Recept Janiny

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ze surovin na těsto vypracovat těsto a nechat jej vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Pozor, droždí nesmí přijít do styku s tuky. Sušené droždí lze nahradit klasickým kváskem. Máte-li domácí pekárnu chleba, krásně zpracuje těsto, které i perfektně vyběhne. V průběhu kynutí připravit náplň z příslušných surovin, dochutit kořením dle své chuti (a nálady). Po vykynutí těsto ještě jednou propracovat, pak nechat půl hodiny odpočinout na teple a pak vyválet na placku, ze které vykrájet obdélníčky na šátečky nebo jiné tvary dle vlastní fantazie (ideální je kuchyňské tvarovátko). Na jednotlivé kousky těsta dát vždy kopeček náplně a pak těsto přehnout, okraje potřít rozšlehaným vajíčkem a slepit tak, aby náplň nevytekla, tedy dost pevně, protože ve směsi je hodně sýra, který v teple ztekutí. Po vytvoření jednotlivých pirožků všechny potřít vajíčkem a posypat kořením (krystalovou solí), nechat opět asi na půl hodiny na teple nakynout a pak upéct do růžova ve vyhřáté troubě.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 16.03.06 vloženo
  • 3446x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 5 hodin vĂ„Ĺ

Ingredience

  • Těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 1 sušené droždí
  • 1,5 lžičky soli
  • 1,5 dcl oleje
  • 2,5 dcl vlažného mléka.
  • Náplň:
  • 1,5 balení ďábelských toustů (nebo i celá dvě)
  • 15 dkg nahrubo strouhaného eidamu
  • 15 dkg nahrubo nastrouhané Nivy
  • kečup (ostřejší)
  • pálivá paprika nebo chilli.
  • Na ozdobení:
  • rozšlehané vajíčko
  • koření na posypání nebo krystalová sůl apod.

Doporučená příloha

  • Sklenička dobrého vína a výborná nálada (nejlépe obojí najednou)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Janiny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Janiny

Martifulka
66 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Janiny

Katko, tak nevím, jak je to možné, ale zase se mi sem vloudila… Alespoň že až na konec. Bude to tím, že celý den v kanceláři píšu na počítači a když si večer sednu k notebooku, tak jsou ta písmenka trošinku jinde… Takže se omlouvám, vyjíčka samozřejmě nahraď, ale kdybys je potkala, jsou lepší než vajíčka… :-) Měj se krásně a dobrou chuť.

Shakira
110 příspěvků 25.1.09 03:43
KatkaH

Já si mysllím že stači potřít okraje vodou a slepit a celé pirožky místo vajíčka potřít rozehřatým máslem.

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Janiny

Martifulko, to vypadá moc moc jedle a docela jednoduše. Pekárnu vlastním, takže těsto by bylo raz dva.
Jenom ty vyjíčka :( Jak jsem tady zjistila, jsou opravdu vzácná. Můžu nahradit vajíčky ?:)))))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz