Recept Nán

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Mouku, jogurt a sůl dejte do misky. Přidejte vodu po troškách a vytvořte jemné, lehce lepkavé těsto. Lehce prohnětejte, přikryjte vlhkou utěrkou a odstavte asi na 1 hodinu na teplé místo.
2. Předehřejte trobu na 220 stupňů - vysoký stupeň, nebo rozpalte gril. Lehce pomoučenýma rukama rozdělte těsto na čtyři díly. Vyválejte kulaté placky o velikosti 18 cm. Abyste vytvořili tradiční tvar kapky, poněkud povytáhněte jednu stranu.
3. Dejte na vymazaný pekáč a v předehřáté troubě pečte asi 10 minut dokud se placky nenafouknou a nezhnědnou. Případně můžete péct placky pod rozpáleným grilem dokud se nenafouknou a nevytvoří se na nich hnědé skvrny. Podávejte horké.

V A R I A C E :
Pikantní nán :
vemte mouku, 1 lžičku jemně nastrouhaného čerstvého koriandru, půl lžičky semínek černé cibule, 1/2 lžičky sezamových semínek, 1/4 lžičky zrníček římského kmínu a 1/4 lžičky semínek fenyklu. Při přípravě receptu postupujte stejně jak je popsáno výše.

Keema nán :
na pánvi roztopte trochu oleje a poduste 1 lžíci jemně nasekané cibule a 125 g mletého skopového masa asi 5 minut. Přidejte 1/4 lžičky mletého římského kmínu a poduste další 1-3 minuty. Nechte vychladnout. Jak je pospáno výše, vyválejte z těsta kulatou placku a doprostřed dejte trochu skopové směsi. Strany placky překlopte doprostřed a spojte dohromady. Placku obraťte a znovu vyválejte, dále postupujte stejně jako u výše uvedeného receptu.

Péšavársý nán :
smíchejte 90 g mletých mandlí, 1 lžíci sušeného kokosu, 1 lžíci práškového cukru, 1 lžíce nakrájených rozinek a 15 g měkkého čerstvého másla. Rozdělte těsto na části, vyválejte kulaté placky a postupujte setjně jako u receptu Keema nán.

Recept je z kategorií: Domácí chléb


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.11.10 vloženo
  • 4493x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Kvašený chléb vyrobený z bílé mouky a jogurtu. Jogurt způsobuje kvašení a dodává chlebu zvláštní chuť. Tyto chleby se tradičně pečou v hlíněných pecích, jenž jsou zapuštěny do země, dají se ovšem péct také v horkovzdušné troubě nebo pod rozpáleným grilem.
  • 500 g samokypřící mouky - možno nahradit moukou s trochou prášku do pečiva
  • 4 lžíce živého bílého jogurtu
  • asi 125 ml vlažné vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nán

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Cuketové placky Cuketové placky
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz