Recept Pesto alla genovese (pesto po janovsku; trojjazyčně)

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pesto alla genovese (pesto po janovsku; trojjazyčně)

Postup

Česnek rozmělníme v hmoždíři společně s mořskou solí, jádry piniových oříšků a bazalkou; když je všechno rozmělněno na kaši, přidáme olivový olej, nastrouhaný parmezán a ovčí sýr. Vše rozmícháme a dáme chladit do ledničky. Jestliže se utvoří černý film, odstraníme jej. Místo hmoždíře můžeme použít mixér. V tom případě přidáme bazalku až ke konci mixování, aby zůstala čerstvá a zelená. *Preparazione:* Pestate in un mortaio di marmo il sale grosso, i pinoli, il basilico, l'aglio. Quando il tutto sara diventato una poltiglia omogenea aggiungete l'olio, il pecorino e il parmigiano grattugiati. Mescolate bene questi ingredienti e poi riponete in frigorifero; se si forma sul pesto una patina superficiale scura, eliminatela e utilizzatelo senza problemi. Se non avete a disposizione il mortaio, potete servirvi di un frullatore, facendo pero attenzione a frullare prima l'aglio, il sale grosso, i pinoli e aggiungere in un secondo momento il basilico in modo che rimanga il meno possibile a contatto con le lame del frullatore e non diventi scuro. *Directions:* Press garlic in a marble mortar, together with marine salt, pine kernel and basil; when everything is reduced to pulp, add olive oil, grated parmesan cheese and sheep's milk cheese. Mix everything and put into the fridge. If it forms a dark film on it, remove it. You can use a mixer instead of a marble mortar. In this case, basil at the end of the mixing process, so that it will remain fresh and green. Recept mi poskytl Antonio Di Virgilio a do angličtiny volně přeložil Vincenzo Sinacori. Patří jim můj dík...:-))

Recept je z kategorií: Omáčky na těstoviny

Nahlásit recept

  • 07.05.04 vloženo
  • 18004x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 40 g jader piniových oříšků
  • 500 g čerstvé bazalky
  • 30 g ovčího sýra
  • 30 g parmezánu
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej, sůl.
  • *Ingredienti:*
  • pinoli 40 g
  • basilico genovese 500 g
  • pecorino 30 g
  • parmigiano 30 g
  • aglio 2 spicchi
  • olio, sale grosso Q.b. (quanto basta).
  • *Ingredients:*
  • 40 g pine kernel (*pine nuts*)
  • 500 g basil, fresh
  • 30 g sheep's milk cheese, grated
  • 30 g parmesan cheese, grated
  • 2 garlic cloves
  • olive oil, marine salt.

Doporučená příloha

  • italské těstoviny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pesto alla genovese (pesto po janovsku; trojjazyčně)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pesto alla genovese (pesto po janovsku; trojjazyčně)

Usinka
27 příspěvků 5.5.11 20:12

bazalka pro tento recept má naopak velmi drobné lístky, Italové jsou na tento druh velmi hrdí :mrgreen:

Usinka
27 příspěvků 5.5.11 20:10

Ahoj Midlo, nejsi na piniové oříšky alergická, jen jsi koupila oříšky dovezené z Číny (prodávané za nesmírně podobnou cenu), jež však pocházejí z jiného druhu pinie a obsahují látky, které právě to hořknutí způsobují. Více se o tom diskutuje na Cuketkovi, nejsi sama, taky jsem se toho týden nemohla zbavit :-)

ester
288 příspěvků 28.3.10 18:47
Re: Pesto alla genovese (pesto po janovsku; trojjazyčně)

Kdyby o tu bazalku někdo dobře pečoval,aby přes zimu neumrzla a šlechtil by jí natolik,že by měla veeeeeliké listy,mohlo by to vydat až těch 500 g...........: ) ?
Jen tak mě to napadlo..........................sama mám na parapetu bazalku úplně obyčejnou

casino
4491 příspěvků 28.3.10 17:28
Re: Pesto alla genovese (pesto po janovsku; trojjazyčně)

No, jestli nakonec Kari - 24.01.2009 20:43 nemá pravdu? Porovnejte množství ingrediencí s tímto receptem: Janovské pesto – Pesto genovese

midla
266 příspěvků 9.2.10 20:14
Re: Pesto alla genovese (pesto po janovsku; trojjazyčně)

Malé upozornění. Na piniové oříšky je častá alergie. U nás se to projevilo tím, že nám s dcerou asi na týden každé jídlo doslova zhořklo v puse. Což je myslím pro každého labužníka trest neúměrný a srovnatelný s mučením…

ester
288 příspěvků 9.2.10 15:19
Re: Pesto alla genovese (pesto po janovsku; trojjazyčně)

To taky nemá chybu................po roce najít takovou opravu.........:-)

Komik1000
16 příspěvků 9.2.10 12:56
Re: Pesto alla genovese (pesto po janovsku; trojjazyčně)

po celém jednom roce příspěvek do diskuse: Náhrada za parmezán se jmenuje Gran Moravia a ne Grand Bohemia.

Ifanka
94 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pesto alla genovese (pesto po janovsku; trojjazyčně)

Ahoj mlsalové! Pesto v létě vyrábím pravidelně každý týden, v Holešovické tržnici po ránu koupím u zelináře čerstvou bazalku (může být i několik druhů najednou) a ze čtyř svazků vyrobím (rozmixuju) jednu půllitrovou sklenici pesta. Ta vydrží v naší rodině akorát tak týden. Z úsporných důvodů nahrazuji 1/2 piniových oříšků vlašskými ořechy a vynechávám ovčí sýr. Zato dám víc česneku a zakápnu navíc trochou citr.šťávy, oliv.olejem nešetřím. Sůl a čerstvě namletý pepř, jak má kdo rád. Dcery si mažou na čerstvou housku tavený sýr a na to pesto, bomba! Jinak do špaget (místo rajčatové omáčky) a posypat parmezánem (náš Grand Bohemia) anebo do směsi pesta naložit maso na grilování, to nemá chybu!

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pesto alla genovese (pesto po janovsku; trojjazyčně)

A kde mám vzít půl kila bazalky, urodila se mi sice hojně v truhlíku pod oknem, ale půl kila, to je přeci jenom hodně, i kdybych ji požnula všechnu. Bazalka je totiž podle mne dost lehká, pravděpodobnější, vzhledem k množství ostatních ingrediencí, bych řekla 50 g, ale když to tak má být, tak asi fakt 500 g. Nemám vůbec odhad, dokud to nezkusím. Jo a dik za pripomenuti tech slun.seminek, diskuzi jsem tenkrat taky cetla, jen mne to z hlavy vypadlo. Měj se fajn ;o)

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pesto alla genovese (pesto po janovsku; trojjazyčně)

není, Kari, je to pro 6 osob, čili cca 80 g na osůbku…a mrkla jsem se ještě na originál…a je to tak, to by se museli splést italové…já mám italštinu také moc ráda, i když ji neumím tak skvěle..ale je to kouzelný, romantický jazyk…v Praktické ženě jsem četla jako náhradu za pinie použít slunečnicová semínka..je o tom i diskuze na labužníku..ale to určitě víš… :-))

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pesto alla genovese (pesto po janovsku; trojjazyčně)

Ještě se chci zeptat, čtu dobře? Půl kila bazalky?? Není to nějak moc…hihi

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pesto alla genovese (pesto po janovsku; trojjazyčně)

Pendo, ta trojjazyčnost se mi moc líbí. Miluju italštinu, i když umím jen pár slůvek. Aspoň jsem se zase něco přiučila, moc díky..:-))

A recept samozřejmě také chválím, akorát pinie budu muset nahradit něčím levnějším, možná pistácie by šly použít. Hezký den :o)

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pesto alla genovese - přidán obrázek

díky Pendo :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Květáková polévka Květáková polévka
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz