Recept Kookoo-e Gol-e Kalam Veg Pra

Íránská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kookoo-e Gol-e Kalam

Úvod

Tych KooKoo je tu viacej. Tato alternativa je pre tych, co nevedia, co s kvetakom a nemaju cas piect lilek.

Postup

1-Dame si rozohriat ruru a vlozime do nej naolejovanu nadobu - misku, v ktorej chceme piect karfiol, ja som mal mensi kastrol. Ked nerozohrejeme nadobu, tak sa nam to prilepi a nebude sa to dat preklopit. Pozor, ked mame jenske sklo, aby vajicka neboli studene, mohlo by nam prasknut. Karfiol rozoberieme na ruzicky a dame uvarit do osolenej vody.
2-Pripravime si druhu misku do ktorej vlozime scedeny karfiol a vydlickou roztlacime ( ja mam rad nechat kusky ) podla chute. Medzi tym sme dali maleho hrnceka trosku vlaznej vody a rozpustili safran (kdo nema, da kurkumu).

3- K roztlacenemu karfiolu pridame surove vajicka . V troske vody zmiesame lyzicu muky a prasku do peciva a pridame spolu so safranovou vodou a zmiesame nakoniec primiesame a ochutime korenim a solou.

4-Opatrne vyberieme horucu omastenu misku z rury a vlejeme do nej karfiolovu zmes .Trochu poolejoval kvalitnym olivovym olejom.Dal som na spat do truby a piekol do zlatista.Vybral nechal trochu ochladit , preklopil na vacsi tanier a rozkrajat na mesiaciku ako tortu. Da sa aj na sporaku, ale je to pomerne hrube a treba to preklopit pocas pripravy . PS: Ja som pridal do zmesy vajiciek este na drobno nakrajanu jarnu cibulku, to je extra. Servirovali sme so salatom.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.05.11 vloženo
  • 3809x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Ingredience

  • 1 menší vareny karfiol
  • 6 vajec
  • 1 lyzica múky
  • 1 lyzicka prášok do pečiva
  • 1/2 lyzicky šafrán
  • 1/2 lyzicky soľ
  • 1/4 lyzicky korenie čierne mleté
  • 3 lyzice olej olivový

Doporučená příloha

  • salat

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 16.05.12 10:03

Upiekol znova, ale vo vacsom pekaci plus tensie ale som dal viac byliniek a na spodok isla tenka vrsta zemiakov. ( nepreklapal).

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Kookoo-e Gol-e Kalam

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 20.05.11 01:14

casino, prepisane na jasnejsie, ze su pouzite dve misky.
Inac pozor, ja som sa popalil ako som manipuloval a preklapal Kookoo v celku na velky tanier. :twisted:

 
casino
4474 příspěvků 19.05.11 21:28

Bento,
zaujala mě ta nahřátá miska :palec:
Opravdu se těsto nedělá zvlášť a teprve hotové se naleje do nahřáté misky :?:
V postupu to vypadá, že se vše míchá v té nahřáté misce :think:

(kam utekl květák?) :-)

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.05.11 10:07

Jolano, wydra si bud nevsimla, nebo zapomnela. oboji mozne :mrgreen: a lepsi uz to nebude!

 
jolana
5065 příspěvků 19.05.11 09:46

Bento..fajnove…:)
Wydro :lol: ..a pri baklazanovom je napisane ze je ich vela a vselijakych.. :lol:
Zdravim, pekny den :) idem pre karfiol a salat :)

 
Bento
794 příspěvků 19.05.11 09:43

Wydro, chvilu to trvalo ale som to vyhrabal lebo mi to prekladalo len tie ich hieroglify.
Ked su tam brambory vola sa to " Kookoo sibzamini" a maju taky recept :lol:
Pridaj to sem. :palec:

 
midla
266 příspěvků 19.05.11 09:38

Nerudovská wydro, nerudovská :lol:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.05.11 09:10

Otazka primo nerudovská (midlo, :potlesk: ) - bramborové kuku, foto, kam s ním ?

Tak už vím, sem

http://www.labuznik.com/…ove-muffiny/

Příspěvek upraven 19.05.11 v 10:59

 
Bento
794 příspěvků 19.05.11 08:58

:lol: Ja uz tiez kodkodakam , :twisted: vsetky tri som vyskusal , nabuduci tyzden letime tak som pominal vsetky vejce z ladnicky. :palec:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.05.11 08:55

Tak to ja bento netusila, zile v sladke nevedomosti, ze kou kou je jen lilek! :-) diky :potlesk:

 
Bento
794 příspěvků 19.05.11 08:54

Wydro, uplne suhlasim s tebou , ja by som to ratal tak isto ze lilek je jednotka. :palec:
Ale na oficialnej Iranskej stranke su prave tieto tri Koo Koo recepty.
KooKoo-e Baademjan - Lilek
KooKoo-e Gol-e Kalam - Kvetak
KooKoo-e Sabzi - Bylinky ( podla druhej stranky tento je najpopularnejsi) :?:

http://www.iranchamber.com/…/recipes.php

Příspěvek upraven 19.05.11 v 08:54

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.05.11 08:19

nahoda tomu chtela, od rannich hodin varim,pecu, udelala bramborove muffinky s parkem a snitlikem a najednou mi doslo, ze delam vlastne bramborove koukou :-)
I kdyz lze delat vlastne ze vseho mozneho, myslim si, ze kou kou original neni nahraditelny, prze pochybuji, ze Arabove delaji jine nez to lilkove a to je orig recept s nazvem. Takze my si delame takove nase dobre, Ceske obdoby. A proc ne, mozna by zasli a zavideli :-)
Az dopecu, vyfotim „bramborove“.
A k tomu kvetaku, bento, ja bych specielne u kvetaku volila radeji kvetak v besamelu zapeceny. Ten je mnohem chutnejsi, krajet lze tez. Ale to je muj pocit.

Příspěvek upraven 19.05.11 v 08:20

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.05.11 07:51

Jen co Drobek dovalí ze zámoří šafrán, jdu do toho..!!!
:mrgreen:

 
Bento
794 příspěvků 19.05.11 00:23

Midla, tu som to vyskusal za teba… :palec: rychlo , lacno ( kvetak uz nevyzeral moc krasny zabudnuty v ladnicke ).

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz