Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Louis Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Lilky bez oloupání nakrájíme na platky, vložíme do slané vody a ponecháme 30 minut odležet. Výjmeme a osušíme. Do misky dejte olej, vinný ocet, drcený kmín, rozetřený česnek a touto směsi potřete plátky lilků po obou stranách a za občasného obracení ugrilujte. Jakmile jsou ugrilované, odstraňte lžici kůžičku. Dužinu dejte do miský, vše okořeňte zbylou směsi oleje a koření, zamíchejte a ozdobte olivami. Dejte zchladit do lednice. Podává se dobře zchlazené s arabským chlebem jako předkrm, ale může také posloužit jako příloha k rožněným masům a zvláště k jehněčímu.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Lilek na Tuniský způsob -Batijan Tunisia - Aubergines a la mode Tunisienne