Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Uvaříme oves - vody třikrát více než ovsa (použijeme-li bezpluchý, tak vaříme asi dvacet minut, použijeme-li běžný - jedí ho i koně - tak výrazně déle); solíme asi minutu před dokončením, slijeme přebytečnou vodu, necháme odkapat, prolijeme ještě horký šťávou z jednoho citrónu a vmícháme podrcený česnek se skořicí, necháme asi deset minut odležet. Na drobno pokrájenou cibulku osmahneme do jemněhněda, vložíme ovesnou směs s citrónem a skořicovým česnekem. Přidáme víno, osolíme, otymiánujeme i opepříme a restujeme - spíše promícháváme (není třeba dlouho - oves je již uvařený). V mezičase nadrobno nasekáme petrželku, pažitku i mátu, jemňoučce osolíme, dobře promísíme (nutné!). Hotový pokrm směsí zeleného koření vydatně posypeme. POZNÁMKA: vyzkoušeno i s kroupami; také akceptovatelné...
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Dobře vychlazené „pivo plzeňského typu“, případně bílé suché víno (Vlašský ryzlink třeba) či zelený
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Oves ve víně se skořicí s česnekem - zcela bezmasý
79 příspěvků 25.1.09 03:43
HelcaK,
Dakujem moc krasne za informacie tato znacka sa predava aj u nas takze idem hladat. Krasny den vsetkym…
Milane aj ja mam doma Milana a tiez sa rad mota v kuchyni, vysiva gobeliny…netreba sa za svoj nazor hanbit a zivot je hned krajsi…
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
na strednej škole som mala spolužiačku, ktorá nosila šaty (ušila jej ich mamka) ozdobené výšivkou od otca. A plietol krásne svetre. Vyšívať vraj začal na vojne a pliesť sa naučil od manželky. Zaujímavé, nie?
A.
utvrdil jsi mě v přesvědčení, že jsem si vzala poloviční ženskou (plešatou a s plnovousem
. Můj choť v hospodě klidně prohlásí, že
odchází, neb se těší na ženu, že mu uvaří krupicovou kaši, nebo
pečenou dýni, či tvůj patizon s kuřecím a zmíněným ovsem - na
střídačku s bůčkem…
Ovesbezpluchý informace zde target=_new , jak se to jmenuje slovensky netuším…
79 příspěvků 25.1.09 03:43
prepacte mi prosim ale co to je „bezpluchy oves“ ?? na pohlad recept posobi zaujimavym dojmom len neviem ci mate na mysli cely alebo vlocky…dakujem moc krasne za odpoved i pochopenie
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Něco na tom bude asi pravdy ;o) Ačkoliv, my ženy jsme někdy taky dost konvenční. Já nekonvenčnost přímo miluju. A co se mého chotě týče… je fakt, že když mě poprvé viděl kombinovat kuřecí maso s arašídovým máslem a banány (a to byl pochopitelnš jen začátek) zíral na mne poněkud nechápavě… Když jsem nedávno s úsměvem ve tváři nadívala koblyhy hermelínem a připravovala si k tomu posyp z cukru a hřebíčku, už vesměs chápal, že to myslím vážně. Takže už je zvyklý;o)))) Když viděl název tvé krmičky, bylo mu ihned jasné, že to dříve nebo později i ochutná
D
546 příspěvků 25.1.09 03:43
a jedním z důkazů je i naše nechuť k zeleninovým či bezmasým jídlům; asi se podvědomě obáváme, že bychom nevypadali ´jako správní chlapáci´. Měl jsem jednoho kamaráda, byl to prima kluk a rozuměli jsme si (už zemřel, proto ten minulý čas), ale s jídlem s ním byla tatáž potíž. Já mu vždycky říkal: „No co se může u nového jídla stát horšího, než že ti to nebude chutnat - a tak si to prostě příště nedáš! Ale když nezkusíš, PŘIJDEŠ O TU NÁDHERNOU ŠANCI, ŽE NĚCO NOVÉHO OBJEVÍŠ!!!“
Jenže ono by to vydalo spíše na sociologickou studii. Muži jsou více závislí na svém mužském okolí, na své referenční skupině. Již od školy. A tam se předávají ty postoje, které jsou považovány za důležité´. A co by řekli chlapovi v hospodě kamarádi, kdyby jim řekl, že mu chutná oves? Nebo že rád háčkuje? Nebo že jde domů nikoli proto, aby manželka nenadávala, ale proto, že se na ni těší?… atd.
Je to jen obecná úvaha a vím, že i muži jsou různí (ostatně, z mých vzpomínek nějak matně vyplývá, že i ženy jsou různé!). Ale jen jsem si díky Tvé poznámce uvědomil, jak často jsem na LABUŽNÍKU četl - zejména u originálních či bezmasých jídel (a u koprových příchutí), že syn, respektive manžel, by toto nikdy nepozřel. Že by ženy byly statečnější?… Asi jo, když to s námi vydrží…
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Úžasné, tohle sklízí můj potlesk…a hned to jde do oblíbených… Manžel sice protáčel panenky, už když viděl ten název, ale já mu tu radost udělám, to mi věř… a to ještě netuší, že na něj chystám Tvoje žaludy
137 příspěvků 25.1.09 03:43
dekuji za tipy, s citronem jsem uz si parkrat spalila prsty, takze budu maximalne opatrna.
546 příspěvků 25.1.09 03:43
bych se domníval, že je to možné, jelikož když když to lze s kroupami… a to mám vyzkoušené! Dovolím si ale upozornit, že špalda by v tomto případě měla být trochu víc osolena, neboť - na rozdíl od krup - více nasává chutě a do neosolené špaldy bych se obával dát tolik citrónu, aby všechno ´nepřetloukl´. Pokorně přiznávám, že já jsem na jemné detaily, které někdy pokrm neuvěřitelně zkrásní; jindy ho mohou i pokazit - což říká i můj oblíbený detektiv a labužník Nero Wolfe, který také pěstuje orchideje, což já ne…
137 příspěvků 25.1.09 03:43
mam ve spajzu rychlovarnou spaldu, slo by to taky? pekny vecer .
2452 příspěvků 25.1.09 03:43
Úžasné, jako všecko od vás. Co nejdřív vyzkouším, oves ještě nějaký ve spíži je.