Recept Italsky marinované mrkvičky ke křoupání - passatempo i k vínu

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V nereaktivním kastrolku střední velikosti přivést vodu, víno, ocet a olej do varu s česnekem, petrželkou, cukrem, solí a kayenským pepřem. Vložit mrkev a vařit je tak dlouho, až jsou křupavě naměklé, asi 10 minut. Nechat je vychladnout v kastrolku. Děrovanou naběračkou je vyjmout na malou servírovací misku. Tekutinu zredukovat na 1/4 litu. Vmíchat tam hořčici a nalít tak 3 - 4 lžíce na mrkvičky. Zbytek podávat v misce na namáčení. Mrkvičky posypat bazalkou a před podáváním je vychladit v chladničce.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 27.03.07 vloženo
  • 3169x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 ml vody
  • 6 lžic suchého bílého vína
  • 6 lžic octa z bílého vína
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 velký stroužek rozdrceného česneku
  • 1 malá kytička zelené petrželky svázaná dohromady
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1/8 lžičky kayenského pepře, nebo podle chutě
  • 340 g mladé malé mrkvičky, vydrbané kartáčkem a očištěné
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička čerstvých lístků bazalky, stočených do roličky a nakrájených na tenké proužky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italsky marinované mrkvičky ke křoupání - passatempo i k vínu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Italsky marinované mrkvičky ke křoupání - passatempo i k vínu

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Italsky marinované mrkvičky ke křoupání - passatempo i k vínu

cuso, to jsem moc ráda, že Tě recept zaujal a doufám, že Vám bude i chutnat!

Pěkný podvečer Ti přeje,

Cuso
350 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Italsky marinované mrkvičky ke křoupání - passatempo i k vínu

Babi, myslim, ze aj v nasej rodine toto jedlo zaboduje. Urcite vyskusam.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Italsky marinované mrkvičky ke křoupání - passatempo i k vínu

Jeno, jsi moc hodná, žes nahlédla do receptu. Díky za tak pěkný komentář, doufám že bude pravdivý ;o)

Přeji Vám příjemnou neděli!

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Italsky marinované mrkvičky ke křoupání - passatempo i k vínu

Babi, mám pocit, že tě můj muž bude milovat. Má rád mrkev v jakékoliv podobě - tohle bude bomba :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz