Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nejprve si v kastrůlku ohřeji šlehačku, jen tak opatrně, přidám do ní podrcený modrý sýr (Nivu) vyberu jen střed, ty tvrdé kraje ponechám k jiným účelům. Sýr v té teplé šlehačce povolí a v tu chvíli to tyčovým mixerem umixuji. Vrazím vzniklou hmotu do ledničky, eventuelně na mrazák (pokud je tam místo). Na rozehřátém oleji přivodím cibuli a česneku sklovatost, přicmrdnu víno, trochu zredukuji a přidám bruselku, nové koření a zaliji vývarem. Vařím cca 15 minut. Pak přijde opětovně řada na tyčový mixer, vytvořím krém (slabší povahy před tím vyberou koření). Dochutím solí a pepřem. Zatímco se bruselka vaří, si na suché pánvi opražím mandlové plátky. Velmi vychlazenou šlehačku se sýrem utluču nebo ušmrdlám na tuhou pěnu. Krém naliji na talíř, vylepším šlehačko-sýrovým musem a vyzdobím mandlovými lupínky.
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Polévka – krém – z růžičkové kapusty s peřinkou z plísňového sýra - Krem z brukselki z musem z ser