Recept Obrácený koláč z malých brambor, cherry rajčat a sýru Brie Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Obrácený koláč z malých brambor, cherry rajčat a sýru Brie

Postup

Celé omyté brambory dáme vařit i se slupkou do osolené vody (nevařil jsem je úplně doměka). Necháme vychladnout. Poté krájíme na 2 cm kolečka (já jsem dělal asi 1 cm). Rajčata překrojíme na polovinu, překrojenou částí je naskládáme vzhůru na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem a dáme do vyhřáté trouby na 130°C na 1 hodinu. Necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a orestujeme do zlatova na 2 lžících olivového oleje. Necháme vychladnout. Spodek formy vyložíme pečícím papírem. Z cukru a másla uděláme karamel, kterým potřeme spodek formy a posypeme nasekaným oregánem. Na karamel vyskládáme kolečka brambor, jedno vedle druhého. V další vrstvě vyskládáme do mezer mezi bramborami rajčata pak cibuli a nakonec poklademe slabými plátky sýra, u kterého jsme seřízli vrchní část s plísní. Vršek pokryjeme rozváleným plátem těsta, u okrajů formy dobře přitiskneme a dáme péct na 200°C 25 minut (nechal jsem 20 minut). Potom snížíme teplotu na 180°C a necháme ještě 15 minut (nechal jsem 10 minut) péct. Vyndáme z trouby a necháme 2 minuty stát a pak vyklopíme z formy. Ihned podáváme. Můžeme servírovat samotné nebo se zeleným ochuceným salátem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Bramborová jídla Slané koláče Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 29.07.12 vloženo
  • 3121x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g malých brambůrek
  • 200 g cherry rajčat
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 40 g cukru
  • 10 g másla
  • 3 snítky čerstvého oregána nebo 1 kávová lžička sušeného oregána
  • 150 g sýra Brie (můžeme nahradit Hermelínem)
  • lístkové těsto
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Joris 29.07.12 11:29

Zajímavé propojení sladké, slané a kyselé chutě.Chutná i studený.
Recept je od israelského šéfkuchaře Yotam Ottolenghi

Uvaření se již líbí 11 labužníkům

Diskuse k receptu Obrácený koláč z malých brambor, cherry rajčat a sýru Brie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4488 příspěvků 29.07.12 17:36

Hihi, to vypadá ještě pěknějc než Tarte Tatin :palec: :) :mrgreen:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz