Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Louis Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Přiravíme si lázeň na poširování tak, že dáme do kastrolu vodu a jakmile příjde do varu přidáme veškeré uvedené ingredience. V momentě když voda příjde do varu ztlumíme oheň, vložíme křídlo(a) a táhneme cca 15 minut. Výjmeme a necháme zchladnout. Cibuli očistíme a na jemné nakrájíme. Dáme do hlubší mísy, rukou rozmělníme, přidám všechny ostatní ingredience a zamíchám. To proto, aby cibule nebyla tak agresivní a nepřerážela pak jemnost křídel. Křídlo(a) osuším a prsty nebo vidličkou stáhneme maso z obou stran chupavčitého hřebenu křídla. Protože se jedná o "dlouhé" maso, prsty ho co nejvíce narušim. Smíchám s cibuli, ingrendiencemi a dochutím podle vlastí chutě. Ocet a olej jsou udány informativně a záleží na Vás zda Vám to tak jak uvedeno vhovuje. Nechte tak hodinu v chladničce a po výjmutí ješte zamíchejte a podávejte. Poznámka: Rejnok patří do skupiny paryb a do vnitrozemí se nedostávají celé ryby, ale jen prsní ploutve - křídla. Většinou jsou v ČR k dostáni jen křídla rejnoka ostnatého a vlnitého. Chodí na trh stažená i nestažená. Nestažená potřebují již určitou zručnost při stahování, neboť kůže velice dobře k masu drží. Někdo vaří křídla celá a stahuje po tepelné úpravě. Osobně jsem zvyklý je stahovat předem z prostého důvodu, že chuť masa je jemnější. Jako všechny paryby velice rychle podlehají zkáze a někdy musím celou dodávku likvidovat. Když je budete kupovat a než je zaplatíte, přičichněte k ním. Pokud ucítíte sebemenší pach amoniaku-čpavku neberte. Tento příznak degradace sice by Vám asi nezpůsobilo možná žádné zdravotní potíže, ale degustativně v ústech by Vám to bylo velice nepříjemné
Recept je z kategorií: Mořské
Baguetta
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Salát z rejnočích křídel - Salade d"ailes de raies
129 příspěvků 5.4.10 02:40
Františko, Dando,
Dík budu se snažit! Louis
Hezké Velkonoční pondělí a bohatý mrskut!
129 příspěvků 5.4.10 02:36
Dorchi,
Nemáš pravdu! Nebudu ale polemizovat! Bohužel mi zdravotní stav nedovoluje pohyb, ale jakmile to bude možné budu uvádět podle cen na trhu náklady, abych Tě přesvědčil. Neznáme se, ale když Ti toho rejnoka připravím, uděláš mi díru do talíře! Jsem si naprosto jistý. Věř mi, že nepíši pro vrchních 1000! Píši pro nadšence fandy jako já, kteří mají radost že mohou realizovat dosud nepoznané jídlo a mě to zase to činí neskonalou radost, protože vím že si někdo skutečně pochutnal. Přátelský Louis
recept přidal Louis na mé přání a já za něj znovu děkuji a těším se na další
Pokaždé záleží na zdatnosti a umu toho, kdo jídlo připravuje a neméně záleží na kreativitě konzumenta, to je můj náhled z praxe
, a proto prosím Louise o další neotřelé
recepty, protože v dnešní době je málokterá surovina nedostupná.
jenom je pridavej
je radost to cist a ikdyz to mozna nikdy varit
nebudu, tak si aspon rozsirim obzory … nechapu proc nekdo si mysli, ze kdyz
v samosce nekoupi to a to, tak je zakazane na to pridavat recepty
54 příspěvků 4.4.10 17:14
Louisi, tvůj kohout na víně byl skvostný, ale už začínáš exhibovat, pokud máš potřebu uvádět recpty tohoto druhu, myslím, že jsi na špatném webu. na hřebenatky a rejnoky v česku moc často nenarazíš, je škoda že z tak krásné a bohaté kuchyně vybíráš na první pohled sice efekní, nic méně pro 98% populace nepoužitelné recpty (mimo jiné také jsem rejnoka ochutnal, bída i místní se na to tváří jako na něco, ty no, dobrý, no ale příště už ne…) tak tě prosím o zamyšlení a nauč nás něco dobrého…
… to s tím amoniakem jsem zažil, bohužel jako hostitel ve vyhlášené restauraci okresního formátu specializující se na tzv. Zážitkovou gastronomii! Sice „jídlo“ neúčtovali, ale bylo to trapné