Recept Pařížské tyčinky
Labužník kamil.ka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Těsto: Vše smícháme (z bílků NEDĚLÁME sníh!!!) Krém: Svaříme šlehačku s čokoládou. Utřeme máslo s cukrem a smícháme se studenou šlehačkou. Z těsta děláme v ruce válečky, které na plechu trochu zploštíme a dáme je upéct. Na studené placičky nastříkáme krém a tyčinku ponoříme do čokolády tak, aby čokoláda zakryla krém.
Recept je z kategorií: Moučníky
- 08.07.04 vloženo
- 23245x zobrazeno
Ingredience
- Těsto:
- 3 bílky
- 25dkg cukru
- 12dkg strouhanky
- 15dkg ořechů
- 3 lžíce hrubé mouky
- Krém:
- Šlehačka – 125ml
- 10dkg čokolády
- 25dkg másla
- Cukr dle chuti
- Čokoládová poleva
Doporučená příloha
Ledová káva
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pařížské tyčinky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pařížské tyčinky
110 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj andyw,
tyčinky při pečení nenabydou.
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Krém je nedostižný:-)) Jednoduchý, rychlý a zatím nejdobřejší, co jsem kdy jedla…Jen ten spodek zkusím příště jiný. Ani po důkladném rozležení nezměkl.
126 příspěvků 25.1.09 03:43
Jo, a šlehačku kupuji zá:,–(ně 33 % (Kunín má tuším 31, a někdy je to hodně poznat, opravdu se i mně stalo, že nešla ušlehat, asi tam nebylo ani těch 31 % tuku). Ta tučnější se prodává v červených a oranžových krabičkách, většinou v nějakém tom Albertu, v normálních prodejnách se moc nevyskytuje.
126 příspěvků 25.1.09 03:43
Když namáčím něco s krémem na povrchu do čokoládové polevy, dávám ty věci (rohlíčky, tyčinky, košíky) s krémem vychladit, pořádně; poleva (vlahá) pak hodně rychle tuhne a nerozpouští krém.
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Ještě ke šlehačce: jen jsem ji svařila s čokoládou a nešlehala. Zchladlou vmíchala k utřenému cukrovému máslu. Ale jak jsem psala, cukr není třeba…
358 příspěvků 25.1.09 03:43
tak jsem tu zase. Hotové asi 7 cm dlouhé, 20 kousků. Ještě s neztuhlou polevou jsem ochutnala. Na můj vkus (nevím, jak se mají péct) jsou navrch křupavé a uvnitř takové tužší „gumové?“ (možná se rozleží) a jsou dost sladké. Určitě bych vůbec nedávala cukr do másla, bohatě stačí v těstu. Krému je zbytečně moc, stačila by poloviční dávka. Dost ho zbylo a to jsem nešetřila. Do polevy je třeba namáčet rychlostí blesku, při ponoření do ní se roztéká krém. Zkusila jsem jeden polít lžičkou a to bylo ještě horší. Roztekly se mi ty „cestičky“ po polevě. Ale dopadlo to nakonec dobře. Možná to chce nechat nejprve trochu ztuhnout a pak teprve polévat. Krém jsem dávala na spodní stranu tyčinek, je to lepší. Takže závěr je takový: méně cukru, asi péct pozvolna a připravit si méně krému a bude to dobrý. Jinak bych doporučila Kamilce upravit přesněji recept. Kdo sladké moc nepeče by mohl být zklamaný. Ale u nás se to v každém případě sní. Holt dáme kávu bez cukru!
Obrázky budou za chvilku v deníčku…
634 příspěvků 25.1.09 03:43
dej určitě vědět jaké byly a už se těším na obrázek, mám strach z krému, v sobotu jsem dělala dort s pařížským krémem, zkusila jsem svařit a ušlehat 1 šlehačku - Kunín - povedlo se, tak jsem šla koupit další šlehajdy ( ty samé ) a těch 5 šlehaček jsem prostě neušlehala, kdyby bylo otevřené okno, tak by to vylítlo, jiné šlehačky u nás nemají, budu muset zajet do velkoměsta a zkusit jinou značku, ale stejně mi to nejde do hlavy, že 1 ušlehám a dalších 5 neé
358 příspěvků 25.1.09 03:43
právě v troubě krásně začínají vonět. Krém už je hotový, výborný a už se těším, až ochutnám hotové… Jelikož tu není psáno, zda se tyčinky suší při nižší teplotě nebo pečou prudčeji, tak jsem je dala do vyhřáté na 180°C a snížila na 150°C. Jakmile budou hotové a vychladlé, dám obrázek do deníčku.
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Já si taky myslím, že krém bude lahůdka. Už jsem si to dala do oblíbených.
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Handulo, Gegino, tenhle recept jsem nezkoušela, ale dělala jsem skořicové pralinky a tam se rozpustila nastrouhaná čokoláda v horké šlehačce a přidávalo se do toho rovnou rozpustit máslo a ztuhlo to dobře, i když asi po dvou hodinách v lednici. Poměr šlehačky a čokolády byl podobný, jen másla bylo méně. Myslím, že ten krém bude výborný, nebála bych se to vyzkoušet.
358 příspěvků 25.1.09 03:43
nemám ořechy a teď mně napadá otázka jaké…vlašské, lískové? To je asi jedno, tak to odložím na příští týden, jelikož jedeme o víkendu plenit supráč. I když…ten jeden sáček
Rozhodně mám uloženo v oblíbených…Kdyby
na ně došlo, určitě sem něco připíšu.
634 příspěvků 25.1.09 03:43
možná máš pravdu, chtělo by to někoho, kdo to vyzkouší. Jdeš do toho ?
358 příspěvků 25.1.09 03:43
ale když to pak smícháš s tím utřeným cukrovým máslem, myslím, že to potom na těch tyčkách ztuhne. Máslo tuhne a čokoláda taky…a ta šlehačka tomu tuhnutí moc nezabrání. Ale možná je to jinak.....to těsto - a teď mně možná labužníci smetou - připomnělo laskonky. A dostala jsem na ně děsnou chuť
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Podle mě se svařená šlehačka s čokoládou musí vyšlehat, jinak je to tekuté.
36 příspěvků 25.1.09 03:43
Maslo zmiešame s ušľahanou šľahačkou, alebo riedkou? Ďakujem
91 příspěvků 25.1.09 03:43
Chci se zeptat, jestli tyčinky (válečky) nabydou při pečení? Děkuji