Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
porah Do oblíbených Chci uvařit Tisk
osvěžující citronová chuť přijde na podnose s vánočním cukrovím vhod
Mandle spaříme a vyloupeme, nakrájíme na tenké plátky (dostanou se koupit i mandlové lupínky) Máslo utřeme do pěny, přidáme cukr a šťávu z půlky citronu - našleháme. Potom přidáme zbytek ingrediencí a důkladně rozmícháme. Pečeme při teplotě cca 170 C, v horní polovině trouby, nejlépe na pečícím papíře, na který kávovou lžičkou dáváme malé bochánky připravené hmoty - daleko od sebe ( 3 x 4 bochánky na plech) Pečení se musí hlídat, protože na konci pečení hmota rychle hnědne. Dobu pečení je nutné vyzkoušet. Placičky jsou hotové když je okrajová část nahnědlá. Plech necháme vychladnout, placičky opatrně sundáváme a klademe na rovnou podložku. Vychladlé dáme do krabice a vrstvy prokládáme pergamenem (pečícím papírem). Necháme dostatečně dlouho uležet, placičky jsou potom vláčné.
Recept je z kategorií: Cukroví
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mandlové placičky
147 příspěvků 12.1.10 21:26
Ešte raz som recept vyskúšala so 75 g masla a 100 g hnedého cukru. Pokiaľ ide o cukor, zmena rozhodne pomohla. A čo sa týka masla, zdá sa, že jeho množstvo má priamy vplyv iba na veľkosť placky. V tejto druhej várke boli placky jednoznačne menšie.
cookie123, jak dopadla zkouška
)
147 příspěvků 16.12.09 20:18
Vyskúšala som - sú dosť sladké a na pečiacom papieri zostala kopa masla. Našla som podobný recept, kde sa uvádza len 70 g masla a 100 g kryštálového cukru. Keby sa ešte aj ten nahradil hnedým cukrom, tak by to už mohlo byť perfektné. Asi to ešte vyskúšam. Ešte ma prekvapila aj tá poznámka o vláčnosti, pretože placky by mali byť skôr chrumkavé, nie? Aspoň dúfam, že také ostanú. Inak to funguje presne tak, ako je popísané.
253 příspěvků 6.12.09 22:41
To je ale zajímavý receptík. Dávám do oblíbených a příští víkend vyzkouším:)))
Tedy ne Marokánky, ale dejme tomu… …Alžířanky?o)))
A čerstvé, když je upečeme trošku víc a nenecháme dostatečně dlouho uležet, budou asi křupavé jako Marokánky (bez kůry, nepolomáčené)?
32 příspěvků 6.12.09 19:23
v receptu chyba není, mouky je opravdu malinko, mandlové lupínky se předem neopražují, dělaji se na plech malé hromádky, které se roztečou do placičky a díky tomu, že tam není skoro žádná mouka ani vajíčko, jsou skoro průhledné, já říkám takové krajkové. Vyzkoušejte…
2904 příspěvků 22.11.09 04:22
Alenka, to bude preklep…autor sa snáď ozve.
…nezbývá než autorce věřit, ale prověřit:-)
Kdyby tam nebylo tolik másla, tak bych to viděl trochu jako těsto na marokánky…
588 příspěvků 22.11.09 02:07
akosi si to neviem predstaviť, tie lupienky sa zamiešajú do toho rozmiešaného masla ? Neopražené ? A fakt tak málo múky? Práveže rada robím vianočné pečivo s citrónovou chuťou, preto ma to zaujíma.