Recept Italský velikonoční cop - Pani di Pasqua all‘ Uovo

penda Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Droždí rozpustíme v půl šálku teplé vody a necháme asi 10 minut stát. Zbylou vodu nalijeme do velké mísy, přisypeme půl šálku mouky, rozpuštěné kvasnice a dohladka vyšleháme. Překryjeme čistou utěrkou a necháme 2 hodiny kynout. Dohladka utřeme tuk, přidáme citrónovou šťávu a kůru. Přimícháme cukr, sůl, 2 vejce, 1 bílek a důkladně promícháme. Za stálého promíchávání přisypeme 2 1/2 šálku mouky a zbylou moukou zaděláme hladké a vláčné těsto. Na pomoučeném vále ho rukama ještě prohněteme a zpracujeme do tvaru bochánku. Těsto přendáme do hluboké mísy, překryjeme a necháme dvě hodiny kynout *(do zdvojnásobení objemu)*, na teplém místě. Promícháním těsto srazíme, prohněteme a rozdělíme na poloviny. Necháme ho 10 minut odpočinout. Z každé poloviny vyválíme pramen o délce přibližně 90 cm *(16“)*. Prameny spolu volně spleteme a stočíme do věnce. Konce k sobě přimáčkneme. Po povrchu věnce rozmístíme pět natvrdo vařených a obarvených vajíček, která hluboko vtiskneme do těsta. Věnec přendáme na vymazaný plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C asi 10 minut. Pak povrch těsta potřeme žloutkem rozšlehaným s lžící mléka, posypeme barevnými bonbonky nebo rýží a dopečeme do zlatohněda, přibližně 40-45 minut. Čerpáno z netu; volně přeloženo (2007) - The Catholic Cookbook by Wiliam I. Kaufman 1965.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 12.03.07 vloženo
  • 2651x zobrazeno

Ingredience

  • 2 sáčky aktivního suchého droždí *(14 g)*
  • 1 šálek teplé vody
  • 6 1/4 šálku prosáté mouky *(all-purpose)*
  • 3/4 šálku pokrmového tuku
  • 2 PL citrónové šťávy
  • 1 PL nastrouhané citrónové kůry
  • 1 šálek cukru
  • 1 KL soli
  • 2 vejce
  • 1 vejce
  • 1 PL mléka
  • 5 natvrdo uvařených a obarvených vajec
  • různobarevné malé bonbony *(barevná rýže)*.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italský velikonoční cop - Pani di Pasqua all‘ Uovo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz