Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
marmelada Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zdrojem receptu je pořad televize Prima - S Italem v kuchyni. Vyzkoušela jsem tenhle recept a s výsledkem jsem byla velmi potěšena. Nedá mi to a musím se s těmi, kdo uvedený pořad nesledovali, o recept podělit. Vzhledem k tomu, že jsem neměla některé ingredience uvedené v původním receptu, nahradila jsem je snad obdobnými dostupnými u nás. Jsou uvedeny v závorkách.
* Namočíme houby do vlažné vody asi na 15min, poté z nich vymačkáme vodu a nakrájíme. * Cibulku, mortadelu a petrželku nakrájíme na jemno. * Pečivo namočíme do mléka, hned vyndáme, vymačkáme zbylou tekutinu a nakrájíme na kousky. * V míse vše smícháme, dochutíme solí a pepřem a vypracujeme šišku. * Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, vysypeme trochou strouhanky a vyložíme slaninou tak, aby přesahovala ven. * Masovou směs dáme do formy a přikryjeme přesahující slaninou. * Pečeme v předehřáté troubě na 160° 30min, poté ještě 20 minut na 180°, aby sekaná získala zlatavou kůrku.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sekaná po italsku se slaninou (Polpettone con pancetta)