Recept Labužnický kapr - Pontyszeletek hagymás káposztával

babi Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Filety osolit a obalit v mouce. Na jemno pokrájet slaninu a smažit ji v horkém oleji do té doby, než začne pouštět vlastní tuk. Vyjmout škvarečky. Rychle osmažit kapra na obou stranách a dát ho stranou. Propláchnout zelí a dobře ho vymačkat. Oloupat cibuli, nakrájet ji na plátky a ty osmažit na polovině výpeku ze slaniny. Přidat tam zelí, ochutit solí a pepřem a vše zalít vínem. Přikrýt a 20 minut dusit. Sem tam zamíchat. Zbytkem tuku ze slaniny vymazat zapékací misku s rovným dnem. Rybu poskládat do misky a na ni navršit zelí. Vložit do předem vyhřáté trouby na 200°C a vše zapéct asi 20 minut. Doporučená příloha:

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 28.11.06 vloženo
  • 4170x zobrazeno

Ingredience

  • 800 g kapřích filetů
  • sůl
  • 4 lžíce mouky
  • 120 g slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 800 g kysaného zelí
  • 1 velká cibule
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1/2 lžičky pepře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Labužnický kapr - Pontyszeletek hagymás káposztával

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz