Recept Olla podrida

ester Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

První recept a rovnou něco,co je mi na hony vzdálený,i když co já vím…
Prostě se mi líbil kvůli té Dobromysli Čerpáno z knihy Koření pro každé vaření od Dagmar Lánské

Postup

A teď to půjde rychle,narozdíl od ingrediencí,které jsem všemožným způsobem sháněla několik dní,samotné vaření už mě tolik neuspokojilo. Ale budiž mi omluvou,že nevařím moc dobře a jsem v téhle oblasti spíš nevzdělanec. Teď cituju z knihy,protože ten svůj zpřeházený a chaotický postup už jsem zapomněla. Namočený hrách uvaříme, pak rozpálíme olej, opečeme pokrájenou cibuli a česnek, na kousky rozkrájené maso, šunku, přidáme hrách a vaříme hodinu.Pak přidáme nakrájenou zeleninu a klobásky a vaříme ještě 15 minut.Nakonec přidáme hlávkový salát pokrájený na štráfky. Ochutíme kořením a solí a krátce zahřejeme. Věnováno všem a přesto jednomu :-)

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 20.02.10 vloženo
  • 3894x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca. hodinu a půl

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 250 g hrachu (cizrny)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 1-3 stroužky česneku
  • 250 g uzeného masa nebo šunky
  • 250 g hovězího masa
  • 1/2 kuřete
  • 250 g skopového masa
  • 3 klobásky
  • 1 menší celer
  • 250 g mrkve
  • 250 g zelených fazolek
  • 1 hlávka salátu
  • 1 lžička soli
  • kmín
  • 1/2 malé lžičky pepře
  • 1 vrchovatá lžička dobromysli
  • 1/2 malé lžičky sladké nebo pálivé papriky (podle chuti)
  • 1 lžíce kerblíku
  • libeček
  • rozmarýn
  • saturejka
  • Kerblík jsem nesehnala osamocený,tak komu se to podaří,ty poslední 3 ingredience může vynechat (mně už to tam tak nějak pasuje,že jsem za ně vlastně ráda)

Doporučená příloha

  • 6 krajíců chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Olla podrida

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Olla podrida

ester
288 příspěvků 24.2.10 20:49
Re: Olla podrida-klaaarka,

tak nějak ......:-)

klaaarka
222 příspěvků 24.2.10 19:19
Re: Olla podrida - e.s.t.e.r.

Aha, tak tím se to vysvětluje. A koukám, že kamarád má i stejnou úchylku v psaní interpunkce. Asi i spolužák, ne? :o

ester
288 příspěvků 24.2.10 17:02
Re: Olla podrida-klaaarka,

mám tu kamaráda,co si ze mě rád utahuje…

ester
288 příspěvků 24.2.10 16:57
Re: Olla podrida-Stingu,

to že ode mě něco víš,neznamená,že to hned vyzvoníš..............to jsou teda vtipy.
Ale na druhou stranu jsem ráda,žes to napsal,alespoň se nemusím obávat,že by se vyjádřil nějaký Španěl nebo někdo,kdo španělskou kuchyni rád.
Zdravím Svevo.

klaaarka
222 příspěvků 24.2.10 16:48
Re: Olla podrida

:o ester / Sting, ty máš dva nicky?!? Nebo mi něco uniklo?

Sting
20 příspěvků 24.2.10 16:26
Re: Olla podrida-Sveva,

díky za informace.Vlastně jsem ten recept napsala,protože jestli jsem to dobře pochopila,tak recepty nějakým způsobem Labužníkovi vydělávají a já jsem ho chtěla podpořit i jinak,než jen finančním příspěvkem.
Takže jsem ráda,že se žádní španělé nevyjádřily ;-),protože tohle jídlo je pro mě dost „španělská vesnice“ :)

ester
288 příspěvků 20.2.10 23:22
Re: Olla podrida-klaaarka,

jo to byl a to jsem ho nakrájela na drobný „štráfky“…nějak mi to nedalo :)

sveva
751 příspěvků 20.2.10 20:49
Re: Olla podrida ester

Děkujeme za pěkně napsaný první recept. V poslední době se to mnoha novým labužníkům nějak nedaří.
V receptu by neměla chybět cizrna, ostatní luštěniny až po ní. Salát jsem v receptech nenašla a souhlasím s klaaarka, že asi na vzhledu nepřidá a chuť neovlivní.
Olla = hrnec z pálené hlíny, podrida = zatuchlá, nahnilá. Je to vlastně recept co dům dal. Ale přes ten podivný název je to velmi oblíbené jídlo, dobrá je verze gitana.
Snad se vyjádří kdo dobře zná španělskou kuchyni, i když recept přešel do středomoří a podobá se mu i neapolská minestra maritata.
Zdravím.

klaaarka
222 příspěvků 20.2.10 20:13
Re: Olla podrida

Moc si to neumím představit, hlavně ten hlávkový salát, ještě „pokrájený na čtvrtky“, v teplém jídle. Není z něho vlhký sežmoulaný hadřík?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz