Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kapr na modro (pro Střelce)
Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a vložíme do ní oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, očištěnou, opranou a drobně rozkrájenou mrkev, celer a pórek, spolu s opranou petrželkou, celerovou natí a bobkovým listem. Osolíme, přidáme víno nebo rozředěný ocet, pepř a na mírném ohni 20 minut vaříme. Mezitím kapra opereme, a dbáme přitom, abychom nepoškodili kůži, neboť jinak by se kapr nezbarvil pěkně do modra. Vnitřek kapra osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Vložíme jej opatrně do zeleninového vývaru a připravujeme 15-20 minut (nesmí se vařit, vývar udržujeme stále jen pod bodem varu). Měkkého kapra podáváme na nahřáté míse obloženého vařenými brambory s máslem. Pro větší vydatnost můžeme ke kapru podat ještě ochucenou najonézu, např. křenem. Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu aneb sezónní kuchařka pro pokročilé (1989).
Recept je z kategorií: Sladkovodní Štědrý den Vánoční recepty
viz výše
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
20.10.12 15:44
Manžel moc kapra nemusí, protože ho zná jen jako řízek v trojobalu, což masu moc chuť nepřidá. Když jsem ho udělala na modro, tak byl tou chutí příjemně překvapen, takže takhle vařit budem. Je to moc dobře, díky.:-)
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kapr na modro