Recept Rybí závitky se špenátem, modrým sýrem a smetanovou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rybí závitky se špenátem, modrým sýrem a smetanovou omáčkou

Postup

Na hlubší pánev s rozpáleným olejem dáme 1 celý stroužek česneku, krátce orestujeme, vyjmeme a přidáme lehce rozmrazený špenát, asi 5 minut podusíme, osolíme, opepříme a dochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku a nakonec vmícháme nadrobený plísňový sýr. Pak už nevaříme

Rozmrazené filety osolíme, opepříme, potřeme směsí ze špenátu a sýra, vytvoříme závitky, které spojíme párátky. Složíme je do zapékací misky vymazané máslem a na každý položíme ještě plátek másla. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů dozlatova.

Smetanovou omáčku připravíme z 20 g rozehřátého másla, do kterého přilijeme smetanu, vše uvedeme do mírného varu, osolíme a přidáme eidam. Povaříme až do zhoustnutí. Na talíři hotovou omáčku přelijeme přes zapečené závitky.

Zdroj: Obal rybích filet Nowaco

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.07.08 vloženo
  • 4041x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g filet z tresky pestré (aljašské)
  • 200 g sekaného listového špenátu (mraženého)
  • 200 g sýra s modrou plísní (Niva)
  • 2 PL olivového oleje
  • 50 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • párátka
  • Na omáčku:
  • 50 g másla
  • 250 ml smetany
  • 200 g strouhaného eidamu

Doporučená příloha

  • vařená rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybí závitky se špenátem, modrým sýrem a smetanovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rybí závitky se špenátem, modrým sýrem a smetanovou omáčkou

Dělala jsem o víkendu z tilapie nilské. Jenom omáčku jsem trochu pozměnila - použila jsem výpek, přikápla smetanu a přidala trochu francouzské hořcice. Nemělo to chybku - vlastně jednu jó - nic nezbylo.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Brusinkový koláč z kefíru


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Cuketové placky Cuketové placky
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz