Recept Obložená bageta z Azurového pobřeží - pro Kari

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z bagetek podélně odkrojíme horní cca třetinu, kterou posléze použijeme jako "pokličku". Z dolní části bagetky vydlabeme opatrně část střídky a vnitřek potřeme olivovým olejem. Olivy nakrájíme na kolečka, rajčata, řapíky a žampiony na jemné plátky, sardinky na proužky. Vše naklademe do vydlabaných "vaniček", zakapeme olejem, přiklopíme "pokličkou". Bagetky obrátíme pokličkou dolů, přiklopíme např.talířem, který zatížíme /není třeba cihla, stačí těžší konzerva/. Necháme alespoň půl hodiny odležet, bageta se stlačí a nasákne náplní . Naskládáme bagetky do krabičky , můžeme zabalit do Alobalu, a vyrazíme do přírody. Zdroj: časopis Apetit červen 2004

Recept je z kategorií: Obložené chleby

Nahlásit recept

  • 22.05.04 vloženo
  • 7569x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut + odležení

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 malé bagety
  • 130 g vypeckovaných černých oliv
  • 250 g rajčat
  • několik řapíků celeru
  • 50 g žampionů
  • konzerva sardinek
  • olivový olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Obložená bageta z Azurového pobřeží - pro Kari

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Obložená bageta z Azurového pobřeží - pro Kari

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Esme,

díky za radu! Krásný den!

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Obložená bageta z Azurového pobřeží - pro Kari

Kari, jak píše Meisje, je dobře stáhnout z celeru ty „provázky“. A když to kupuješ, tak se dívej na barvu. Čím světlejší, tím mladší. A tím pádem šťavnatejší a jemnější.

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Meisje,

dekuji za napsani Tvych zkuseností. Presvedcilo mě to dokonale a sbihaji se mi sliny. Snad není ten řapíkatec příliš drahý, jak to s nevšedními surovinami bývá. Ale dle labužnických reakcí vidím, že je to docela běžně používaná ingredience. Přeji příjemný a ničím nerušený den.

meisje
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Obložená bageta z Azurového pobřeží - pro Kari

Kari,
i je vyborny syrovy tak jak je namacet do salatoveho dresinku a chroupat, meisje.

meisje
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Obložená bageta z Azurového pobřeží - pro Kari

Kari,
dovolim si ti taky odpovedet - repikaty celer se vubec nemusi nijak tepelne upravovat - staci omyt a chroupat at uz plneny ci neplneny, jen nekteri (jako ja) z nej stahuji takove to tvrde vlakno ci nit jako maji cerstve zelene fazolky. Hezky den, meisje

Kari
545 příspěvků 23.6.04 18:29
Esmeraldo,

dekuju za inspiraci. Takze uz se pred plnenim nemusi predvaret? Myslim treba kvuli palivosti jako se to dela nekdy s porkem.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kari

v Austrálii se používá řapíkatý celer zcela běžně. Syrový. Stonky se nakrájí na kousky asi 6 centimetrů a vzniklá „korýtka“ se vysypou strouhaným sýrem. Pár vteřin v mikrovlnce to dokončí. Na jemno nakrájené stonky jsou též velice chutné v salátech s masem a majonézou. Dodá to tu správnou křupavost. A hlavně: fantazii se meze nekladou.

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Obložená bageta z Azurového pobřeží - pro Kari

Ahoj Pam, dekuju moc zaodkaz na řapíkatý celer , ale už jsem ho někde viděla. Jenom jsem ho ještě nikdy neochutnala, protože mne na něj nenapadlo použití. Teď už vím! Těším se, až ho ochutnám. Někde jsem slyšela, že se dá povařit a plnit náplní, ale nevím přesně ten recept. Syrový bude jistě lepší..A v bagetce.

Pampeliska191
1075 příspěvků 22.6.04 22:29
Oprava:

Omlouvam se, jednalo se ne o Elu, ale Eju.
Ach jo, skoro podobna jmena. Tak to dopadne, kdyz nekdo nepozorne cte. SORRY

Pampeliska191
1075 příspěvků 22.6.04 22:26
Pro Kari

promin Kari, verim, ze se Ela nebude zlobit, kdyz Ti objasnim co je rapikaty celer. Koukni se na tuto adresu a zjistis, ze urcite ho poznas, jen sis nemohla vzpomenout. Kdyz ja jsem zila v Kanade, tam se v tu dobu jiny celer ani nesehnal, jenom tento rapikaty. Taky v kuchyni v Kanade, kde jsem jednu dobu varila, jsme jiny celer vubec nepouzivali. U nas v LU pouzivam pri vareni oba druhy, ale presto je pro mne jednickou ten rapikaty. Zdravim vsechny labuzniky.

http://www.floranazahrade.cz/…09/celer.htm

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Obložená bageta z Azurového pobřeží - pro Kari

Ejinko, ještě jednou k tomuto receptu opožděně děkuji s ostudným měsíčním zpožděním, ale nějak jsem to neobjevila. Určitě vyzkouším, všechny ingredience v tomto receptu zbožňuju. Jenom jsem nikdy nejedla řapíkatý celer. Chci se zeptat, to se jí normálně syrový? Někde jsem slyšela recept, že se povařuje, ale určitě je mnoho variant. Klasický kořenový celer užívám běžně a velmi mi chutná i ve strouhaném syrovém stavu…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz