Recept Rýžové arancini s chřestem a kozím sýrem - Arancini di riso agli asparagi con caprino Veg

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rýžové arancini s chřestem a kozím sýrem - Arancini di riso agli asparagi con caprino

Úvod

La cucina italiana 2012

Rýžové koule s chřestem, které můžete vzít sebou na piknik nebo je podávat jako malý teplý předkrm.

Postup

Očistěte chřest, dejte do vařící vody, zakápněte olejem, přidejte bobkový list a vařte asi 15 minut. Uvařený chřest sceďte a nakrájejte na proužky.

Nasekejte půlku cibule najemno a na oleji ji osmažte s jedním bobkovým listem do sklovita. Přisypte rýži a jednu minutu smažte.

Zakápněte vínem, přimíchejte polovinu nakrájeného chřestu a zalijte naběračkou zeleninového vývaru.

Rýži vařte asi 13 minut, podle potřeby přidávejte zeleninový vývar.
Uvařenou rýži al dente osolte, opepřete, přidejte lžíci másla a 2 lžíce strouhaného parmazánu, přimíchejte druhou polovinu chřestu a nechte vychladnout.

Z vychladlé rýže tvarujte asi 10 koulí a do každé přidejte kousek kozího sýra. Obalujte v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance a smažte do zlatova ve vyšší vrstvě oleje asi 5 minut.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.06.12 vloženo
  • 3760x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 175 g zeleného chřestu
  • 125 g rýže Vialone nano
  • 80 g kozího sýra
  • 1 vejce
  • cibule
  • strouhaný parmazán
  • mouka
  • strouhanka
  • máslo
  • bobkový list
  • zeleninový vývar
  • bílé suché víno
  • olivový olej extravergine
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ifanka 12.05.15 16:35

Použila jsem mozzarellu a taky výborný! Měli jsme jako teplý předkrm a namáčeli jsme v rajčatové omáčce arrabiata…

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 13.06.12 00:24

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Rýžové arancini s chřestem a kozím sýrem - Arancini di riso agli asparagi con caprino

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda  18.06.12 22:43

Svevo :kytka:

 
sveva
751 příspěvků 18.06.12 20:40

Danda – mám podezření, že ve slově caprio jim uteklo jedno písmeno: čerstvý kozí sýr je capriNo. Recept je moc pěkný.
Casino – arancini se obalují různě, podle toho kde. Nejčastěji jenom vejce a strouhanka, jinde udělají lehké těstíčko a potom strouhanka, občas mouka vejce a strouhanka. Každopádně nepředstavujte si náš tlustý trojobal, ale tenkou lehkou kůrčičku, která se neodlupuje od rýže. Že mají být uprostřed chladné je pro mne novinka. Typický recept je se sýrem provola, často se používá mozzarella a je příjemné cítit teplý měkký sýr.

 
danda  18.06.12 17:03

Ajto, brzdím :-), s dietou cukrovkovou nemám zkušenost, ale chřest a rýže asi nebude prohřešek, možná to smažení je problém, ale i tak mám pocit, že jedna smažená rýžová koule nebude mít vliv, pokud cukrovkář nezačíná držet dietu den před návštěvou lékaře, jak to hodně často slýchám :-)

Myslím, že Nero ve svých receptech uváděl nějaká množství jako jediný nebo skoro jediný :-)

 
ajta
590 příspěvků 17.06.12 17:06

Dando u těch cukrovkářů bych „přibrzdila“…sma­žení je způsob přípravy, který je diabetikům zcela nedoporučován. Diabetikům s DM 1. typu navíc chybí množství živin na porci. Ale to je bohužel nedostatek většiny receptů na Labu.

 
danda  14.06.12 21:38

Nojono, ještě bych přidala i ostatní, na hubnutí, bez lepku, pro děti i cukrovkáře, myslím, že splňuje všechno? :-)

 
casino
4463 příspěvků 14.06.12 21:18
VEG

Jj, asi je to v richtiku :)
Dotaz: danda, ta tři velká písmena za názvem jste si tam dala o své vůli, či vám to tam přifařil nějaký šotek?
Mně ggdosi :think: podobně vylepšil TOTO a jímá mě děs a hrůza jestli dojde i na TOTO :evil: :mrgreen: :)

Příspěvek upraven 14.06.12 v 21:19

 
danda  14.06.12 18:30

Di, mě se může dotýkat jen někdo, takže nedotkla a jestli vynikající?, no, ještě stále žijem :-)
Je název receptu už v pořádku?

 
di
2451 příspěvků 14.06.12 17:53

Dando, pokud jsem se vás nějak dotkla, omlouvám se; vím, že jste vynikající kuchařka.

 
di
2451 příspěvků 14.06.12 17:30

Casino: zdravím, to nebylo úmyslně, nechci nijak hanět Dandin pěkný recept, že to nejspíš zkonili v tom časopise, za to ona nemůže, kuchařka je určitě výtečná.

 
danda  14.06.12 17:30

Ano, tenhle tandem funguje skoro spolehlivě :-)

Y jsem napravila, síla českého zvyku.
Ano, uvádí trojobal. Recept jsem přepsala v původním znění, proto jsem udala zdroj.
Od změny šéfky koní velice často a co se dá, na druhou stranu některé recepty stojí za vyzkoušení a já mám pořád raději listovat než brouzdat, takže budu vkládat české přepisy a čekat na odborníky :-)
Chladné srdce jsem nepochopila dostatečně, protože mne napadá více verzí vyložení.

Nicméně koule byly lahodné, voněly vínem a kozím sýrem, hodí se i jako neobvyklá příloha, takže jsem ráda, že jsem zkusila a podělila se i s vámi :-)

 
casino
4463 příspěvků 14.06.12 15:57
Aranciny di riso agli asparagi con caprio

Hihi, tandem di - casino opět v akci :mrgreen:
Nevím jak český eqqqivalent, ale v italském názvu maj bejt samá měkká „i“ ;) :mrgreen: :)

Edit:…když už jsem přihlášenej, tak by mě zajímalo, zda česká verze La cucina italiana 2012 uvádí trojobal :?: :think: Jistě, i v Itálii to znají, ale používají velmi, velmi zřídka (No třeba toto je zrovííínka ten řídký případ, pokud orig. recept nezkonili v české redakci) 8)

A ještě do třetice:
V jednom receptu jsem narazil na poetické vyjádření, že „pomeranče“ se smaží opatrně, aby jim v nitru zůstalo „chladné srdce“ :)

Příspěvek upraven 14.06.12 v 16:13

 
di
2451 příspěvků 14.06.12 15:27

No, když už jsem se dneska tak rozepsala v diskusích (viz níž), zvažte prosím, Dando, italský přepis názvu receptu… Tady je něco podobného, jistě to ale nebude tak dobré, jako to jídlo od vás: http://blog.giallozafferano.it/…di-carlotta/?…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz