Recept Lilek na Tuniský způsob -Batijan Tunisia - Aubergines a la mode Tunisienne

Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Lilky bez oloupání nakrájíme na platky, vložíme do slané vody a ponecháme 30 minut odležet. Výjmeme a osušíme. Do misky dejte olej, vinný ocet, drcený kmín, rozetřený česnek a touto směsi potřete plátky lilků po obou stranách a za občasného obracení ugrilujte. Jakmile jsou ugrilované, odstraňte lžici kůžičku. Dužinu dejte do miský, vše okořeňte zbylou směsi oleje a koření, zamíchejte a ozdobte olivami. Dejte zchladit do lednice. Podává se dobře zchlazené s arabským chlebem jako předkrm, ale může také posloužit jako příloha k rožněným masům a zvláště k jehněčímu.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.02.10 vloženo
  • 2469x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 5 větších lilků
  • 1 lžice vinného octa
  • 6 lžic lžic olivového oleje
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 stroužky rozetřeného česneku
  • 100 gr černých oliv na řecký způsob
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lilek na Tuniský způsob -Batijan Tunisia - Aubergines a la mode Tunisienne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz