Recept PIZZA a-la štrůdl - (podrobný recept i pro začátečníky;-)

VEEK Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1.) Nejdříve si rozválíme placku listového těsta (nebo i dvě - podle množství těsta a velikosti plechu do trouby - s menší plackou se lépe manipuluje - doporučuji!!!) a dáme je na kuchyňskou folii. 2.) Potřeme ji zlehka olivovým olejem a necháme okraj asi 2-3 cm nepotřený. 3.) Na potřené místo dáme malé množství kečupu a rozetřeme ho po ploše kde jsme potírali olej. 4.) Nakrouháme cibuli na kolečka a papriku na asi 1 cm kostičky, sýr nastrouháme nahrubo. 5.) Pak klademe postupně (POZOR - NE AŽ DO KRAJŮ - tam jen sporadicky !!!) na potřenou plochu: všechna kolečka šunky, pak polovinu koleček cibule, dále polovinu kostiček papriky a to vše okořeníme česnekovým granulátem, čerstvě namletým pepřem, vegetou, kořením na pizzu a případně dalším kořením dle Vaší chuti. Nakonec zasypeme polovinou eidamu. Tento proces bez salámu opakujeme ještě jednou s druhou polovinou surovin, včetně koření a sýra. 6.) POZOR - Nedávejte moc silné vrstvy, štrůdl pak jde špatně zavinout, nebo se trhá těsto) 7.) Obloženou placku pak nakonec velmi opatrně svineme do tvaru štrůdlu (pomáhá nám v tom folie, která zabraňuje protrhávání těsta), pokud máte moc surovin, raději včas část odeberte. 8.) Zavinutou placku pak na koncích spojte v místech, kde není žádný olej a kečup, také na vrchní straně prstem uzavřete celý závin. 9.) Závin vložte na pečící papír do plechu, potřete ho olivovým olejem a lehce posypte kmínem a třeba ještě sladkou paprikou - ZLEHKA :-) 10.) V troubě pak pečeme asi na 150 stupňů horkovzduchem zhruba 30 minut - nutno kontrolovat pohledem. 11.) POKUD JSTE SE DOSTALI AŽ SEM, TAK PŘEJU DOBROU CHUŤ A DOUFÁM, ŽE RECEPT POMOHL I NEKUCHAŘŮM ;-))

Recept je z kategorií: Pizzy

Nahlásit recept

  • 27.09.03 vloženo
  • 16803x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1.) Listové těsto (může být i mražené)
  • 2.) 250-300 g šunky, nebo debrecínky atd. (dle Vaší chuti)
  • 3.) 250-300 g eidamu (nastrouhaného - stačí nahrubo))
  • 4.) 2 větší cibule (nakrájená na kolečka)
  • 5.) 3 malé papriky (používám žlutou, červenou a zelenou - dobře to pak vypadá)
  • 6.) Kečup
  • 7.) Olivový olej
  • 8.) Kmín
  • 9.) KOŘENÍ: česnekový granulát, koření na pizzu, vegetu, čerstvý pepř z mlýnku, sladká prášková paprika (a další druhy, nebo směsi dle Vaší chuti)

Doporučená příloha

  • My to jíme jako oběd nebo večeři.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu PIZZA a-la štrůdl - (podrobný recept i pro začátečníky;-)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na PIZZA a-la štrůdl - (podrobný recept i pro začátečníky;-)

oldsoft
682 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: PIZZA a-la štrůdl - (podrobný recept i pro začátečníky;-)

Jo, tohle občas dělávám, peču to v remosce a náplň vyrobím z toho, co mě napadne. Lze např. použít šunku, syrečky a česnek:-)

Ela
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: PIZZA a-la štrůdl - (podrobný recept i pro začátečníky;-)

Bradička má pravdu, je to výborné jedlo. U nás na Slovensku to voláme Slovenská pizza a je hneď hotové a vynikajúce. Ja som napríkla deťom robila iba šunku a syr a nám klobásu, cibuľku, papriku, syr Niva a bolo to supeeeeeeeeeeeeeer.
Takže želám aj ostatným dobrú chuť a určite to vyskúšajte.

Bradicka
163 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: PIZZA a-la štrůdl - (podrobný recept i pro začátečníky;-)

Vřele doporučuju, protože je to úplně super! Moc jsme si pošmákli!

Kely
186 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: PIZZA a-la štrůdl - (podrobný recept i pro začátečníky;-)

Vypadá to lákavě vyzkouším:-)

Labužník Helena02
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Pizza a-la štrůdl

Taky jsem tento zajímavý štrůdl vyzkoušela a je to velká dobrota, rovněž to všem doporučuji u nás doma se to ujalo a tak ho budeme dělat pravidelně. Taky dávám jedničku s hvězdičkou a děkuji autorovi za recept ;-)

Labužník Jana
28 příspěvků 25.1.09 03:43
...

Včera jsem vyzkoušela. Je to výborná a hlavně rychlá večeře. Dávám jedničku s hvězdičkou, vřele doporučuji.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz