Recept Libanonská okurka s vodou z pomerančového květu Veg

(Hodnoceno 1x) Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Libanonská okurka s vodou z pomerančového květu

Postup

Okurku podélně rozkrojíme. Pomocí škrabky oddělíme dva dlouhé tenké plátky. Zabalíme je do potravinové fólie a necháme v chladu.
Zbytek okurky oloupeme. Pokud má okurka hodně jadérek, odstraníme je.
Dužinu nakrájíme na kostičky.
Ve vzduchotěsné nádobě smícháme ocet, sůl, pepř, cukr, vodu z pomerančového květu a olej.
Vše důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil.
Přidáme petržel a mátu a kostičky okurky, zamícháme a necháme několik hodin v chladu (ideálně 6-8 hodin, ne víc, protože jinak okurka ztratí křehkost).
Poté necháme okurku okapat od omáčky.
Před podáváním vytvoříme ze dvou dlouhých plátků ovál. Jde to lehce - budou držet úplně samy.
Do oválků vložíme kostky okurky a ozdobíme mátovými lístky.

Ochutnej a nebudeš chtít jinou aneb Láska prochází žaludkem: Raphaele Vidaling, Rebo 2007

Recept je z kategorií: Saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.11.10 vloženo
  • 3737x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut + odležení

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • Ach, ta proslulá pohostinnost libanonského lidu, podivná směsice prudkosti a jemnosti, kterou vyzařují lidé z hor, vůně fíků a jasmínu, gastronomická tradice, jejíž součástí jsou med a víno s chutí slunce...Zde je jeden delikátní recept pocházející z tohoto kraje, který provoní čerstvou okurku ingrediencí, kterou bychom neprávem spojovali pouze s cukrářstvím - vodou z pomerančového květu.
  • 1 menší okurka
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžíce cukru
  • 4 lžíce vody z pomerančového květu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce očištěné nasekané petrželky
  • 4 lžíce očištěné máty + několik lístků na ozdobu
  • mletý pepř
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Petunnka 24.08.12 17:30

Zdravá dobrota.

Diskuse k receptu Libanonská okurka s vodou z pomerančového květu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Polda
35 příspěvků 11.12.10 20:39

Může mi někdo říct, proč je tento recept vymazaný?

 
babi
6360 příspěvků 27.11.10 22:55

Dandi, nejdrive vyzkousim ten Tvuj recept, ktery zavonel az sem :-D

 
danda  27.11.10 21:58

Babi, dík :-), voda z pomerančových květů dodá exotický šmrnc, lahodnost a překrásnou vůni.
Přidej pár receptů, prosím :-)

 
babi
6360 příspěvků 27.11.10 21:26

dandi, to vypada moc a moc osvezujici a pro oci pekne. Jine okurky nekupuji! Mam take nejake recepty na jejich pouziti…vyzkousim ten Tvuj.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz