Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sya Norská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. nakrájíme cibuli na malé kostičky. 2. Z uvedených surovin a cibule vypracujeme hladké těsto. 3. z těsta tvoříme kuličky. 4. kuličky a smažíme je na másle. A. V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme moukou a za stálého míchání připravíme tmavší jíšku. B. jíšku zalijeme vývarem a potom smetanou, asi patnáct minut provaříme. C. dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Zdroj: Kluci v akci.
Recept je z kategorií: Mleté maso
Podáváme se selskými brambory (uvaříme ve slupce a těsně před podáváním slupku oloupeme), omáčkou a brusink
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
24.2.15 16:22
Chuťově vynikající, ale ten údaj o množství masa by prospěl.
Já pekla z cca půl kila, mléka stačilo hodně málo…
Jen jsem nedělala kuličky, pouze „mini-placičky“ kvůli časové
tísni.
Z těch cca půl kila masa to odpovídá čtyřem uvedeným porcím.
Jen s tím mlékem vážně opatrně…
(Také nemohu udat přesnou gramáž masa, neboť je to mleté doma
z nastřádaného ořezu a nenapadlo mě to vážit, ale bylo to kolem toho
zmíněného půl kila.)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Masové norské kuličky se smetanovou omáčkou
A toho masa má být kolik?
272 příspěvků 25.1.09 03:43
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
odlišné koření se dalo uvést v komentářích pod recepty a slušné je uvést zdroj, což jsou v případě tohoto receptu „Kluci v akci“