Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
danda Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Okurku podélně rozkrojíme. Pomocí škrabky oddělíme dva dlouhé tenké plátky. Zabalíme je do potravinové fólie a necháme v chladu. Zbytek okurky oloupeme. Pokud má okurka hodně jadérek, odstraníme je. Dužinu nakrájíme na kostičky. Ve vzduchotěsné nádobě smícháme ocet, sůl, pepř, cukr, vodu z pomerančového květu a olej. Vše důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil. Přidáme petržel a mátu a kostičky okurky, zamícháme a necháme několik hodin v chladu (ideálně 6-8 hodin, ne víc, protože jinak okurka ztratí křehkost). Poté necháme okurku okapat od omáčky. Před podáváním vytvoříme ze dvou dlouhých plátků ovál. Jde to lehce - budou držet úplně samy. Do oválků vložíme kostky okurky a ozdobíme mátovými lístky. Ochutnej a nebudeš chtít jinou aneb Láska prochází žaludkem: Raphaele Vidaling, Rebo 2007
Recept je z kategorií: Saláty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Libanonská okurka s vodou z pomerančového květu
36 příspěvků 11.12.10 20:39
Může mi někdo říct, proč je tento recept vymazaný?
Dandi, nejdrive vyzkousim ten Tvuj recept, ktery zavonel az sem
Babi, dík
, voda z pomerančových květů dodá
exotický šmrnc, lahodnost a překrásnou vůni.
Přidej pár receptů, prosím
dandi, to vypada moc a moc osvezujici a pro oci pekne. Jine okurky nekupuji! Mam take nejake recepty na jejich pouziti…vyzkousim ten Tvuj.