Recept Sedmizrnné rizoto v kapustovém listě s medailonky
Labužník Terrinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Nakrájený pórek, celerovou bulvu, mrkev a žampiony dáme do kastrůlku na olej, trochu osmažíme a přidáme sedmizrnnou rýži, kterou také se zeleninou osmahneme a zalijeme zeleninovým vývarem. Takto povaříme 13 minut a přidáme 4 kapustové listy a vše povaříme ještě 7 minut, stáhneme z plotny a necháme tak. Mezi tím si připravíme medailonky, které okořeníme pepřem a alpskou solí a pak je opečeme na rozehřátém oleji z každé strany 7 minut. Listy z kapusty rozložíme na talíře, na ně dáme porce rýžové směsi a tak napůl zavineme, aby barevná rýže byla z kapusty vidět a vedle těchto polouzlíčků položíme medailonky- na každou porci 2 kusy. Takto naservírované ozdobíme čerstvým tymiánem. Dobrou chuť! gurmánský recept z Nejlepší školy vaření.
Recept je z kategorií: Minutky
- 01.08.08 vloženo
- 2525x zobrazeno
Čas přípravy
- asi 30 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 menší pórek- nakrájený na kolečka
- 100 g celerové bulvy- nakrájené nadrobno
- 2 menší mrkve- nakrájené nadrobno
- žampiony- nakrájené na plátky
- 4 větší kapustové listy
- 2 PL oleje+ 1 PL na pánev
- 100 g sedmizrnné směsi rýže, nebo kulaté lepivé na rizoto
- 200 ml zeleninového vývaru
- 8 vepřových medailonků
- čerstvý tymián
- pepř
- sůl
Doporučená příloha
už jen dobré víno
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Sedmizrnné rizoto v kapustovém listě s medailonky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Sedmizrnné rizoto v kapustovém listě s medailonky