Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Polda Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Mouku, jogurt a sůl dejte do misky. Přidejte vodu po troškách a vytvořte jemné, lehce lepkavé těsto. Lehce prohnětejte, přikryjte vlhkou utěrkou a odstavte asi na 1 hodinu na teplé místo. 2. Předehřejte trobu na 220 stupňů - vysoký stupeň, nebo rozpalte gril. Lehce pomoučenýma rukama rozdělte těsto na čtyři díly. Vyválejte kulaté placky o velikosti 18 cm. Abyste vytvořili tradiční tvar kapky, poněkud povytáhněte jednu stranu. 3. Dejte na vymazaný pekáč a v předehřáté troubě pečte asi 10 minut dokud se placky nenafouknou a nezhnědnou. Případně můžete péct placky pod rozpáleným grilem dokud se nenafouknou a nevytvoří se na nich hnědé skvrny. Podávejte horké. V A R I A C E : Pikantní nán : vemte mouku, 1 lžičku jemně nastrouhaného čerstvého koriandru, půl lžičky semínek černé cibule, 1/2 lžičky sezamových semínek, 1/4 lžičky zrníček římského kmínu a 1/4 lžičky semínek fenyklu. Při přípravě receptu postupujte stejně jak je popsáno výše. Keema nán : na pánvi roztopte trochu oleje a poduste 1 lžíci jemně nasekané cibule a 125 g mletého skopového masa asi 5 minut. Přidejte 1/4 lžičky mletého římského kmínu a poduste další 1-3 minuty. Nechte vychladnout. Jak je pospáno výše, vyválejte z těsta kulatou placku a doprostřed dejte trochu skopové směsi. Strany placky překlopte doprostřed a spojte dohromady. Placku obraťte a znovu vyválejte, dále postupujte stejně jako u výše uvedeného receptu. Péšavársý nán : smíchejte 90 g mletých mandlí, 1 lžíci sušeného kokosu, 1 lžíci práškového cukru, 1 lžíce nakrájených rozinek a 15 g měkkého čerstvého másla. Rozdělte těsto na části, vyválejte kulaté placky a postupujte setjně jako u receptu Keema nán.
Recept je z kategorií: Domácí chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nán