Recept Pepempap/Bibimpap/Pibimpap

(Hodnoceno 1x) Korejská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pepempap/Bibimpap/Pibimpap

Postup

Do hrubostenneho kastrolika kvapneme zopar kvapiek oleja, pohybeme nim aby sa nam olej rozlial koldokola.
Kastrolik dobre nahrejeme na ohni a do stredu dame ryzu. Okolo ryze po stenach ukladame spenat, vedla mrkvu a tak pokracujeme dookola so vsetkymi ingrediencami.
Na zeleninku a trosku na ryzu rovnomerne pokapeme par. pretlak s palivou omackou.
Do stredu kastrolika na ryzu dasme zltok( nie je podmienkou ale dava sa).
Mozeme si pomoct prikrytim pokrievky. Ak pocujeme ze ryza uz zacina „pukat“ alebo sa sikovne pozrieme a vidime ze ryzu uz mame zlatavo prihriatu/pripecenu a v kastrolik je vsetko naozaj dobre prehriate zmiesame/pomi­esame/obracia­me pomocou dvoch vidliciek vsetko dokopy a podavame…chutne je so salatom Kim chi palivym…alebo co vam chuti ale aj len tak…
Dobru chut!

Korejci pouzivaju kamenny kastrolik…kludne si mozete pridat pokrajane zvysne masko z obeda alebo kurca, zeleninu aku zrovna mate po ruke…proste co dom dal…da sa povedat ze to je take korejske rizoto :-)

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.01.08 vloženo
  • 10268x zobrazeno

Čas přípravy

  • nic moc

Ingredience

  • spenat listy alebo morske riasy alebo daka zelena listova zelenina narezana na rezance moze byt aj cinska kapusta/salat
  • cuketka narezana na rezance
  • mrkva narezana na rezance
  • huby nesekane na rezance
  • klicky mungo alebo soajalebo daco ine alebo nic
  • 1 zltok
  • 2 PL par.pretlak sam alebo zmiesany s palivou omackou
  • 1 salka uvarenej ryze
  • sezam semienka
  • sezam.olej alebo aj normalny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 21.04.12 10:00

Jolana, pozeram a tu je nas oblubeny recept pod trochu inym menom
ja ho poznam pod menom Bibimbap, a bol vyhodnoteny medzi 50 najlepsich jedal na svete . Ta kamenna miska je zerava prave vybrata z rury a ryza v nej pekne praska , pripeka sa…
 http://en.wikipedia.org/wiki/Bibimbap

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Pepempap/Bibimpap/Pibimpap

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 30.10.12 13:33

Senjin, mas uplne pravdu ani nie cinsky, ked nie je korejsky tak japonsky.Co je take zaujmave tak ako v europe sa pecu zemiaky a najlepsie su tie pripecene tak aj na Bibimbape je ta pripecena ryza najlepsia, podobne robia aj v Irane ked pripekaju ryzu na ich rozlicne polow recepty ;)
 http://iamafoodblog.com/…bowl-recipe/

 
senjin
1 příspěvek 29.10.12 04:06
Bibimbap

Jedno z mých oblíbených korejských jídel :) Příprava je opravdu velmi snadná, jen bych chtěl dodat aby jste si dávali pozor na sezamový olej. V žádném případě nepoužívejte ten český - ten je s prominutím hnus :) Používejte pouze korejský max. japonský..
Ano žádná sůl není potřeba a ani rýži při vaření nesolíme. Strácí pak svou texturu, lepkavost a celkově kvalitu.. Gochujang „Pálivá omáčka“ je velmi slaná sama o sobě.

 
Bento
794 příspěvků 21.04.12 10:57

Jolana, podla mojej zeny :cert: sa dam nahovorit na kazdu …ano mam . ;)

 
jolana
5064 příspěvků 21.04.12 10:12

Lenka, aj tebe dakujem :)

 
jolana
5064 příspěvků 21.04.12 10:11

Bento, tak ty mas ten kamenny kastrolik?!…dobre to je jedlo,si myslim ze si zasluzi to zaradenie..daaavno som ho uz nerobila, jeden cas sme sa prejedli :mrgreen: …a dobru chut a vdaka za super foto :palec: :potlesk: .. a ten nazov je taky jak som ho pocula a rozumela od mister Kim, dalej som nepatrala..idem obohatit nazov nech je spravnejsi…dakujem a ahooj :)..kde ty chodis na tie kastroliky.. :lol:

 
LenkaH02
6 příspěvků 24.02.09 23:13
Re: Pepempap

slyšeli jste dobře. uvařenou rýži dáte do žhavého kamenného kastrůlku, který je vymazaný olejem, pro každého strávníka vlastní kastrůlek. Začnete ohřívat, aby se do zlata opekla alespoň odspodu a mezitím rovnáte navrch hromádky syrové zeleniny. Navrch doprostřed přijde syrový žloutek (volské oko). Veškeré koření je Kočučang, červená papriková pasta. Pálí jako čert, víc koření není potřeba. Servírujte nezamíchané, míchá si každý sám.

 
jolana
5064 příspěvků 16.01.08 22:45
Re: Pepempap-alis

..ja to robievam v takom liatinovom-mam ale taky obycajny liatinovy cierny tazsi maly ako kotlik… pripiect do zlatava sa to ma naschval a zeleninka zostane taka polosurova chrumava…osobne mi to ohromne chuti, ale ja moc rada zeleninku akokolvek a s cimkolvek a navyse ked sa zelena…

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pepempap

díky za odpověď, Jolanko, působí to opravdu trochu zvláštně. Ale věřím tomu, že to může být „jedlé“ :-) Trochu bych se bála, že vše připálím, pokud nemám ten správný kastrůlek. Jediná silnostěnná nádoba, kterou mám je litinová, ta by asi nebyla ideální…

 
jolana
5064 příspěvků 16.01.08 19:37
Re: Pepempap-alis

namojdusu ziadna sol a ziadne korenie okrem tej stiplavej paradajkovochilli pasty a sezamove semienka…ja som takisto bola z toho vygulena ale je to tak.
Ta uvarena osolena ryza vlastne staci a zeleninka ma svoje soli takze to tam cuduj sa svete ani nechyba.
Ale keby ste videli ten uzasny kamenny kastrolik/misticku v com to robia ti korejci..neni som zavistliva ale ten kastrolik im tak trochu moc zavidim… ;)

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pepempap - Jolanko,

vrtá mi to hlavou - žádná sůl, žádné koření?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz