Recept Kančí hřbet v pomerančovo-zázvorové marinádě

(Hodnoceno 1x) daduuja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kančí hřbet v pomerančovo-zázvorové marinádě

Úvod

Skvělé maso jsem objednala na Selavita a podle jejich receptu vyzkoušela.

Postup

Maso očistíme od blan, osolíme, naložíme do marinády a necháme přes noc v lednici. Druhý den maso vyjmeme z marinády a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Přendáme do pekáčku. Marinádu přelijeme na pánev a necháme ji probublat. Pak ji nalijeme na maso a pečeme v rozpálené troubě na 220°C asi 10 minut.

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 04.03.18 vloženo
  • 2155x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25min+marinování

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2ks kančího hřbetu bez kosti
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • sůl
  • 1/2 sklenky pomerančovo-zázvorové marmelády
  • šťáva z půlky pomeranče
  • 3 polévkové lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce balsamico octu
  • 6 rozdrcených kuliček jalovce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce nasekaného rozmarýnu.

Doporučená příloha

  • pečené brambory, krokety

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.9.19 11:13

Pomerančovo-zázvorovou marmeládu jsem sice nesehnal, ale zázvorovou ano. Až na tuhle drobnost jsem postup dodržel zcela. Na první pohled je to zajímavé a chutné. Na druhou stranu marináda je velmi výrazná, lze do ní naložit prakticky cokoliv, protože chuť masa stejně nepoznáte. Myslím, že to nepatří do žádné národní kuchyně, protože nakládat divočáka do sojovky mi přijde velmi neobvyklé. Spíš někdo zbastlil všechno možné dohromady a ono to náhodou vyšlo.

Odkaz na uvaření

daduuja 4.3.18 19:12

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Kančí hřbet v pomerančovo-zázvorové marinádě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kančí hřbet v pomerančovo-zázvorové marinádě

daduuja
1149 příspěvků 13.3.18 16:01

@svato :hug: V Coopu jsem koupila lepší pomerančovou a do marinády přistrouhala čerstvý zázvor :-) Měj se!

svato
1427 příspěvků 12.3.18 21:30
ahoj, kočka,

Je to lákavé, ale na takúto marmeládu som ešte nenatrafila, kúpila si ju v obyčajnom obchode alebo v nejakom špeciálnom :think:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz