Recept Kandovaná, citrusová kůra (i jiné ovoce)

(Hodnoceno 1x) babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kandovaná, citrusová kůra (i jiné ovoce)

Postup

Zbavit ovoce vosku. Nakrojit kůru na 1/4. Prstama ji oloupat. Položit kůru do studené vody a uvařit ji po 25min. Vyjmout kůru, opláchnout studenou vodou a nechat ji okapat a trochu zchladnout. Položit 1/4 kůry na pracovní desku a opatrně lžicí odškrábat co nejvíce bílé části pod kůrou. Nastříhat kůru pomocí nůžek, nebo nakrájet nožem na tenké, nebo širší pruhy, podle Vašeho přání. Ve velkém kastrole smíchat cukr s medem a vařící vodou. Přivéct do varu a vařit po 1 min. Přidat kůru a prudce vařit, až se skoro všechen sirup vstřebá (asi 30-40min.) a kůra je průhledná. Sem tam zamíchat, aby se sirup nepřipálil. Poskládat kůru na mřížku a nechat okapat. Ve velké míse obalit kůru ve zbývajícím cukru (jestli se začínají dělat hrudky, tak cukr prosít a vrátit ho do mísy) a poskládat proužky na pečícím papírem vyložený plech. Nechat oschnout. Skladovat ve vzduchotěsné nádobě. Kůra se také před pocukrováním může namáčet v rozpuštěné čokoládě (vhodit kůru po částech do čokolády a vyjímat ji pomocí dvou špejlí, nebo vidličkou) a nechat dobře okapat na mřížce položené nad plechem. Skladovat v chladničce, kde čokoláda zešedne, ale při vyjmutí do pokojové teploty zase ztmavne a bude se lesknout. P.S.: Takto se mohou kandovat třešně, brusinky, ananas, zázvor, andělika a také některé jedlé květiny, jako je fialka atd. Musí se skladovat ve vzduchotěsných nádobách a v chladnu.

Recept je z kategorií: Bonbóny

Nahlásit recept

  • 13.11.02 vloženo
  • 14348x zobrazeno

Ingredience

  • 3 hrnky kůry z citrusového ovoce:
  • 4- 5 středních pomerančů
  • 6 středních citrónů
  • 2 střední až velké grapefruity
  • 6 hrnků studené vody
  • 2 1/2 hrnku krystalového cukru
  • 1/2 hrnku medu
  • 1 3/4 hrnku vařící vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 31.5.12 16:35

Tak jsem vyzkoušela i tento způsob kandovaného ovoce, je to skvělé :)
Použila jsem směs citronové a pomerančové kůry a k tomu kostičky zázvoru.
Takže mám zase tak na měsíc zásoby doplněné ;)
Tohle je nejlepší někam zamknout… aby mě to pořád nelákalo chodit ujídat ;)
Je to vážně výborné a rozhodně daleko lepší, než ta směs kupovaná v obchodech…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Kandovaná, citrusová kůra (i jiné ovoce)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kandovaná, citrusová kůra (i jiné ovoce)

casino
4497 příspěvků 1.9.13 22:09
Meloun

Jj, máte pravdu :) ale zkuste to zkusit i s tou červenou dužninou

*Největší překvapení je pro oko vodní meloun Odkrojte (škrabkou na brambory) pouze tu tvrdou vrchní zelenou slupku (ta bílá ať zůstane), rozkrájejte meloun jak jste zvyklí, vykrojte vnitřek vč. semínek i s tou „polystyrenovou“ dužinou, ale ta pevná červená dužina pod kůrou ať zůstane Nakrájejte asi 2 cm silné řezy a ty potom znovu napříč po 2 cm. Budete tedy mít hranolky 2×2× 4cm (cca). Ovoce podrobíte výše uvedenému proslazovacímu postupu a odměnou vám bude produkt skoro v barvách italské trikolory :palec:

chmatalova.lena
10 příspěvků 1.9.13 21:16
Meloun

Jestli by to někoho zajímalo, dá se kandovat s úspěchem melounová slupka. Odkrojíte tu tmavozelenou vrchní část a zbytek nakrájíte na malé kostičky a kandujete. Červená dužnina se nekanduje.

casino
4497 příspěvků 23.10.09 07:03
Re: Kandovaná, citrusová kůra (i jiné ovoce).
jana.svachova55
1 příspěvek 23.10.09 06:04
Re: Kandovaná, citrusová kůra (i jiné ovoce).

mňamka,která mi připomíná dětství.....

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kandovaná, citrusová kůra (i jiné ovoce).

.. prvykrat som robila kandovane ovocie(zazvor) s medom …je chutnyy…;))..vdaka za receptik..:)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kandovaná, citrusová kůra (i jiné ovoce).

Ahoj ajti, kůra, nebo i ovoce se jenom musí nechat pořádně oschnout. Pak ji můžeme ihned použít ;o)))

Zdraví Tě,

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kandovaná, citrusová kůra (i jiné ovoce). - Babi

musí se nechat kandovaná kůra odležet, nebo je možné ji hned použít??

Hezký den přeji:o)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz