Recept Losos utopený v rajčatové bylinkové řece od mamči

DanaJ Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rozpálíme si elektrickou troubu na 180 stupňů. Do pekáčku dáme rozpůleného lososa (každý bok zvlášť, půlíme ve hřbetu). Lososa polijeme octem, osolíme, opepříme. Na lososa poházíme na větší kusy nakrájenou cibuli (jestli chceme cibuli propečenější, dáme cibuli pod lososa) a najemno pokrájený česnek, který jsme ještě pomačkali nožem. Dále na lososa vlijeme rajčata z plechovky a plechovku vypláchneme ještě vodou a vodu také vlijeme na lososa, posypeme velkým množstvím provensálských bylinek (určitě vrchovatou lžíci). Poklademe máslo a vlijeme olej. Pekáček vložíme do trouby a za stálého kontrolování pečeme až je ryba hotová. Můžeme ještě podlít. Voda se nesmí vypéct úplně. Losos se musí trošku topit.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 11.04.06 vloženo
  • 3936x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 2 hodiny

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1 losos bez hlavy, bez ocasu, bez ploutví a bez kůže (35cm)
  • 0,3 až 0,5dcl bílého vinného octa
  • sůl
  • bílý pepř
  • 2 cibule
  • 2-3 veĺké stroužky česneku
  • 1 plechovku loupaných krájených rajčat Valfruiet
  • provensálské bylinky KOTÁNY
  • 1/3 kostky másla
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • voda.

Doporučená příloha

  • Pro dělenou stramu bez přílohy (je vynikající sám) a jinak vařené brambory se saturejkou (vaříme brambory, vod

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Losos utopený v rajčatové bylinkové řece od mamči

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Losos utopený v rajčatové bylinkové řece od mamči

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Losos utopený v rajčatové bylinkové řece od mamči

Podobný recept od Pepina, ale na kapra: Kapr na rajčatech (šaran sa paradajzom) . Je vynikající.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz