Recept Pečená ryba na tropický způsob s hranolkami ze sladkých brambor

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečená ryba na tropický způsob s hranolkami ze sladkých brambor

Postup

Dostali sme do daru rybu co skor vyzerala ako keby dakomu vyrastla velka v akvarku a uz ju nechcel. Cervena so zltymi bodkami a pasikami a zltych chvostom. Nebolo pekne pocasie na grilovanie tak sme ju dali piect v celku do rury. Oblozili - naplnili matou, koriandrom , jarnou cibulkou, ananasom a limetkou a piekli spolu so sladkymi zemiakmi.
Takze aj trocha inspiracia na inac robenu rybu pred Vianocami.

1-Rybu sme ocistili odstranili supiny okrajali plutvy aby nam to nehorelo.( chvost sme nehali na ozdoby ale poriadane zabaleny do alobalu). Do ryby na boky sme ostrym nozom nakrajali 4 zarezy do kriza. Cerstvo sme si nadrvili v maziary na hrubo cierne korenie a morsku sol. Celu rybu vnutro aj znovnka sme poriadne vytreli touto zmesou. Bylinky sme nahrubo len natrhali .Polku ananasu sme nakrajali na kocky. Limetku na platky .Jarnu cibulku na vacsie kusy. Vsetkymi tymito surovinamy sme poobkladali a nadavali do vnutra ryby. Pred tym ako sme ju dali piect sme vrch ryby este poolejovali olivovym olejom.

2-Na vymasteny vacsi hlboky plech sme pripravili „podstielku“ z maty , korianda, na polky nakrajanych chery paradajok, na koliecka nakrajanej cibule , casti ananasu a na vacsie hranolky nakrajane ( osolene ,okorenene ,omastene) sladke zemiaky). Zakryli alu. foliou a dali piect cca. 40 minut.( Treba skusat ).Kazda rura je ina… Potom sme prepli trubu na gril odstranili alu . foliu a nechali zapiect cca. 10 minut. Ananas a chery paradajky pustia dost stavy tak sme mali este aj dobru omacku na sladke zemiaky a rybku.

3-Servirovali sme s tou zvlastnou hadou uhorkou ako jednoduchy salat s limetkovym nalevom a bylinkami co sme mali. PS: Myslim ze ta ryba sa vola Coral Red Grouper , (Koralovy Kanic Cerveny)

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 28.11.10 vloženo
  • 4176x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 kg ryba
  • 1 ks ananás maly
  • 2 ks limetky
  • 1/2 zvazku mata
  • 1/2 zvazku koriander vňať
  • 4 ks jarna cibulka
  • sol morska korenie čierne drvene cerstve
  • 3 lyzice olivový olej
  • 1 ks sladky zemiak vacsi
  • 10 ks cherry paradajky
  • 1 ks cibula cervena

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená ryba na tropický způsob s hranolkami ze sladkých brambor

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.11.10 18:08

Musím dodat, že hranolky ze sladkých brambor milujeme, je to strašlivá dobrota. Úplně jiné než z brambor normálních. Příprava je úplně stejná, tady v Americku se často, ne vždy, koření skořicí. Ne skořicovým cukrem, jen skořicí. Nepřehnat, ono to pak pálí, ale doporučuju zkusit oba způsoby. 8-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Snadný chia puding s ovocem

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Chilli con carne Chilli con carne
Mrkvový salát Mrkvový salát
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz