Recept Rychlé domácí paštikové pomazánky na toasty - po Pendu

Eja Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kuřecí paštika Do většího kastrolu dáme zpěnit cibulku, přidáme 4 nakrájené stroužky česneku, zpěníme a přidáme nadrobno nakrájené srdce a žaludky. Za stálého míchání smažíme asi 10 minut. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku, rozmarýn a šalvěj, a na kousky nakrájená játra. Mícháme a smažíme dalších 5 minut. Podlijeme sklenkou bílého vína, mícháme, necháme vypařit víno, osolíme a zhasneme. Ponorným mixerem řádně rozmixujeme, posypeme parmezánem, zamícháme. Toskánská paštika Nakrájíme na kostičky maso a játra. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek a necháme zpěnit. Přidáme nakrájené maso a játra. Necháme chvíli smažit. Osolíme, přidáme capperi, šalvěj, petrželku. Podlijeme vínem. Když se víno vypaří, přilijeme případně trochu hovězího vývaru a necháme dusit asi půl hodiny. Pak směs rozmixujeme ponorným mixerem, až vznikne jemná paštika. Játrová paštika - 1 - po toskánsku Do většího kastrolu dáme zpěnit cibulku, přidáme 4 nakrájené stroužky česneku, zpěníme a přidáme nakrájená játra. Za stálého míchání smažíme asi 10 minut. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku, rozmarýn a šalvěj. Mícháme a smažíme dalších 5 minut. Podlijeme sklenkou bílého vína, mícháme, necháme vypařit víno, osolíme a zhasneme. Ponorným mixerem jemně rozmixujeme. Játrová paštika - 2 - po francouzsku Máslo vytáhneme z lednice aspoň 1 hod. před použitím Do většího kastrolu na 50 g másla, dáme zpěnit velmi nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme 2 nakrájené stroužky česneku, znovu zpěníme a přidáme nakrájená játra. Za stálého míchání smažíme na mírném ohni asi 8 minut. Nenecháme je udělat hodně, protože jinak by moc ztvrdly. Až budou skoro hotové, podlejeme je sklenkou brandy nebo koňaku, mícháme, necháme vypařit brandy, osolíme a zhasneme. Necháme zchládnout. V misce namočíme rohlík v trošce mléka, přidáme trochu brandy, portského či tokaje. Do mixeru dáme vychladlá játra s cibulkou a šťávou ze smažení, přidáme namočený rohlík a 100g másla, a řádně rozmixujeme, až vznikne jemná paštika. Dle chuti dosolíme. Dáme ji do misky a do ledničky na několik hodin vychladnout. Abychom ji mohli nechat v ledničce několik dní, dáme ji natlačenou do sklenice od marmelády s hermetickým víčkem.

Recept je z kategorií: Pomazánky z uzenin, masa a drůbeže

Nahlásit recept

  • 13.08.04 vloženo
  • 11113x zobrazeno

Ingredience

  • Kuřecí paštika
  • 500g kuřecích vnitřností
  • oliv.olej, cibule, česnek, hodně petrželky, rozmarýn, šalvěj
  • 4 lžíce nastrouhaného parmezánu, sůl.
  • Toskánská paštikou
  • 100g vepřového nebo telecího masa
  • jedny nebo dvoje kuřecí játra
  • 100g vepřových nebo hovězích jater
  • kapary
  • šalvěj, petrželka
  • cibule, česnek
  • 2 sklenky suchého bílého vína
  • 1dl hovězího vývaru nebo vody a1/2 bujónové kostky
  • sůl
  • sklenice oliv. oleje
  • Játrová paštika - 1 - po toskánsku
  • 300g jater nakrájených na kousky
  • oliv.olej
  • cibule, česnek
  • hodně petržele, rozmarýn, šalvěj, sůl.
  • Játrová paštika - 2 - po francouzsku
  • 300g jater nakrájených na kousky -hovězích, telecích, vepřových nebo i kuřecích
  • 150-200g másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • koňak nebo brandy.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlé domácí paštikové pomazánky na toasty - po Pendu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rychlé domácí paštikové pomazánky na toasty - po Pendu

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlé domácí paštikové pomazánky na toasty - po Pendu

Ejí, to jsem objevila brzy, co? ;o)) Takže děkuji!!! ;o)

Ela
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlé domácí paštikové pomazánky na toasty - po Pendu

Ejinka, ďakujem za tento recept, deti majú veľmi radi paštéty tak stále zháňam recepty na domácu výrobu, lebo tým v obchode veľmi neverím (bola som párkrát na brigáde v podnikoch, kde sa vyrábajú…). Zopár mám už aj ja a teraz som si zbierku obohatila o tie tvoje.
Už sa teším na výrobu a deti tiež.
Ešte raz díky a želám ti pekný deň.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Karbanátky Karbanátky
Cibulačka Cibulačka
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz