Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník květáček02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z vajec a cukru vyšleháme dotuha! hmotu,do které zlehka přimícháme mouku.Vylijeme do vyšší obdélníkové formy,nebo pekáčku,vymazané a moukou vysypané a upečeme při 200°C tak 10-15 minut,pokud začne těsto povrchu příliš tmavnout,tak teplotu snížíme a prodloužíme dobu pečení.Po upečení necháme vyklopíme a necháme vychladnout,potom nakrájíme na 1-1,5 cm plátky. Než korpus vychladne uvaříme krém.Všechny ingredience řádně rozmícháme v kastrolu,aby nebyly žmolky a povaříme,za stálého míchání až do zhoustnutí jako omáčka.Necháme schladnout zakryté,aby se neutvořil škraloup. Do dezertní mísy poklademe vrstvu plátů korpusu,nalijeme krém,rozetřeme rovnoměrně,poklademe další vrstvu,a střídáme až do spotřebování.Nahoru vylijeme zbylý krém.Necháme v lednici vychladit,a nakonec nahoru natřeme ušlehanou šlehačku s vanilkou. Dezert je lehký a velmi chutný.
Recept je z kategorií: Dezerty
Káva,čaj
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mišunk
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Květáčku,opravdu do krému přijde 1,5 l mléka?