Recept Pařížské tyčinky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Těsto: Vše smícháme (z bílků NEDĚLÁME sníh!!!) Krém: Svaříme šlehačku s čokoládou. Utřeme máslo s cukrem a smícháme se studenou šlehačkou. Z těsta děláme v ruce válečky, které na plechu trochu zploštíme a dáme je upéct. Na studené placičky nastříkáme krém a tyčinku ponoříme do čokolády tak, aby čokoláda zakryla krém.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 08.07.04 vloženo
  • 17927x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto:
  • 3 bílky
  • 25dkg cukru
  • 12dkg strouhanky
  • 15dkg ořechů
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • Krém:
  • Šlehačka – 125ml
  • 10dkg čokolády
  • 25dkg másla
  • Cukr dle chuti
  • Čokoládová poleva

Doporučená příloha

  • Ledová káva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pařížské tyčinky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník kamil.ka02
110 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské tyčinky

Ahoj andyw,
tyčinky při pečení nenabydou.

jau
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské tyčinky

Krém je nedostižný:-)) Jednoduchý, rychlý a zatím nejdobřejší, co jsem kdy jedla…Jen ten spodek zkusím příště jiný. Ani po důkladném rozležení nezměkl.

MilenaD
126 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské tyčinky

Jo, a šlehačku kupuji zá:,–(ně 33 % (Kunín má tuším 31, a někdy je to hodně poznat, opravdu se i mně stalo, že nešla ušlehat, asi tam nebylo ani těch 31 % tuku). Ta tučnější se prodává v červených a oranžových krabičkách, většinou v nějakém tom Albertu, v normálních prodejnách se moc nevyskytuje.

MilenaD
126 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské tyčinky

Když namáčím něco s krémem na povrchu do čokoládové polevy, dávám ty věci (rohlíčky, tyčinky, košíky) s krémem vychladit, pořádně; poleva (vlahá) pak hodně rychle tuhne a nerozpouští krém.

gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské tyčinky

Ještě ke šlehačce: jen jsem ji svařila s čokoládou a nešlehala. Zchladlou vmíchala k utřenému cukrovému máslu. Ale jak jsem psala, cukr není třeba…

gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské tyčinky,Handi

tak jsem tu zase. Hotové asi 7 cm dlouhé, 20 kousků. Ještě s neztuhlou polevou jsem ochutnala. Na můj vkus (nevím, jak se mají péct) jsou navrch křupavé a uvnitř takové tužší „gumové?“ (možná se rozleží) a jsou dost sladké. Určitě bych vůbec nedávala cukr do másla, bohatě stačí v těstu. Krému je zbytečně moc, stačila by poloviční dávka. Dost ho zbylo a to jsem nešetřila. Do polevy je třeba namáčet rychlostí blesku, při ponoření do ní se roztéká krém. Zkusila jsem jeden polít lžičkou a to bylo ještě horší. Roztekly se mi ty „cestičky“ po polevě. Ale dopadlo to nakonec dobře. Možná to chce nechat nejprve trochu ztuhnout a pak teprve polévat. Krém jsem dávala na spodní stranu tyčinek, je to lepší. Takže závěr je takový: méně cukru, asi péct pozvolna a připravit si méně krému a bude to dobrý. Jinak bych doporučila Kamilce upravit přesněji recept. Kdo sladké moc nepeče by mohl být zklamaný. Ale u nás se to v každém případě sní. Holt dáme kávu bez cukru! ;-)) Obrázky budou za chvilku v deníčku…

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské tyčinky, gegino

dej určitě vědět jaké byly a už se těším na obrázek, mám strach z krému, v sobotu jsem dělala dort s pařížským krémem, zkusila jsem svařit a ušlehat 1 šlehačku - Kunín - povedlo se, tak jsem šla koupit další šlehajdy ( ty samé ) a těch 5 šlehaček jsem prostě neušlehala, kdyby bylo otevřené okno, tak by to vylítlo, jiné šlehačky u nás nemají, budu muset zajet do velkoměsta a zkusit jinou značku, ale stejně mi to nejde do hlavy, že 1 ušlehám a dalších 5 neé

gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské tyčinky, Handulo

právě v troubě krásně začínají vonět. Krém už je hotový, výborný a už se těším, až ochutnám hotové… Jelikož tu není psáno, zda se tyčinky suší při nižší teplotě nebo pečou prudčeji, tak jsem je dala do vyhřáté na 180°C a snížila na 150°C. Jakmile budou hotové a vychladlé, dám obrázek do deníčku.

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské tyčinky

Já si taky myslím, že krém bude lahůdka. Už jsem si to dala do oblíbených.

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské tyčinky

Handulo, Gegino, tenhle recept jsem nezkoušela, ale dělala jsem skořicové pralinky a tam se rozpustila nastrouhaná čokoláda v horké šlehačce a přidávalo se do toho rovnou rozpustit máslo a ztuhlo to dobře, i když asi po dvou hodinách v lednici. Poměr šlehačky a čokolády byl podobný, jen másla bylo méně. Myslím, že ten krém bude výborný, nebála bych se to vyzkoušet.

gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské tyčinky,Handi

nemám ořechy a teď mně napadá otázka jaké…vlašské, lískové? To je asi jedno, tak to odložím na příští týden, jelikož jedeme o víkendu plenit supráč. I když…ten jeden sáček :-) Rozhodně mám uloženo v oblíbených…Kdyby na ně došlo, určitě sem něco připíšu.

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské tyčinky, gegino

možná máš pravdu, chtělo by to někoho, kdo to vyzkouší. Jdeš do toho ?

gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské tyčinky, Handulo

ale když to pak smícháš s tím utřeným cukrovým máslem, myslím, že to potom na těch tyčkách ztuhne. Máslo tuhne a čokoláda taky…a ta šlehačka tomu tuhnutí moc nezabrání. Ale možná je to jinak.....to těsto - a teď mně možná labužníci smetou - připomnělo laskonky. A dostala jsem na ně děsnou chuť ;-))

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské tyčinky

Podle mě se svařená šlehačka s čokoládou musí vyšlehat, jinak je to tekuté.

M.G.
36 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské tyčinky

Maslo zmiešame s ušľahanou šľahačkou, alebo riedkou? Ďakujem

andyw
91 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské tyčinky

Chci se zeptat, jestli tyčinky (válečky) nabydou při pečení? Děkuji

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz