Recept Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou Dia

(Hodnoceno 1x) babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou

Postup

Předehřát gril v troubě, lehce osolit a popepřit lososa. Každé filé zamotat do 3 plátků slaniny s rozstupem asi 2-3cm., položit filé na plech s okrajem a vložit ho asi 15cm pod gril. Grilovat lososa po 13min., nebo až je losos udělaný. Mezi tím na velké pánvi osmažit na prudko kousky slaniny do světle hněda a trochu křupava, asi 4min. Sem tam zamíchat. Odejmout všechen tuk až na 2 lžičky a snížit teplotu na středni. Přidat houby a dusit je do zlatova asi 3min. Přidat petrželku, 2 lžíce pažitky a všechen česnek. Dusit asi 1min. až je česnek voňavý a měkký. V malé misce našlehat dohromady horkou vodu, ústřicovou omáčku a zamíchat vše do hub. Dusit a sem tam zamíchat, až omáčka trochu zhoustně, asi 1 min. Přidat oříšek a po lžicích máslo. Míchat, až se máslo rozpustí a sejmout houby s ohně. Sejmout slaninu z filé lososa a použít ji do jiného receptu. Nakrájet každé filé na 3 kousky a poskládat je na nahřátou mísu. Nahoru lososa rozdělit houbovou omáčku, zbývající 2 lžíce pažitky a ihned vše podávat. David Rosengarten.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 29.12.04 vloženo
  • 11867x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 filé lososa, každé asi 500g (asi 2.5cm vysoké)
  • mořská sůl a pomletý pepř
  • 10 plátků slaniny z toho 4 nakrájené na 2.5cm kousky
  • 350g hub jako jsou žampiony, Hlíva ústřičná atd. na tenko nakrájené
  • 4 lžíce posekané petrželky (může být zmražená)
  • 4 lžíce posekané pažitky (může být zmaražená)
  • 2 lžičky utřeného česneku
  • 125ml horké vody
  • 4 lžíce ústřicové omáčky
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 2 lžíce (30g) másla rozkrojeného napůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou

babi
6360 příspěvků 6.5.12 21:10

casino, mate naprostou pravdu, nekdy se zamotam do prekladu. Recept jsem upravila, ancto jsem mela na mysli Hlivu ustricnou…
http://cs.wikipedia.org/…C4%8Dn%C3%A1
http://cs.wikipedia.org/…%A1%C5%A1ovo

casino
4497 příspěvků 15.8.11 21:58

Ne, jidasovo ucho NENÍ oyster mushroom (hlíva ústřičná)
Jidášovo ucho lat. Hirneola auricularia-judae

Že by tady byl zakopaný pes ingrediencí:think:
Dovedete si představit 350g jidášova ucha? To je slušná hromada :-)
Dávat „chrumkavé“, avšak takřka bez chuti, jid. ucho místo žampionů, to může být jedině omyl (slušně řečeno) :mrgreen:

Příspěvek upraven 15.08.11 v 21:59

Kazik
9 příspěvků 15.8.11 18:35

ahoj, jidasovo ucho je oyster mushroom? Recept vypada dobre pristiho lososa delame takhle

sliva78
73 příspěvků 18.6.11 08:53

milujeme ryby a mořské potvory vůbec, a tak stále zkoušíme něco nového. Tento recept je opravdu povedený, jemná lahodná chuť, prostě pohádka. Děkujeme

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji za přidání obrázku Pepíčku...
Eja
3883 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou.

Ale lydia, neber si to tak, hehe. Každému z nás se občas „povede“ dotaz hodný 2× propadnuvšího žáka 2.třídy pomocné školy, chichi. Hezký rok 2005.

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou.

Dekuji za vysvetleni, co je ustricova omacka.Stala jsem na vedeni. Uz vim ustrice=Auster=Oyster. Rikam, ja nepatrim do labuznika:)))))

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou.

Dovolím si upřesnit co to je ústřicová omáčka. Ústřicová omáčka (Oyster sause)
je hnědá omáčka s výraznou vůní, kterou propůjčuje všem druhům jídla. Je vyrobena z ústřic vařených v omáčce z fermentovaných sojových bobů a solném roztoku a patří mezi typické kantonské speciality. Používá se pro ochucení řady pokrmů: různých mas, ryb a zeleniny. Na našem trhu lze koupit ústřicovou omáčku s obsahem glutamátu sodného, ale také přípravek bez této chemikálie. Tato je však mnohem dražší. Doporučuji vyzkoušet.

Eja
3883 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou.

Ústřicová omáčka je thajská omáčka se zvláštním aroma, vypadá trochu jako sojovka. Dostane se ve větších marketech.
Složení:voda, cukr, sůl max.6,69% modifikovaný škrob,ustřicové aroma 2%, barvivo E 155, zvýrazňovač chuti E 621, konzervant E 202

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou.

Tak tedy babi, chtela jsem po silvestru delat jenom salaty, ale po precteni tvych receptu nevim, nevim. A jeste neco: asi se nehodim do labuznika, ale ja nevim, co je ustricova omacka :((((
Zdravim a dekuji za radost, kterou nam tvymi recepty delas, i kdyz je vsechny urcite neudelam.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou.

Toustíku, lososoví pstruzi by se opravdu hodily výborně, jsou o mnohem méně tučné!

Ahoj paraplíčko, tu slaninu na obalení losových filé můžeš klidně vypustit, protože zálaleží jak který losos, ale některý může sám o sobě být dosti tučný.

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou.

Babi, vypadá to úžasně … doma s tím ale asi neuspěji, protože ač je můj muž milovník ryb, nemá rád kombinaci ryby se slaninou … ale recept se mi moc líbí :-)

Moc tě zdravím a přeji ti krásný den …

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou. - Babi

teda Babi, že my s Ajtou zajedeme pro ty lososoidní pstruhy, už to jinak nevidím…
myslím že by se na to velmi hodili…jemné masíčko, slaninka…

hezký večer Toastík :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz