Recept Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou Dia

(Hodnoceno 1x) babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou

Postup

Předehřát gril v troubě, lehce osolit a popepřit lososa. Každé filé zamotat do 3 plátků slaniny s rozstupem asi 2-3cm., položit filé na plech s okrajem a vložit ho asi 15cm pod gril. Grilovat lososa po 13min., nebo až je losos udělaný. Mezi tím na velké pánvi osmažit na prudko kousky slaniny do světle hněda a trochu křupava, asi 4min. Sem tam zamíchat. Odejmout všechen tuk až na 2 lžičky a snížit teplotu na středni. Přidat houby a dusit je do zlatova asi 3min. Přidat petrželku, 2 lžíce pažitky a všechen česnek. Dusit asi 1min. až je česnek voňavý a měkký. V malé misce našlehat dohromady horkou vodu, ústřicovou omáčku a zamíchat vše do hub. Dusit a sem tam zamíchat, až omáčka trochu zhoustně, asi 1 min. Přidat oříšek a po lžicích máslo. Míchat, až se máslo rozpustí a sejmout houby s ohně. Sejmout slaninu z filé lososa a použít ji do jiného receptu. Nakrájet každé filé na 3 kousky a poskládat je na nahřátou mísu. Nahoru lososa rozdělit houbovou omáčku, zbývající 2 lžíce pažitky a ihned vše podávat. David Rosengarten.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 29.12.04 vloženo
  • 12312x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 filé lososa, každé asi 500g (asi 2.5cm vysoké)
  • mořská sůl a pomletý pepř
  • 10 plátků slaniny z toho 4 nakrájené na 2.5cm kousky
  • 350g hub jako jsou žampiony, Hlíva ústřičná atd. na tenko nakrájené
  • 4 lžíce posekané petrželky (může být zmražená)
  • 4 lžíce posekané pažitky (může být zmaražená)
  • 2 lžičky utřeného česneku
  • 125ml horké vody
  • 4 lžíce ústřicové omáčky
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 2 lžíce (30g) másla rozkrojeného napůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou

babi
6360 příspěvků 6.5.12 21:10

casino, mate naprostou pravdu, nekdy se zamotam do prekladu. Recept jsem upravila, ancto jsem mela na mysli Hlivu ustricnou…
http://cs.wikipedia.org/…C4%8Dn%C3%A1
http://cs.wikipedia.org/…%A1%C5%A1ovo

casino
4497 příspěvků 15.8.11 21:58

Ne, jidasovo ucho NENÍ oyster mushroom (hlíva ústřičná)
Jidášovo ucho lat. Hirneola auricularia-judae

Že by tady byl zakopaný pes ingrediencí:think:
Dovedete si představit 350g jidášova ucha? To je slušná hromada :-)
Dávat „chrumkavé“, avšak takřka bez chuti, jid. ucho místo žampionů, to může být jedině omyl (slušně řečeno) :mrgreen:

Příspěvek upraven 15.08.11 v 21:59

Kazik
9 příspěvků 15.8.11 18:35

ahoj, jidasovo ucho je oyster mushroom? Recept vypada dobre pristiho lososa delame takhle

sliva78
73 příspěvků 18.6.11 08:53

milujeme ryby a mořské potvory vůbec, a tak stále zkoušíme něco nového. Tento recept je opravdu povedený, jemná lahodná chuť, prostě pohádka. Děkujeme

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji za přidání obrázku Pepíčku...
Eja
3887 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou.

Ale lydia, neber si to tak, hehe. Každému z nás se občas „povede“ dotaz hodný 2× propadnuvšího žáka 2.třídy pomocné školy, chichi. Hezký rok 2005.

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou.

Dekuji za vysvetleni, co je ustricova omacka.Stala jsem na vedeni. Uz vim ustrice=Auster=Oyster. Rikam, ja nepatrim do labuznika:)))))

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou.

Dovolím si upřesnit co to je ústřicová omáčka. Ústřicová omáčka (Oyster sause)
je hnědá omáčka s výraznou vůní, kterou propůjčuje všem druhům jídla. Je vyrobena z ústřic vařených v omáčce z fermentovaných sojových bobů a solném roztoku a patří mezi typické kantonské speciality. Používá se pro ochucení řady pokrmů: různých mas, ryb a zeleniny. Na našem trhu lze koupit ústřicovou omáčku s obsahem glutamátu sodného, ale také přípravek bez této chemikálie. Tato je však mnohem dražší. Doporučuji vyzkoušet.

Eja
3887 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou.

Ústřicová omáčka je thajská omáčka se zvláštním aroma, vypadá trochu jako sojovka. Dostane se ve větších marketech.
Složení:voda, cukr, sůl max.6,69% modifikovaný škrob,ustřicové aroma 2%, barvivo E 155, zvýrazňovač chuti E 621, konzervant E 202

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou.

Tak tedy babi, chtela jsem po silvestru delat jenom salaty, ale po precteni tvych receptu nevim, nevim. A jeste neco: asi se nehodim do labuznika, ale ja nevim, co je ustricova omacka :((((
Zdravim a dekuji za radost, kterou nam tvymi recepty delas, i kdyz je vsechny urcite neudelam.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou.

Toustíku, lososoví pstruzi by se opravdu hodily výborně, jsou o mnohem méně tučné!

Ahoj paraplíčko, tu slaninu na obalení losových filé můžeš klidně vypustit, protože zálaleží jak který losos, ale některý může sám o sobě být dosti tučný.

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou.

Babi, vypadá to úžasně … doma s tím ale asi neuspěji, protože ač je můj muž milovník ryb, nemá rád kombinaci ryby se slaninou … ale recept se mi moc líbí :-)

Moc tě zdravím a přeji ti krásný den …

ajta
589 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou. - Babi

teda Babi, že my s Ajtou zajedeme pro ty lososoidní pstruhy, už to jinak nevidím…
myslím že by se na to velmi hodili…jemné masíčko, slaninka…

hezký večer Toastík :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Chléb s celerem Chléb s celerem
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz