Recept Rybí závitky se špenátem, modrým sýrem a smetanovou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rybí závitky se špenátem, modrým sýrem a smetanovou omáčkou

Postup

Na hlubší pánev s rozpáleným olejem dáme 1 celý stroužek česneku, krátce orestujeme, vyjmeme a přidáme lehce rozmrazený špenát, asi 5 minut podusíme, osolíme, opepříme a dochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku a nakonec vmícháme nadrobený plísňový sýr. Pak už nevaříme Rozmrazené filety osolíme, opepříme, potřeme směsí ze špenátu a sýra, vytvoříme závitky, které spojíme párátky. Složíme je do zapékací misky vymazané máslem a na každý položíme ještě plátek másla. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů dozlatova. Smetanovou omáčku připravíme z 20 g rozehřátého másla, do kterého přilijeme smetanu, vše uvedeme do mírného varu, osolíme a přidáme eidam. Povaříme až do zhoustnutí. Na talíři hotovou omáčku přelijeme přes zapečené závitky. Zdroj: Obal rybích filet Nowaco

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 16.07.08 vloženo
  • 4285x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g filet z tresky pestré (aljašské)
  • 200 g sekaného listového špenátu (mraženého)
  • 200 g sýra s modrou plísní (Niva)
  • 2 PL olivového oleje
  • 50 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • párátka
  • Na omáčku:
  • 50 g másla
  • 250 ml smetany
  • 200 g strouhaného eidamu

Doporučená příloha

  • vařená rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybí závitky se špenátem, modrým sýrem a smetanovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rybí závitky se špenátem, modrým sýrem a smetanovou omáčkou

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybí závitky se špenátem, modrým sýrem a smetanovou omáčkou

Dělala jsem o víkendu z tilapie nilské. Jenom omáčku jsem trochu pozměnila - použila jsem výpek, přikápla smetanu a přidala trochu francouzské hořcice. Nemělo to chybku - vlastně jednu jó - nic nezbylo.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz