Recept Salát s tuňákem, rukolou, polníčkem a křepelčími vajíčky Dia Linie
tlustá bába Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Že by tu nebylo něco tak jednoduchého?! Chtěla jsem napsat rychlého, ale kdo někdy loupal křepelčí vajíčka, ví svoje.
Postup
Saláty propláchneme a v čisté utěrce je něžně vytřepeme a zbavíme vody. Papriky zbavíme semeníku a spolu s rajčaty opláchneme a nakrájíme jak je libo, ale spíš na větší kusy. Zeleninu a lupení elegantně smícháme a přiložíme okapaného tuňáka. Křepelčí vajíčka vaříme 1 a půl minuty, prudce ochladíme a posléze, ukrutně nadávajíce, oloupeme a rozpůlíme (doporučuji je po oloupání opláchnout, protože i kdybyste se zbláznili, bez skořápek nezůstanou). Nakonec polijeme dobře vyšlehanou zálivkou. Podáváme s čerstvou, křupavou bagetou, nebo lehce ogrilovanými plátky téže, pokud nejeví známky čerstvosti. Obměnám se meze nekladou.
- 29.03.16 vloženo
- 5120x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut
Počet porcí
- 8 porcí
Ingredience
- 650 g tuňáka ve vlastní šťávě nebo oleji
- 1 balení rukoly
- 1 balení polníčku
- 1 balení soudkovitých rajčat
- 1 balení mladých kukuřiček
- 2 žluté papriky
- 2 červené papriky
- 20 křepelčích vajíček
- Na záliv:
- 3 pol. lžíce dijonské hořčice
- 2 pol. lžíce tekutého medu
- 2 pol. lžíce slunečnicového oleje (nebo oleje z tuňáka)
- citronová šťáva dle chuti
- špetka soli
Doporučená příloha
bageta
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Salát s tuňákem, rukolou, polníčkem a křepelčími vajíčky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Salát s tuňákem, rukolou, polníčkem a křepelčími vajíčky