Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kuskus a olej rukami premiesavame, pridame vodu a znova premiesavame az sa voda vstrebe. Uvarime v primeranej nadobe v pare asi 15 minut. Do horuceho vmiesame maslo, cukor, podla chuti mlieko alebo smotanu , do misticiek alebo jedne velkej misy, sypeme orieskami -mozeme pokapat medom. Dobru chut! Zvacsa sa pripravuje na ranajky ;-)
Recept je z kategorií: Rychlé moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Masfuf
5068 příspěvků 28.11.07 13:08
Dakujem Marianne, som rada ze chutilo..:)…toto je original recept, nedavaju tam okrem orieskov nic. Ak mate chut si to dako okorenit a chyba vam to tam tak si dajte-ved o tom to vareni a peceni je
… kolko ludi tolko chuti..
..zdravim a krasny den ..;)
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Připravené podle Tvých rad, kus kus nerozvařený a celkově receptík vynikající, krásně vypadá a výborně chutná. Nám stačila poloviční dávka pro 4 osoby. Ke kafíčku super, sladká delikatesa, manžel moc chválil. Děkuji za recept.
Jolanko, já vím, že u receptů záleží také na vlastní fantazii, ale v originále - může se přidat mletá skořice, kardamom? Ahoj. M.
5068 příspěvků 20.11.07 19:59
Marianne, ano-namocene v sirupe/gatar ale kludne moze byt aj daky ovocny fajnovy sirup alebo rum. Kuskus zalievam teplou/vlaznou vodou.
Nikdy som nezalievala horucou tak neviem. Ved on tak ci tak rychlo masiakne a preto pridavam vodu pomaly… mimochodom masfuf je chutnunky tak nech sa dari a dobru chut… pekny den..;)
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Joli, všechny ingredience už mám (bio cous cous z Itálie…), ještě se chci zeptat - rozinky namočené v sirupu = tj. svařený cukr s vodou = gatar nebo je to jinak
a ještě ke kuskusu přidáváš teplou nebo snad studenou vodu? (Na krabici je v návodě vařící voda…) Děkuji, tuto dobrotu bych chtěla připravit v nejbližší době, a pokud by to mělo být na snídani, tak jedině o víkendu:-). Zdravím. M.
5068 příspěvků 19.11.07 18:39
…uvarim sa na site. Specialnu nadobu nemam, sitko uplne staci. Vodu pridavam pomaly a po troske, aby kuskus len nasiakol a nezmazlavel-nebol mazlavy a potom do pary na sito a je to. .. som tam zabudla napisat aky to je recept…ludovy-uplne obycajny ludovy a pripravuje sa hlavne v ramadane…tunisky, marocky, alzirsky dokonca aj berberi a beduini ho robia ale nie s kuskus ale s ich chlebikom a takym ich speci maslom a posypu len cukrom-vola sa to lazaga.....pozdravujem a prijemny tyzden..
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Jolanko,
kuskus vaříš v páře ve speciální nádobě (nebo se dá kuskus vařit v obyčejném hrnci např. na nerezovém sítu)? Díky. Pěkný pohodový den. M.