Recept Nán

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Mouku, jogurt a sůl dejte do misky. Přidejte vodu po troškách a vytvořte jemné, lehce lepkavé těsto. Lehce prohnětejte, přikryjte vlhkou utěrkou a odstavte asi na 1 hodinu na teplé místo.
2. Předehřejte trobu na 220 stupňů - vysoký stupeň, nebo rozpalte gril. Lehce pomoučenýma rukama rozdělte těsto na čtyři díly. Vyválejte kulaté placky o velikosti 18 cm. Abyste vytvořili tradiční tvar kapky, poněkud povytáhněte jednu stranu.
3. Dejte na vymazaný pekáč a v předehřáté troubě pečte asi 10 minut dokud se placky nenafouknou a nezhnědnou. Případně můžete péct placky pod rozpáleným grilem dokud se nenafouknou a nevytvoří se na nich hnědé skvrny. Podávejte horké.

V A R I A C E :
Pikantní nán :
vemte mouku, 1 lžičku jemně nastrouhaného čerstvého koriandru, půl lžičky semínek černé cibule, 1/2 lžičky sezamových semínek, 1/4 lžičky zrníček římského kmínu a 1/4 lžičky semínek fenyklu. Při přípravě receptu postupujte stejně jak je popsáno výše.

Keema nán :
na pánvi roztopte trochu oleje a poduste 1 lžíci jemně nasekané cibule a 125 g mletého skopového masa asi 5 minut. Přidejte 1/4 lžičky mletého římského kmínu a poduste další 1-3 minuty. Nechte vychladnout. Jak je pospáno výše, vyválejte z těsta kulatou placku a doprostřed dejte trochu skopové směsi. Strany placky překlopte doprostřed a spojte dohromady. Placku obraťte a znovu vyválejte, dále postupujte stejně jako u výše uvedeného receptu.

Péšavársý nán :
smíchejte 90 g mletých mandlí, 1 lžíci sušeného kokosu, 1 lžíci práškového cukru, 1 lžíce nakrájených rozinek a 15 g měkkého čerstvého másla. Rozdělte těsto na části, vyválejte kulaté placky a postupujte setjně jako u receptu Keema nán.

Recept je z kategorií: Domácí chléb

Nahlásit recept

  • 28.11.10 vloženo
  • 4543x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Kvašený chléb vyrobený z bílé mouky a jogurtu. Jogurt způsobuje kvašení a dodává chlebu zvláštní chuť. Tyto chleby se tradičně pečou v hlíněných pecích, jenž jsou zapuštěny do země, dají se ovšem péct také v horkovzdušné troubě nebo pod rozpáleným grilem.
  • 500 g samokypřící mouky - možno nahradit moukou s trochou prášku do pečiva
  • 4 lžíce živého bílého jogurtu
  • asi 125 ml vlažné vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nán

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Jahodový pohár Jahodový pohár
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz