Recept Rybí závitky se špenátem, modrým sýrem a smetanovou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rybí závitky se špenátem, modrým sýrem a smetanovou omáčkou

Postup

Na hlubší pánev s rozpáleným olejem dáme 1 celý stroužek česneku, krátce orestujeme, vyjmeme a přidáme lehce rozmrazený špenát, asi 5 minut podusíme, osolíme, opepříme a dochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku a nakonec vmícháme nadrobený plísňový sýr. Pak už nevaříme

Rozmrazené filety osolíme, opepříme, potřeme směsí ze špenátu a sýra, vytvoříme závitky, které spojíme párátky. Složíme je do zapékací misky vymazané máslem a na každý položíme ještě plátek másla. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů dozlatova.

Smetanovou omáčku připravíme z 20 g rozehřátého másla, do kterého přilijeme smetanu, vše uvedeme do mírného varu, osolíme a přidáme eidam. Povaříme až do zhoustnutí. Na talíři hotovou omáčku přelijeme přes zapečené závitky.

Zdroj: Obal rybích filet Nowaco

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 16.07.08 vloženo
  • 4105x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g filet z tresky pestré (aljašské)
  • 200 g sekaného listového špenátu (mraženého)
  • 200 g sýra s modrou plísní (Niva)
  • 2 PL olivového oleje
  • 50 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • párátka
  • Na omáčku:
  • 50 g másla
  • 250 ml smetany
  • 200 g strouhaného eidamu

Doporučená příloha

  • vařená rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybí závitky se špenátem, modrým sýrem a smetanovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rybí závitky se špenátem, modrým sýrem a smetanovou omáčkou

Dělala jsem o víkendu z tilapie nilské. Jenom omáčku jsem trochu pozměnila - použila jsem výpek, přikápla smetanu a přidala trochu francouzské hořcice. Nemělo to chybku - vlastně jednu jó - nic nezbylo.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz