Recept Oves ve víně se skořicí s česnekem - zcela bezmasý

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uvaříme oves - vody třikrát více než ovsa (použijeme-li bezpluchý, tak vaříme asi dvacet minut, použijeme-li běžný - jedí ho i koně - tak výrazně déle); solíme asi minutu před dokončením, slijeme přebytečnou vodu, necháme odkapat, prolijeme ještě horký šťávou z jednoho citrónu a vmícháme podrcený česnek se skořicí, necháme asi deset minut odležet. Na drobno pokrájenou cibulku osmahneme do jemněhněda, vložíme ovesnou směs s citrónem a skořicovým česnekem. Přidáme víno, osolíme, otymiánujeme i opepříme a restujeme - spíše promícháváme (není třeba dlouho - oves je již uvařený). V mezičase nadrobno nasekáme petrželku, pažitku i mátu, jemňoučce osolíme, dobře promísíme (nutné!). Hotový pokrm směsí zeleného koření vydatně posypeme.
POZNÁMKA: vyzkoušeno i s kroupami; také akceptovatelné…

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.11.08 vloženo
  • 3249x zobrazeno

Čas přípravy

  • 49 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 2 hrsti bezpluchého ovsa
  • 2 až 3 polévkové lžíce kvalitního jednodruhového oleje
  • šťáva z jednoho většího citronu
  • na špičku kávové lžičky skořicového prášku
  • 1 menší cibulka
  • 2 deci kvalitního suchého bílého vína
  • pepř
  • tymián
  • 4 stroužky podrceného česneku
  • sůl
  • petrželová nať, pažitka, lístky máty

Doporučená příloha

  • Dobře vychlazené „pivo plzeňského typu“, případně bílé suché víno (Vlašský ryzlink třeba) či zelený

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Oves ve víně se skořicí s česnekem - zcela bezmasý

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
niivka
79 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oves ve víně se skořicí s česnekem - HelcaK

HelcaK,
Dakujem moc krasne za informacie tato znacka sa predava aj u nas takze idem hladat. Krasny den vsetkym…
Milane aj ja mam doma Milana a tiez sa rad mota v kuchyni, vysiva gobeliny…netreba sa za svoj nazor hanbit a zivot je hned krajsi…

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oves ve víně se skořicí s česnekem - MILAN-ko,

na strednej škole som mala spolužiačku, ktorá nosila šaty (ušila jej ich mamka) ozdobené výšivkou od otca. A plietol krásne svetre. Vyšívať vraj začal na vojne a pliesť sa naučil od manželky. Zaujímavé, nie?
 A.

 
HelcaK
960 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oves ve víně se skořicí s česnekem - MIlane,

utvrdil jsi mě v přesvědčení, že jsem si vzala poloviční ženskou (plešatou a s plnovousem :-)). Můj choť v hospodě klidně prohlásí, že odchází, neb se těší na ženu, že mu uvaří krupicovou kaši, nebo pečenou dýni, či tvůj patizon s kuřecím a zmíněným ovsem - na střídačku s bůčkem…

 
HelcaK
960 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oves ve víně se skořicí s česnekem - zcela bezmasý

Ovesbezpluchý informace zde target=_new , jak se to jmenuje slovensky netuším…

 
niivka
79 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oves ve víně se skořicí s česnekem - zcela bezmasý

prepacte mi prosim ale co to je „bezpluchy oves“ ?? na pohlad recept posobi zaujimavym dojmom len neviem ci mate na mysli cely alebo vlocky…dakujem moc krasne za odpoved i pochopenie

 
Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oves ve víně se skořicí s česnekem - zcela bezmasý -MI_LANE

Něco na tom bude asi pravdy ;o) Ačkoliv, my ženy jsme někdy taky dost konvenční. Já nekonvenčnost přímo miluju. A co se mého chotě týče… je fakt, že když mě poprvé viděl kombinovat kuřecí maso s arašídovým máslem a banány (a to byl pochopitelnš jen začátek) zíral na mne poněkud nechápavě… Když jsem nedávno s úsměvem ve tváři nadívala koblyhy hermelínem a připravovala si k tomu posyp z cukru a hřebíčku, už vesměs chápal, že to myslím vážně. Takže už je zvyklý;o)))) Když viděl název tvé krmičky, bylo mu ihned jasné, že to dříve nebo později i ochutná :oD

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oves ve víně - Rachel - my muži jsme vlastně slabí

a jedním z důkazů je i naše nechuť k zeleninovým či bezmasým jídlům; asi se podvědomě obáváme, že bychom nevypadali ´jako správní chlapáci´. Měl jsem jednoho kamaráda, byl to prima kluk a rozuměli jsme si (už zemřel, proto ten minulý čas), ale s jídlem s ním byla tatáž potíž. Já mu vždycky říkal: „No co se může u nového jídla stát horšího, než že ti to nebude chutnat - a tak si to prostě příště nedáš! Ale když nezkusíš, PŘIJDEŠ O TU NÁDHERNOU ŠANCI, ŽE NĚCO NOVÉHO OBJEVÍŠ!!!“
Jenže ono by to vydalo spíše na sociologickou studii. Muži jsou více závislí na svém mužském okolí, na své referenční skupině. Již od školy. A tam se předávají ty postoje, které jsou považovány za ´důležité´. A co by řekli chlapovi v hospodě kamarádi, kdyby jim řekl, že mu chutná oves? Nebo že rád háčkuje? Nebo že jde domů nikoli proto, aby manželka nenadávala, ale proto, že se na ni těší?… atd.
Je to jen obecná úvaha a vím, že i muži jsou různí (ostatně, z mých vzpomínek nějak matně vyplývá, že i ženy jsou různé!). Ale jen jsem si díky Tvé poznámce uvědomil, jak často jsem na LABUŽNÍKU četl - zejména u originálních či bezmasých jídel (a u koprových příchutí), že syn, respektive manžel, by toto nikdy nepozřel. Že by ženy byly statečnější?… Asi jo, když to s námi vydrží…

 
Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oves ve víně se skořicí s česnekem - zcela bezmasý -MI_LANE

Úžasné, tohle sklízí můj potlesk…a hned to jde do oblíbených… Manžel sice protáčel panenky, už když viděl ten název, ale já mu tu radost udělám, to mi věř… a to ještě netuší, že na něj chystám Tvoje žaludy :D

 
nudle
137 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oves ve víně se skořicí s česnekem - zcela bezmasý

dekuji za tipy, s citronem jsem uz si parkrat spalila prsty, takze budu maximalne opatrna.

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oves ve víně se skořicí s česnekem - zcela bezmasý - i se špa

bych se domníval, že je to možné, jelikož když když to lze s kroupami… a to mám vyzkoušené! Dovolím si ale upozornit, že špalda by v tomto případě měla být trochu víc osolena, neboť - na rozdíl od krup - více nasává chutě a do neosolené špaldy bych se obával dát tolik citrónu, aby všechno ´nepřetloukl´. Pokorně přiznávám, že já jsem na jemné detaily, které někdy pokrm neuvěřitelně zkrásní; jindy ho mohou i pokazit - což říká i můj oblíbený detektiv a labužník Nero Wolfe, který také pěstuje orchideje, což já ne…

 
nudle
137 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oves ve víně se skořicí s česnekem - zcela bezmasý

mam ve spajzu rychlovarnou spaldu, slo by to taky? pekny vecer .

 
di
2451 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oves ve víně se skořicí s česnekem - zcela bezmasý

Úžasné, jako všecko od vás. Co nejdřív vyzkouším, oves ještě nějaký ve spíži je.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz