Recept Rychlé domácí paštikové pomazánky na toasty - po Pendu
Eja Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Kuřecí paštika Do většího kastrolu dáme zpěnit cibulku, přidáme 4 nakrájené stroužky česneku, zpěníme a přidáme nadrobno nakrájené srdce a žaludky. Za stálého míchání smažíme asi 10 minut. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku, rozmarýn a šalvěj, a na kousky nakrájená játra. Mícháme a smažíme dalších 5 minut. Podlijeme sklenkou bílého vína, mícháme, necháme vypařit víno, osolíme a zhasneme. Ponorným mixerem řádně rozmixujeme, posypeme parmezánem, zamícháme. Toskánská paštika Nakrájíme na kostičky maso a játra. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek a necháme zpěnit. Přidáme nakrájené maso a játra. Necháme chvíli smažit. Osolíme, přidáme capperi, šalvěj, petrželku. Podlijeme vínem. Když se víno vypaří, přilijeme případně trochu hovězího vývaru a necháme dusit asi půl hodiny. Pak směs rozmixujeme ponorným mixerem, až vznikne jemná paštika. Játrová paštika - 1 - po toskánsku Do většího kastrolu dáme zpěnit cibulku, přidáme 4 nakrájené stroužky česneku, zpěníme a přidáme nakrájená játra. Za stálého míchání smažíme asi 10 minut. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku, rozmarýn a šalvěj. Mícháme a smažíme dalších 5 minut. Podlijeme sklenkou bílého vína, mícháme, necháme vypařit víno, osolíme a zhasneme. Ponorným mixerem jemně rozmixujeme. Játrová paštika - 2 - po francouzsku Máslo vytáhneme z lednice aspoň 1 hod. před použitím Do většího kastrolu na 50 g másla, dáme zpěnit velmi nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme 2 nakrájené stroužky česneku, znovu zpěníme a přidáme nakrájená játra. Za stálého míchání smažíme na mírném ohni asi 8 minut. Nenecháme je udělat hodně, protože jinak by moc ztvrdly. Až budou skoro hotové, podlejeme je sklenkou brandy nebo koňaku, mícháme, necháme vypařit brandy, osolíme a zhasneme. Necháme zchládnout. V misce namočíme rohlík v trošce mléka, přidáme trochu brandy, portského či tokaje. Do mixeru dáme vychladlá játra s cibulkou a šťávou ze smažení, přidáme namočený rohlík a 100g másla, a řádně rozmixujeme, až vznikne jemná paštika. Dle chuti dosolíme. Dáme ji do misky a do ledničky na několik hodin vychladnout. Abychom ji mohli nechat v ledničce několik dní, dáme ji natlačenou do sklenice od marmelády s hermetickým víčkem.
Recept je z kategorií: Pomazánky z uzenin, masa a drůbeže
- 13.08.04 vloženo
- 11113x zobrazeno
Ingredience
- Kuřecí paštika
- 500g kuřecích vnitřností
- oliv.olej, cibule, česnek, hodně petrželky, rozmarýn, šalvěj
- 4 lžíce nastrouhaného parmezánu, sůl.
- Toskánská paštikou
- 100g vepřového nebo telecího masa
- jedny nebo dvoje kuřecí játra
- 100g vepřových nebo hovězích jater
- kapary
- šalvěj, petrželka
- cibule, česnek
- 2 sklenky suchého bílého vína
- 1dl hovězího vývaru nebo vody a1/2 bujónové kostky
- sůl
- sklenice oliv. oleje
- Játrová paštika - 1 - po toskánsku
- 300g jater nakrájených na kousky
- oliv.olej
- cibule, česnek
- hodně petržele, rozmarýn, šalvěj, sůl.
- Játrová paštika - 2 - po francouzsku
- 300g jater nakrájených na kousky -hovězích, telecích, vepřových nebo i kuřecích
- 150-200g másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- koňak nebo brandy.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Rychlé domácí paštikové pomazánky na toasty - po Pendu
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Rychlé domácí paštikové pomazánky na toasty - po Pendu
Ejí, to jsem objevila brzy, co? ;o)) Takže děkuji!!! ;o)
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Ejinka, ďakujem za tento recept, deti majú veľmi radi paštéty tak stále zháňam recepty na domácu výrobu, lebo tým v obchode veľmi neverím (bola som párkrát na brigáde v podnikoch, kde sa vyrábajú…). Zopár mám už aj ja a teraz som si zbierku obohatila o tie tvoje.
Už sa teším na výrobu a deti tiež.
Ešte raz díky a želám ti pekný deň.