Recept Libanonská okurka s vodou z pomerančového květu Veg

(Hodnoceno 1x) Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Libanonská okurka s vodou z pomerančového květu

Postup

Okurku podélně rozkrojíme. Pomocí škrabky oddělíme dva dlouhé tenké plátky. Zabalíme je do potravinové fólie a necháme v chladu.
Zbytek okurky oloupeme. Pokud má okurka hodně jadérek, odstraníme je.
Dužinu nakrájíme na kostičky.
Ve vzduchotěsné nádobě smícháme ocet, sůl, pepř, cukr, vodu z pomerančového květu a olej.
Vše důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil.
Přidáme petržel a mátu a kostičky okurky, zamícháme a necháme několik hodin v chladu (ideálně 6-8 hodin, ne víc, protože jinak okurka ztratí křehkost).
Poté necháme okurku okapat od omáčky.
Před podáváním vytvoříme ze dvou dlouhých plátků ovál. Jde to lehce - budou držet úplně samy.
Do oválků vložíme kostky okurky a ozdobíme mátovými lístky.

Ochutnej a nebudeš chtít jinou aneb Láska prochází žaludkem: Raphaele Vidaling, Rebo 2007

Recept je z kategorií: Saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.11.10 vloženo
  • 3794x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut + odležení

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • Ach, ta proslulá pohostinnost libanonského lidu, podivná směsice prudkosti a jemnosti, kterou vyzařují lidé z hor, vůně fíků a jasmínu, gastronomická tradice, jejíž součástí jsou med a víno s chutí slunce...Zde je jeden delikátní recept pocházející z tohoto kraje, který provoní čerstvou okurku ingrediencí, kterou bychom neprávem spojovali pouze s cukrářstvím - vodou z pomerančového květu.
  • 1 menší okurka
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžíce cukru
  • 4 lžíce vody z pomerančového květu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce očištěné nasekané petrželky
  • 4 lžíce očištěné máty + několik lístků na ozdobu
  • mletý pepř
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Petunnka 24.08.12 17:30

Zdravá dobrota.

Diskuse k receptu Libanonská okurka s vodou z pomerančového květu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Polda
35 příspěvků 11.12.10 20:39

Může mi někdo říct, proč je tento recept vymazaný?

 
babi
6360 příspěvků 27.11.10 22:55

Dandi, nejdrive vyzkousim ten Tvuj recept, ktery zavonel az sem :-D

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.11.10 21:58

Babi, dík :-), voda z pomerančových květů dodá exotický šmrnc, lahodnost a překrásnou vůni.
Přidej pár receptů, prosím :-)

 
babi
6360 příspěvků 27.11.10 21:26

dandi, to vypada moc a moc osvezujici a pro oci pekne. Jine okurky nekupuji! Mam take nejake recepty na jejich pouziti…vyzkousim ten Tvuj.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz