Recept Lilek na Tuniský způsob -Batijan Tunisia - Aubergines a la mode Tunisienne

Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Lilky bez oloupání nakrájíme na platky, vložíme do slané vody a ponecháme 30 minut odležet. Výjmeme a osušíme. Do misky dejte olej, vinný ocet, drcený kmín, rozetřený česnek a touto směsi potřete plátky lilků po obou stranách a za občasného obracení ugrilujte. Jakmile jsou ugrilované, odstraňte lžici kůžičku. Dužinu dejte do miský, vše okořeňte zbylou směsi oleje a koření, zamíchejte a ozdobte olivami. Dejte zchladit do lednice. Podává se dobře zchlazené s arabským chlebem jako předkrm, ale může také posloužit jako příloha k rožněným masům a zvláště k jehněčímu.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 27.02.10 vloženo
  • 2529x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 5 větších lilků
  • 1 lžice vinného octa
  • 6 lžic lžic olivového oleje
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 stroužky rozetřeného česneku
  • 100 gr černých oliv na řecký způsob
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lilek na Tuniský způsob -Batijan Tunisia - Aubergines a la mode Tunisienne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Cuketové placky Cuketové placky
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz