Recept Jidášky

aneb Jídášky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do misky rozdrobíme droždí, rozmícháme se špetkou cukru, lžící mouky a několika lžícemi vlažného mléka. Kvásek přikryjeme a necháme 10 minut vykynout. Heru utřeme s cukrem, přidáme žloutky, vanilkový cukr a trochu strouhané citrónové kůry. Přidáme vykynutý kvásek, mouku, špetku soli, vlažné mléko a zaděláme těsto. Dobře vypracované těsto,poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál a rozválíme na asi 2 cm silný plát.Kulatým tvořítkem či sklenkou vykrajujeme kolečka. Vidličkou na nich vytvoříme mřížky, přendáme na vymazaný plech a necháme ještě asi 30 min kynout. Potom potřeme žloutkem a v dobře vyhřáté troubě upečeme . Vychladlé jidášky rozřízneme, potřeme máslem a medem a pocukrujeme.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 03.03.07 vloženo
  • 2447x zobrazeno

Ingredience

  • 500g polohrubé mouky
  • ¼l mléka
  • 30g droždí
  • 100g Hery
  • 70g cukru
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • citrónová kůra
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 žloutek na potření těsta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jidášky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz