Recept Musaka 2

jaqueline Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Musaka 2

Postup

Očistené baklažány pozdĺžne nakrájajte na plátky, z oboch strán ich opečte 1-2 minúty, osoľte a okoreňte. Vyberte a rozložte na pijavý papier, aby sa zbavili prebytočného tuku. Paradajky ponorte do vriacej vody, olúpte, očistíte od jadierok a nahrubo posekajte. Očistenú cibuľu a cesnak pokrájajte na kocky. Mleté mäso orestujte na oleji spolu s cibuľou a cesnakom. Pridajte paradajkový pretlak, soľ, mleté čierné korenie, oregano, škoricu. Vmiešajte posekané paradajky, prilejte víno a povarte cca 10 minút. Dochuťte, nechajte trocha vychladnúť a pridajte 1 vajce. Do vymasteného a hrubou múkou vysypaného pekáča rozložte polovicu baklažánov, prikryte polovicou mäsa, zalejte bešamelovou omáčkou, všetko zopakujte a povrch opäť polejte bešamelom. Dajte zapiecť na 40 minút do predhriatej rúry. V priebehu pečenia môžete musaku prikryť pergamenovým papierom, aby sa povch príliš nevysušil. Bešamel: Do roztopeného masla primiešajte hladkú múku, opražte, zalejte mliekom a na miernom ohni za stáleho miešania uvarte hladkú omáčku. Nechajte ju mierne vychladnúť a potom do nej postupne vmiešajte zvyšné vajcia a syr. Ochťte citrónovou šťavou, soľou a postrúhaným muškátovým orieškom. Vybraté z časopisu Eva

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 16.04.05 vloženo
  • 13919x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 1/4 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg baklažánov
  • 10 lyžíc olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierné korenie
  • 600 g paradajok
  • 200 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 600 g mletého mäsa (jahňacieho alebo hovädzieho)
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • oregano
  • štipka škorice
  • 100 ml bieleho vína
  • 1 vajce
  • Bešamel:
  • 40 g masla
  • 30 g hladkej múky
  • 3/8 l mlieka
  • 2 vajcia
  • 100 g strúhaného tvrdého syra
  • 3 lyžičky citrónovej šťavy
  • muškátový oriešok
  • 2 lyžice hrubej múky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Musaka 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Musaka 2

suzanka
161 příspěvků 12.5.09 17:25
Re: Musaka

tak na tohle jsem dostala právě chuť. Vypadá to skvěle.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz