Recept Musaka

Manana Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na dno zapékací misky dám olej, na to vrstvu cibule, opepřím, dám vrstvu na oleji a cibuli obdělaného mletého masa, vrstvu vyždímanejch lilků, posypu čubricou nebo saturejkou, trochu sekaného česneku, půlky očištěných paprik, rajčata, která osolím a okořením čubricou nebo saturejkou, vrstvu brambor na plátky, osolím, pokladu šupinami másla a vrstvy zopakuji. Poslední jsou brambory pokladené máslem. Peču v troubě zpočátku přikryté (15-20 min.), pak odkryté, doba závisí na množství tekutiny, kterou obsah pustí. Žádnou omáčku nedávám, zato dost vypeču tekutinu, kterou zelenina pustí, jinak by to bylo všechno ve vodě, takhle je z toho výborná omáčka, na kterou bešamel nemá. Nemá to chybu! Kuchyně je to balkánská.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 04.04.06 vloženo
  • 19494x zobrazeno

Ingredience

  • olej
  • cibule sekaná
  • pepř
  • mleté maso obdělané
  • lilky oloupané posolené odpočinuté a vyždímané
  • čubrica
  • saturejka
  • česnek posekaný
  • papriky slovenské pálivé
  • rajčata
  • sůl
  • brambory syrové oloupané
  • máslo

Doporučená příloha

  • rakija

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Musaka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Musaka

Shakira
110 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Musaka - Manana

Děkuji za skvělý oběd. Dnes jsme si pochutnali. Dělávala jsem musaku dřív s bešamelem, ale bez něho je to taky dobrý a rychlejší. Akorát jsem baklažány napřed usmažila a poslední vrstvu brambor na konci pečeni posypala Nivou. A bylo to vynikající.
Jen jsem měla problém s obdělaným masem. Než jsem nachystala ostatní ingredience, polovina toho masa byla snězena obyvateli naše rodinky. Příště maso nachystám jako poslední.

S pozdravem

Shakira
110 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Musaka

Díky, to jsem si myslela.

Dobrý večer.

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Musaka

Obdělané maso je na troše oleje spejchnutá cibule a na ní pak krátce opečené mleté maso aby ztratilo růžovou barvu. Maso se pak dobře vrství a nelepí se, a po upečení z něj není tuhý kompaktní koláč.

Shakira
110 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Musaka

Taková jídla já mám ráda, na lilky mně nikdo nemusí přemlouvat. A obdělané maso, to je asi podušené na pánvi, že jo? Lilky nikdy neloupu. Nezlob se. Určitě si to ukuchtím.

S pozdravem

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Velikonoční zajíček

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz