Recept PIZZA a-la štrůdl - (podrobný recept i pro začátečníky;-)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1.) Nejdříve si rozválíme placku listového těsta (nebo i dvě - podle množství těsta a velikosti plechu do trouby - s menší plackou se lépe manipuluje - doporučuji!!!) a dáme je na kuchyňskou folii. 2.) Potřeme ji zlehka olivovým olejem a necháme okraj asi 2-3 cm nepotřený. 3.) Na potřené místo dáme malé množství kečupu a rozetřeme ho po ploše kde jsme potírali olej. 4.) Nakrouháme cibuli na kolečka a papriku na asi 1 cm kostičky, sýr nastrouháme nahrubo. 5.) Pak klademe postupně (POZOR - NE AŽ DO KRAJŮ - tam jen sporadicky !!!) na potřenou plochu: všechna kolečka šunky, pak polovinu koleček cibule, dále polovinu kostiček papriky a to vše okořeníme česnekovým granulátem, čerstvě namletým pepřem, vegetou, kořením na pizzu a případně dalším kořením dle Vaší chuti. Nakonec zasypeme polovinou eidamu. Tento proces bez salámu opakujeme ještě jednou s druhou polovinou surovin, včetně koření a sýra. 6.) POZOR - Nedávejte moc silné vrstvy, štrůdl pak jde špatně zavinout, nebo se trhá těsto) 7.) Obloženou placku pak nakonec velmi opatrně svineme do tvaru štrůdlu (pomáhá nám v tom folie, která zabraňuje protrhávání těsta), pokud máte moc surovin, raději včas část odeberte. 8.) Zavinutou placku pak na koncích spojte v místech, kde není žádný olej a kečup, také na vrchní straně prstem uzavřete celý závin. 9.) Závin vložte na pečící papír do plechu, potřete ho olivovým olejem a lehce posypte kmínem a třeba ještě sladkou paprikou - ZLEHKA :-) 10.) V troubě pak pečeme asi na 150 stupňů horkovzduchem zhruba 30 minut - nutno kontrolovat pohledem. 11.) POKUD JSTE SE DOSTALI AŽ SEM, TAK PŘEJU DOBROU CHUŤ A DOUFÁM, ŽE RECEPT POMOHL I NEKUCHAŘŮM ;-))

Recept je z kategorií: Pizzy

Nahlásit recept

  • 27.09.03 vloženo
  • 15937x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1.) Listové těsto (může být i mražené)
  • 2.) 250-300 g šunky, nebo debrecínky atd. (dle Vaší chuti)
  • 3.) 250-300 g eidamu (nastrouhaného - stačí nahrubo))
  • 4.) 2 větší cibule (nakrájená na kolečka)
  • 5.) 3 malé papriky (používám žlutou, červenou a zelenou - dobře to pak vypadá)
  • 6.) Kečup
  • 7.) Olivový olej
  • 8.) Kmín
  • 9.) KOŘENÍ: česnekový granulát, koření na pizzu, vegetu, čerstvý pepř z mlýnku, sladká prášková paprika (a další druhy, nebo směsi dle Vaší chuti)

Doporučená příloha

  • My to jíme jako oběd nebo večeři.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu PIZZA a-la štrůdl - (podrobný recept i pro začátečníky;-)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na PIZZA a-la štrůdl - (podrobný recept i pro začátečníky;-)

oldsoft
682 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: PIZZA a-la štrůdl - (podrobný recept i pro začátečníky;-)

Jo, tohle občas dělávám, peču to v remosce a náplň vyrobím z toho, co mě napadne. Lze např. použít šunku, syrečky a česnek:-)

Ela
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: PIZZA a-la štrůdl - (podrobný recept i pro začátečníky;-)

Bradička má pravdu, je to výborné jedlo. U nás na Slovensku to voláme Slovenská pizza a je hneď hotové a vynikajúce. Ja som napríkla deťom robila iba šunku a syr a nám klobásu, cibuľku, papriku, syr Niva a bolo to supeeeeeeeeeeeeeer.
Takže želám aj ostatným dobrú chuť a určite to vyskúšajte.

Bradicka
163 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: PIZZA a-la štrůdl - (podrobný recept i pro začátečníky;-)

Vřele doporučuju, protože je to úplně super! Moc jsme si pošmákli!

Kely
186 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: PIZZA a-la štrůdl - (podrobný recept i pro začátečníky;-)

Vypadá to lákavě vyzkouším:-)

Labužník Helena02
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Pizza a-la štrůdl

Taky jsem tento zajímavý štrůdl vyzkoušela a je to velká dobrota, rovněž to všem doporučuji u nás doma se to ujalo a tak ho budeme dělat pravidelně. Taky dávám jedničku s hvězdičkou a děkuji autorovi za recept ;-)

Labužník Jana
28 příspěvků 25.1.09 03:43
...

Včera jsem vyzkoušela. Je to výborná a hlavně rychlá večeře. Dávám jedničku s hvězdičkou, vřele doporučuji.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz