Recept Kandovaná, citrusová kůra (i jiné ovoce)

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kandovaná, citrusová kůra (i jiné ovoce)

Postup

Zbavit ovoce vosku. Nakrojit kůru na 1/4. Prstama ji oloupat. Položit kůru do studené vody a uvařit ji po 25min. Vyjmout kůru, opláchnout studenou vodou a nechat ji okapat a trochu zchladnout. Položit 1/4 kůry na pracovní desku a opatrně lžicí odškrábat co nejvíce bílé části pod kůrou. Nastříhat kůru pomocí nůžek, nebo nakrájet nožem na tenké, nebo širší pruhy, podle Vašeho přání. Ve velkém kastrole smíchat cukr s medem a vařící vodou. Přivéct do varu a vařit po 1 min. Přidat kůru a prudce vařit, až se skoro všechen sirup vstřebá (asi 30-40min.) a kůra je průhledná. Sem tam zamíchat, aby se sirup nepřipálil. Poskládat kůru na mřížku a nechat okapat. Ve velké míse obalit kůru ve zbývajícím cukru (jestli se začínají dělat hrudky, tak cukr prosít a vrátit ho do mísy) a poskládat proužky na pečícím papírem vyložený plech. Nechat oschnout. Skladovat ve vzduchotěsné nádobě. Kůra se také před pocukrováním může namáčet v rozpuštěné čokoládě (vhodit kůru po částech do čokolády a vyjímat ji pomocí dvou špejlí, nebo vidličkou) a nechat dobře okapat na mřížce položené nad plechem. Skladovat v chladničce, kde čokoláda zešedne, ale při vyjmutí do pokojové teploty zase ztmavne a bude se lesknout. P.S.: Takto se mohou kandovat třešně, brusinky, ananas, zázvor, andělika a také některé jedlé květiny, jako je fialka atd. Musí se skladovat ve vzduchotěsných nádobách a v chladnu.

Recept je z kategorií: Bonbóny

Nahlásit recept

  • 13.11.02 vloženo
  • 13595x zobrazeno

Ingredience

  • 3 hrnky kůry z citrusového ovoce:
  • 4- 5 středních pomerančů
  • 6 středních citrónů
  • 2 střední až velké grapefruity
  • 6 hrnků studené vody
  • 2 1/2 hrnku krystalového cukru
  • 1/2 hrnku medu
  • 1 3/4 hrnku vařící vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 31.05.12 16:35

Tak jsem vyzkoušela i tento způsob kandovaného ovoce, je to skvělé :)
Použila jsem směs citronové a pomerančové kůry a k tomu kostičky zázvoru.
Takže mám zase tak na měsíc zásoby doplněné ;)
Tohle je nejlepší někam zamknout… aby mě to pořád nelákalo chodit ujídat ;)
Je to vážně výborné a rozhodně daleko lepší, než ta směs kupovaná v obchodech…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Kandovaná, citrusová kůra (i jiné ovoce)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kandovaná, citrusová kůra (i jiné ovoce)

casino
4488 příspěvků 01.09.13 22:09
Meloun

Jj, máte pravdu :) ale zkuste to zkusit i s tou červenou dužninou

*Největší překvapení je pro oko vodní meloun Odkrojte (škrabkou na brambory) pouze tu tvrdou vrchní zelenou slupku (ta bílá ať zůstane), rozkrájejte meloun jak jste zvyklí, vykrojte vnitřek vč. semínek i s tou „polystyrenovou“ dužinou, ale ta pevná červená dužina pod kůrou ať zůstane Nakrájejte asi 2 cm silné řezy a ty potom znovu napříč po 2 cm. Budete tedy mít hranolky 2×2× 4cm (cca). Ovoce podrobíte výše uvedenému proslazovacímu postupu a odměnou vám bude produkt skoro v barvách italské trikolory :palec:

chmatalova.lena
10 příspěvků 01.09.13 21:16
Meloun

Jestli by to někoho zajímalo, dá se kandovat s úspěchem melounová slupka. Odkrojíte tu tmavozelenou vrchní část a zbytek nakrájíte na malé kostičky a kandujete. Červená dužnina se nekanduje.

casino
4488 příspěvků 23.10.09 07:03
Re: Kandovaná, citrusová kůra (i jiné ovoce).
jana.svachova55
1 příspěvek 23.10.09 06:04
Re: Kandovaná, citrusová kůra (i jiné ovoce).

mňamka,která mi připomíná dětství.....

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kandovaná, citrusová kůra (i jiné ovoce).

.. prvykrat som robila kandovane ovocie(zazvor) s medom …je chutnyy…;))..vdaka za receptik..:)

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kandovaná, citrusová kůra (i jiné ovoce).

Ahoj ajti, kůra, nebo i ovoce se jenom musí nechat pořádně oschnout. Pak ji můžeme ihned použít ;o)))

Zdraví Tě,

ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kandovaná, citrusová kůra (i jiné ovoce). - Babi

musí se nechat kandovaná kůra odležet, nebo je možné ji hned použít??

Hezký den přeji:o)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Kuře na medu Kuře na medu
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz