Recept Lilek na Tuniský způsob -Batijan Tunisia - Aubergines a la mode Tunisienne

Louis Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Lilky bez oloupání nakrájíme na platky, vložíme do slané vody a ponecháme 30 minut odležet. Výjmeme a osušíme. Do misky dejte olej, vinný ocet, drcený kmín, rozetřený česnek a touto směsi potřete plátky lilků po obou stranách a za občasného obracení ugrilujte. Jakmile jsou ugrilované, odstraňte lžici kůžičku. Dužinu dejte do miský, vše okořeňte zbylou směsi oleje a koření, zamíchejte a ozdobte olivami. Dejte zchladit do lednice. Podává se dobře zchlazené s arabským chlebem jako předkrm, ale může také posloužit jako příloha k rožněným masům a zvláště k jehněčímu.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 27.02.10 vloženo
  • 3090x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 5 větších lilků
  • 1 lžice vinného octa
  • 6 lžic lžic olivového oleje
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 stroužky rozetřeného česneku
  • 100 gr černých oliv na řecký způsob
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lilek na Tuniský způsob -Batijan Tunisia - Aubergines a la mode Tunisienne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz