Recept saoco

Kubánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zelený kokos ještě neočištěný, useknout cca 2 cm napříč na jedné straně, kde nemá ony tři naznačené dírky, tak aby sám stál na výšku, aby se nepřekotil. na druhé straně je potřeba ho seseknout do tupější špičky, tak aby vznikl otvor, kterým by bylo možné vylít všechnu šťávu ( kokos. mléko ) do připravené nádoby. do nádoby přilít ron ze třtiny ( rum), citron. šťávu, cukr a dobře zamíchat. všechny ingredience přiměřeně. nesmí to být ani přeslazené, ani překyselené, ani příliš alkoholické ! Nyní se tento mix z nádoby vleje zpět do kokosu, který sám stojí a do otvoru v kokosu se nasype asi drcený led, nebo nasekaný na menší kousky. Dovnitř se ještě strčí brčko, jehož pomocí se tato dobrota jménem saoko ( tak se to vyslovuje ) pije -mlsá.
Je to originální způsob podávání koktejlu a vydrží studený dokud se nevypije.
Byl to jeden z oblíbených nápojů na př. p. Hemingweje (nejsem si jist, že jsem jméno tohoto genia napsal správně ) v době kdy žil na překrásném ostrově.


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.07.09 vloženo
  • 2797x zobrazeno

Čas přípravy

  • skoro hned

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • Celý zelený kokos
  • kubánský rum ˇ
  • čerstvá citronová šťáva
  • cukr
  • led

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu saoco

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz