Recept Jablkový kompot

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky, přidáme cukr, 2 hřebíčky, polovinu proutku celé skořice, citronovou štávu, podlijeme mírně vodou a na mírném ohni přivedeme k varu. Vaříme jen pár minut, aby se jablka nerozvařila (doba varu a podlévání záleží na odrůdě jablka, vůbec nám nechutnala jablka moučná). Necháme vychladnout, zdobíme kouskem máty peprné a špetkou mleté skořice. Tuto jednoduchou přílohu nám maminka dělala hlavně v zimě k bramborové kaši.

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 03.07.06 vloženo
  • 13444x zobrazeno

Ingredience

  • 5 - 6 jablek
  • 2 PL cukru
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1/2 proutku celé skořice
  • 2 hřebíčky
  • špetka mleté skořice
  • na ozdobu máta peprná.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablkový kompot

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz