Recept Salát z rejnočích křídel - Salade d"ailes de raies

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Přiravíme si lázeň na poširování tak, že dáme do kastrolu vodu a jakmile příjde do varu přidáme veškeré uvedené ingredience. V momentě když voda příjde do varu ztlumíme oheň, vložíme křídlo(a) a táhneme cca 15 minut. Výjmeme a necháme zchladnout. Cibuli očistíme a na jemné nakrájíme. Dáme do hlubší mísy, rukou rozmělníme, přidám všechny ostatní ingredience a zamíchám. To proto, aby cibule nebyla tak agresivní a nepřerážela pak jemnost křídel. Křídlo(a) osuším a prsty nebo vidličkou stáhneme maso z obou stran chupavčitého hřebenu křídla. Protože se jedná o "dlouhé" maso, prsty ho co nejvíce narušim. Smíchám s cibuli, ingrendiencemi a dochutím podle vlastí chutě. Ocet a olej jsou udány informativně a záleží na Vás zda Vám to tak jak uvedeno vhovuje. Nechte tak hodinu v chladničce a po výjmutí ješte zamíchejte a podávejte. Poznámka: Rejnok patří do skupiny paryb a do vnitrozemí se nedostávají celé ryby, ale jen prsní ploutve - křídla. Většinou jsou v ČR k dostáni jen křídla rejnoka ostnatého a vlnitého. Chodí na trh stažená i nestažená. Nestažená potřebují již určitou zručnost při stahování, neboť kůže velice dobře k masu drží. Někdo vaří křídla celá a stahuje po tepelné úpravě. Osobně jsem zvyklý je stahovat předem z prostého důvodu, že chuť masa je jemnější. Jako všechny paryby velice rychle podlehají zkáze a někdy musím celou dodávku likvidovat. Když je budete kupovat a než je zaplatíte, přičichněte k ním. Pokud ucítíte sebemenší pach amoniaku-čpavku neberte. Tento příznak degradace sice by Vám asi nezpůsobilo možná žádné zdravotní potíže, ale degustativně v ústech by Vám to bylo velice nepříjemné

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 03.04.10 vloženo
  • 2660x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 rejnočí křídlo (běžně váží kolem 700 gr)
  • 2 cibule
  • 2 PL v octě naložených kapar
  • 2 PL vinného octa
  • 4 PL olivového oleje
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř.
  • Na poširováni:
  • 4 plátky citronu
  • 1 bobkový list
  • 1dl suchého bílého vína
  • ML černého pepře
  • sůl.

Doporučená příloha

  • Baguetta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Salát z rejnočích křídel - Salade d"ailes de raies

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Salát z rejnočích křídel - Salade d"ailes de raies

Louis
129 příspěvků 5.4.10 02:40
Re: Salát z rejnočích křídel - Salade d´ailes de raies

Františko, Dando,

Dík budu se snažit! Louis

Hezké Velkonoční pondělí a bohatý mrskut!

Louis
129 příspěvků 5.4.10 02:36
Re: Salát z rejnočích křídel - Salade d´ailes de raies

Dorchi,

Nemáš pravdu! Nebudu ale polemizovat! Bohužel mi zdravotní stav nedovoluje pohyb, ale jakmile to bude možné budu uvádět podle cen na trhu náklady, abych Tě přesvědčil. Neznáme se, ale když Ti toho rejnoka připravím, uděláš mi díru do talíře! Jsem si naprosto jistý. Věř mi, že nepíši pro vrchních 1000! Píši pro nadšence fandy jako já, kteří mají radost že mohou realizovat dosud nepoznané jídlo a mě to zase to činí neskonalou radost, protože vím že si někdo skutečně pochutnal. Přátelský Louis

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 4.4.10 23:55
Re: Salát z rejnočích křídel - Salade d´ailes de raies - dorsch,

recept přidal Louis na mé přání a já za něj znovu děkuji a těším se na další :-)

Pokaždé záleží na zdatnosti a umu toho, kdo jídlo připravuje a neméně záleží na kreativitě konzumenta, to je můj náhled z praxe :-), a proto prosím Louise o další neotřelé recepty, protože v dnešní době je málokterá surovina nedostupná.

Frantiska
927 příspěvků 4.4.10 21:17
Re: Salát z rejnočích křídel - Salade d´ailes de raies

jenom je pridavej :) je radost to cist a ikdyz to mozna nikdy varit nebudu, tak si aspon rozsirim obzory … nechapu proc nekdo si mysli, ze kdyz v samosce nekoupi to a to, tak je zakazane na to pridavat recepty

dorsch
54 příspěvků 4.4.10 17:14
Re: Salát z rejnočích křídel - Salade d´ailes de raies

Louisi, tvůj kohout na víně byl skvostný, ale už začínáš exhibovat, pokud máš potřebu uvádět recpty tohoto druhu, myslím, že jsi na špatném webu. na hřebenatky a rejnoky v česku moc často nenarazíš, je škoda že z tak krásné a bohaté kuchyně vybíráš na první pohled sice efekní, nic méně pro 98% populace nepoužitelné recpty (mimo jiné také jsem rejnoka ochutnal, bída i místní se na to tváří jako na něco, ty no, dobrý, no ale příště už ne…) tak tě prosím o zamyšlení a nauč nás něco dobrého…

casino
4494 příspěvků 4.4.10 03:38
Re: Salát z rejnočích křídel - Salade d´ailes de raies

… to s tím amoniakem jsem zažil, bohužel jako hostitel ve vyhlášené restauraci okresního formátu specializující se na tzv. Zážitkovou gastronomii! Sice „jídlo“ neúčtovali, ale bylo to trapné :-(((

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz