Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
mirkuj Kubánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zelený kokos ještě neočištěný, useknout cca 2 cm napříč na jedné straně, kde nemá ony tři naznačené dírky, tak aby sám stál na výšku, aby se nepřekotil. na druhé straně je potřeba ho seseknout do tupější špičky, tak aby vznikl otvor, kterým by bylo možné vylít všechnu šťávu ( kokos. mléko ) do připravené nádoby. do nádoby přilít ron ze třtiny ( rum), citron. šťávu, cukr a dobře zamíchat. všechny ingredience přiměřeně. nesmí to být ani přeslazené, ani překyselené, ani příliš alkoholické ! Nyní se tento mix z nádoby vleje zpět do kokosu, který sám stojí a do otvoru v kokosu se nasype asi drcený led, nebo nasekaný na menší kousky. Dovnitř se ještě strčí brčko, jehož pomocí se tato dobrota jménem saoko ( tak se to vyslovuje ) pije -mlsá. Je to originální způsob podávání koktejlu a vydrží studený dokud se nevypije. Byl to jeden z oblíbených nápojů na př. p. Hemingweje (nejsem si jist, že jsem jméno tohoto genia napsal správně ) v době kdy žil na překrásném ostrově.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na saoco