Recept Sauerzwetschken

mrtvola Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ze všech surovin krom švestek a listů svaříme lák a necháme vychladnout. V mezičase napěchujeme do sklenic švestky, které proložíme vinnými listy. Sklenice zalijem lákem tak, aby byly švestky potopené. Zavřeme víčkem a sterilisujeme varam po dobu 10 minut, pokud sklenice vkládáme do studené vody a po dobu 15 minut, jestliže je dáváme do horké vody. Před podáváním necháme alespoň měsíc odležet. Podáváme k uzenému masu, vařenému jazyku nebo podle chuti. Protože mě postihla jednorázová sklizeň švestek pomocí větru, potřebovala jsem vymyslet, co s nimi. Má dobrá, stará německá sousedka Frau Traudl mi dala ochutnat švestky zavařené jako okurky, které se dělaly v pohraničí před válkou a určitě ještě za císaře pána. Švestky mi chutnaly a byla to změna proti věčně sladkým zavařeninám. Takže recept je od Frau Traudl Fuckerierer.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 03.10.08 vloženo
  • 3339x zobrazeno

Ingredience

  • Dávka je pokusná, můžete násobit či dělit
  • 1000 ml H2O
  • 250 ml octa
  • 40 g NaCl
  • 300 g medu
  • 8 hřebíčků, 8 kuliček nového koření, 2 smotky skořice, 12 kuliček pepře
  • žádný bobkový list
  • švestky
  • vinné listy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sauerzwetschken

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sauerzwetschken

svato
1429 příspěvků 25.9.20 17:05

Zavarila som, bohužiaľ, už boli len také veľké slivky, že som ich musela vykôstkovať, takže: o mesiac zreferujem výsledok

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sauerzwetschken

Jolanko, dík - Bocelliho můžu vždy a všude ;)).

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sauerzwetschken

..;)) tobe taky krasny zbytek nedele a vubec krasne dlouheee „odchazeni“… ;-))..v podstate sme tady vsichni na navsteve..;-))

Vivere militare est..;-))

http://www.youtube.com/watch?…

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sauerzwetschken

Fyalko, nevypeckovat. Myslím, že by pak pustily zbytečně moc šťávy.
Jolanko, já vím, že je to v receptu troufalost, ale já rád různé extrabuřty ;)
Smrt nechť s tebou netřese, jsem dobrodušná a celkem slušně vychovaná a slušivě vybělená mrtvolka. A jinak - „morituri te salutant“ - hezkou neděli.

fyalka
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Sauerzwetschken

Mrtvolko, to je nápad za fšecky prachy, mě už ty povidla taky nebavěj, jen pro mě natvrdlou švestky vypeckovat či nikoli?

jolana
5068 příspěvků 4.10.08 05:57
Re: Sauerzwetschken-pokracovanie

a potom mi to doslo…to bude asi tym tvojim nickname..ked mi nanho padne zrak ma preskoci smrtka-tomu sa u nas hovori ked cloveka strasie tak znenazdajky chlad..;-))…a navyse si sa vyfarbila takym krasnym receptikom z cias cisara pane..;-))..moooc hezky, bohuzel u nas uz skoncili svestky…:))

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sauerzwetschken-teeeda

..kukam, cumim a rozmyslam co je NaCl a nist..o))..tak som zakricala za seba „mamaaaco jeNaCl..“ a nebudes verit, to moje vazene nadovsetko milovane decko sa uracilo az ku mne (to nerobi tak casto uz, najviac len ked chce daco dobree pod zub alebo do vrecka sa obsmieta) a vyskereny ako mesiac v splne vraj mamaa..este mas cas, este ta potebujem zo dva roky

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz