Recept Pařížské tyčinky Pra

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na vále zpracujeme v těsto pudrový cukr, kůru, oříšky, zavařeninu a bílky. Vyválíme na 1/2cm silný, 6cm široký pruh a položíme ho na rýžový papír/oplatku, (nemusí být). Potřeme pruh polevou a nacháme trochu oschnout. Potom ostrým nožem (citronovou šťávou vždy otřeným) krájíme asi 1cm tyčinky, klademe je na pečícím papírem vyložený plech (nebo na silikonovou podložku) a ve velmi mírné troubě pečeme do bledě růžova. Upečené velice opatrně sejmeme. Poleva: Třeme do přiměřené hustoty.

Recept je z kategorií: Cukroví

Nahlásit recept

  • 09.10.02 vloženo
  • 19705x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g pudrového cukru
  • 250 g opražených, oloupaných na jemno pomletych oříšků nebo mandlí
  • 1 lžíce pikantní zavařeniny (používám rybízovou)
  • 3 bílky
  • z 1/4 citronu, vosku zbaveného kůra

Poleva:

  • 1 bílek
  • 140 g pudrového cukru
  • 1 kávovou lžičku citronové šťávy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pařížské tyčinky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pařížské tyčinky

Sylvie
2302 příspěvků 30.11.12 23:54

Di, takový recept, jaký je od babi, jsem hledala. Kdysi jsem je pekla, ale ztratila jsem recept a ještě k tomu se mi kvůli špatnému technologickému postupu nikdy extra nepovedly, ztratila jsem chuť je péct. Jelikož maminka mě letos už s cukrovím nezachrání, jsem nucena se v tom vymáchat sama.

Dík, Di!!

di
2452 příspěvků 30.11.12 23:42

Míšo, u nás se Pařížské tyčky dělávaly jinak - dolů oříškové těsto, na ně hodně silná vrstva nějaké pikantní zavařeniny, nahoru ledová poleva. Receptem bohužel neposloužím, nikdy mi to moc nechutnalo (na rozdíl od mé mamky, ta to zbožňovala), takže jsem se po něm nijak nepídila. Pokud bys měla zájem, pokusím se to najít, ale nic neslibuju.

Sylvie
2302 příspěvků 30.11.12 23:11

Dám vědět. Jitko, díky za rady.

babi
6360 příspěvků 29.11.12 21:42

To jsem nesmirne rada… nanestesti nemam poruce obrazek, ale tycinky jsem pekla za svuj zivot mnohokrat a vzdy prisly pochuti. Zde je nekolik rad. Protoze bilky jsou ruzne velke, tak je pridavat postupne. Poleva take ma byt stredne husta. Centimetove prouzky krajim koleckem na pizzu, nebo radylkem, otrenym rozkrojenym citronem, uz vymackanym. Pouzivam silikonovou podlozku a tim padem nemusim pouzit „jedly papir/oplatku“. Pred pecenim necham cukrovi zaschnout. Po upeceni jsou krehke. Nekdy ihned horke kladu na uzky valecek a tim vzniknou obloucky, avsak to si uz vymyslim :roll:

Sylvie
2302 příspěvků 26.11.12 15:37

Babi, děkuji za recept. Takový jsem hledala. Manžel se už nemůže dočkat, až se konečně podaří. :D

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz