Recept Rychlé domácí paštikové pomazánky na toasty - po Pendu

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kuřecí paštika Do většího kastrolu dáme zpěnit cibulku, přidáme 4 nakrájené stroužky česneku, zpěníme a přidáme nadrobno nakrájené srdce a žaludky. Za stálého míchání smažíme asi 10 minut. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku, rozmarýn a šalvěj, a na kousky nakrájená játra. Mícháme a smažíme dalších 5 minut. Podlijeme sklenkou bílého vína, mícháme, necháme vypařit víno, osolíme a zhasneme. Ponorným mixerem řádně rozmixujeme, posypeme parmezánem, zamícháme. Toskánská paštika Nakrájíme na kostičky maso a játra. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek a necháme zpěnit. Přidáme nakrájené maso a játra. Necháme chvíli smažit. Osolíme, přidáme capperi, šalvěj, petrželku. Podlijeme vínem. Když se víno vypaří, přilijeme případně trochu hovězího vývaru a necháme dusit asi půl hodiny. Pak směs rozmixujeme ponorným mixerem, až vznikne jemná paštika. Játrová paštika - 1 - po toskánsku Do většího kastrolu dáme zpěnit cibulku, přidáme 4 nakrájené stroužky česneku, zpěníme a přidáme nakrájená játra. Za stálého míchání smažíme asi 10 minut. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku, rozmarýn a šalvěj. Mícháme a smažíme dalších 5 minut. Podlijeme sklenkou bílého vína, mícháme, necháme vypařit víno, osolíme a zhasneme. Ponorným mixerem jemně rozmixujeme. Játrová paštika - 2 - po francouzsku Máslo vytáhneme z lednice aspoň 1 hod. před použitím Do většího kastrolu na 50 g másla, dáme zpěnit velmi nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme 2 nakrájené stroužky česneku, znovu zpěníme a přidáme nakrájená játra. Za stálého míchání smažíme na mírném ohni asi 8 minut. Nenecháme je udělat hodně, protože jinak by moc ztvrdly. Až budou skoro hotové, podlejeme je sklenkou brandy nebo koňaku, mícháme, necháme vypařit brandy, osolíme a zhasneme. Necháme zchládnout. V misce namočíme rohlík v trošce mléka, přidáme trochu brandy, portského či tokaje. Do mixeru dáme vychladlá játra s cibulkou a šťávou ze smažení, přidáme namočený rohlík a 100g másla, a řádně rozmixujeme, až vznikne jemná paštika. Dle chuti dosolíme. Dáme ji do misky a do ledničky na několik hodin vychladnout. Abychom ji mohli nechat v ledničce několik dní, dáme ji natlačenou do sklenice od marmelády s hermetickým víčkem.

Recept je z kategorií: Pomazánky z uzenin, masa a drůbeže

Nahlásit recept

  • 13.08.04 vloženo
  • 10174x zobrazeno

Ingredience

  • Kuřecí paštika
  • 500g kuřecích vnitřností
  • oliv.olej, cibule, česnek, hodně petrželky, rozmarýn, šalvěj
  • 4 lžíce nastrouhaného parmezánu, sůl.
  • Toskánská paštikou
  • 100g vepřového nebo telecího masa
  • jedny nebo dvoje kuřecí játra
  • 100g vepřových nebo hovězích jater
  • kapary
  • šalvěj, petrželka
  • cibule, česnek
  • 2 sklenky suchého bílého vína
  • 1dl hovězího vývaru nebo vody a1/2 bujónové kostky
  • sůl
  • sklenice oliv. oleje
  • Játrová paštika - 1 - po toskánsku
  • 300g jater nakrájených na kousky
  • oliv.olej
  • cibule, česnek
  • hodně petržele, rozmarýn, šalvěj, sůl.
  • Játrová paštika - 2 - po francouzsku
  • 300g jater nakrájených na kousky -hovězích, telecích, vepřových nebo i kuřecích
  • 150-200g másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • koňak nebo brandy.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlé domácí paštikové pomazánky na toasty - po Pendu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rychlé domácí paštikové pomazánky na toasty - po Pendu

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlé domácí paštikové pomazánky na toasty - po Pendu

Ejí, to jsem objevila brzy, co? ;o)) Takže děkuji!!! ;o)

Ela
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlé domácí paštikové pomazánky na toasty - po Pendu

Ejinka, ďakujem za tento recept, deti majú veľmi radi paštéty tak stále zháňam recepty na domácu výrobu, lebo tým v obchode veľmi neverím (bola som párkrát na brigáde v podnikoch, kde sa vyrábajú…). Zopár mám už aj ja a teraz som si zbierku obohatila o tie tvoje.
Už sa teším na výrobu a deti tiež.
Ešte raz díky a želám ti pekný deň.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz