Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
2905 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Čirůvka májová je velmi chutná, téměř nehobouvé chuti a
konzistence. Blíží se její období, má ráda vlhko a roste krátce.
Jde vařit, dusit, smažit, péct a stále si uchová tvar. Skvěle si notuje s paprikou, kuřecím masem.
Na tento předpis lze použít kuřecí prsa, stehenní řízky.
Nejdříve připravím houby, do kastrůlku omyté čirůvky, zaleju horkou vodou, aby byly ponořené. Ochutím kmínem, solí, bílým pepřem, 20 až 30 min pomalým varem tahnu. Do pekáčku nakrájím papriky, nejlepší jsou slovenské, nakrájenou cibulku, osolím, okořením, ne moc, nechci potlačit chuť. Přidám houby, na ně posadím porce kuřete osolené, potřené červenou paprikou. Podleju vývarem z hub. Pekáč přiklopím, lze použít alobal, dám do trouby vyhřáté na 200°C, 30 minut si nevšímám. Vyndám, podlévám, přelévám, zmírním teplotu na 160°C, dopeču odkryté cca 25 min. Sleduji barvu masa a hub. Do pekáčku lze na dno nakrájet brambory, v tomto případě jsem použila brambory vařené. Jiné přílohy jsem nezkoušela.
Recept je z kategorií: Drůbež Houby Kuřecí maso Maso
Brambory, bramborová kaše
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře májové = s čirůvkou májovkou
1150 příspěvků 3.5.15 13:46
@Frantiska nefunguje už dlouho, naposledy Jana psala, že jde na vážnou operaci a od té doby…, často na ni myslím.
@daduuja bohužel ja ne, jeji blog nefunguje
1150 příspěvků 3.5.15 11:33
Nevíte někdo o Janě - 2905?
Příspěvek upraven 03.05.15 v 11:34
Wydro, bloudím ve zprávách, nemohu napsat, ted vidím nemáš čárku, nejsi tu.
nevafi, dohodnuté platí, je tu sklenice roztomilých hlaviček, kterě netřeba krájet. syn ví, předá, jen nemohu najít spojeni, co s tím?
Kde pršelo, lze najít. Slyšela jsem názor - „jak je houba podvinutá, není jedlá“. Hloupost, májovka je velmi chutná i s podvinutím. Jako většina hub potřebuje důkladnou, tepelnou úpravu.
Příspěvek upraven 07.05.12 v 03:38
Wydro, nemohla jsem najít foto kořeněného vývaru, proto jsem přidala vařené na salát, ty nekrájím /je tam popis/

Na kuře řezanka být musí, aby se hezky vypekly, tak je tu zvykem.
Recept na pečení celých hlaviček s kotletou mám také, ale tento je lepší
Dando, pojď, nebudeš litovat. U koní je občerstvorna i pro duši. O víkendu chodí na koníky „mentálci“, vlídní, slušní, usměvaví a bez předbíhání vystojí nevelkou frontu na svezení. Někdy jsou slyšet i zajímavé monology. Tolik čisté radosti na malém plácku často nevídám
2905 a ja urcite z tech majovek pod kuretem neudelam rezankuuuu !!
Ty krasny, cely, plovouci hlavicky takhle
nadrtit, styd se, cislo !

Glamo, papírovou tašku nosím složenou, ukrytou ve své „vycházkové“ fofrmošně.

Pobavila představa davu s taškama
Bývá tam lidí dost v určité dny, hlavně bruslaři, pár lidí s taškama se lehce ztratí.
Není třeba se bát davů, pro mnohé je májovka „prašivkou“
Wydro, platí
Jdu s váma
Už vidím ten zástup…jak se vine od tramvaje ke kostelíku…a..no to snad ne…!? Všichni mají v ruce papírovou tašku…!!!


Tyyyy joooo, ja bych myslela, ze neprozradis ani souradnice !

Uz se tesim!
Pockam tedy na tebe, rande u kostelika, jo? Piskni vcas, papirova taska misto karafiatu !
Wydro, prozradím kde rostou. U dřevěného kostelíka na začátku Braníka sejdi k řece, jdi stále rovně směr ledárny, kolem koní a ubytoven, či co to tam je, stále rovně, koukej k zalesněnýcm místům, většinou na levé straně, jsou vidět když rostou. Kolem tenisových hřišť bývají i žampiony, když jdu zpět, zajdu do areálu tenis. hřiště, podél plotu se dají najít i pýchachvy, a jaké! Hlavně v částech, kde není posekáno. Nosím velkou papírovou tašku, abych neprozradila výskyt:)

Cestou narazíš na dvě občerstvovny když je hezky
Tady si vybírají hodně nedostupná místa. někdy se musím prodírat…
Vsecko bych tam dala, jen ty pises „maslo - nemusi byt“ a „papriky cerstve“ a ja bych to udelala uplne obracene (a udelam, az mi napises, ze rostou a kde
. Dam hodne masla a malo papriky, ale
jedine zelenou , nebo - nemusi byt 

Citim tu chut masla, kuratka a ciruvek - ach, takova chut nadranem ?