Recept Italsky marinované mrkvičky ke křoupání - passatempo i k vínu

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V nereaktivním kastrolku střední velikosti přivést vodu, víno, ocet a olej do varu s česnekem, petrželkou, cukrem, solí a kayenským pepřem. Vložit mrkev a vařit je tak dlouho, až jsou křupavě naměklé, asi 10 minut. Nechat je vychladnout v kastrolku. Děrovanou naběračkou je vyjmout na malou servírovací misku. Tekutinu zredukovat na 1/4 litu. Vmíchat tam hořčici a nalít tak 3 - 4 lžíce na mrkvičky. Zbytek podávat v misce na namáčení. Mrkvičky posypat bazalkou a před podáváním je vychladit v chladničce.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 27.03.07 vloženo
  • 2981x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 ml vody
  • 6 lžic suchého bílého vína
  • 6 lžic octa z bílého vína
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 velký stroužek rozdrceného česneku
  • 1 malá kytička zelené petrželky svázaná dohromady
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1/8 lžičky kayenského pepře, nebo podle chutě
  • 340 g mladé malé mrkvičky, vydrbané kartáčkem a očištěné
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička čerstvých lístků bazalky, stočených do roličky a nakrájených na tenké proužky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italsky marinované mrkvičky ke křoupání - passatempo i k vínu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Italsky marinované mrkvičky ke křoupání - passatempo i k vínu

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Italsky marinované mrkvičky ke křoupání - passatempo i k vínu

cuso, to jsem moc ráda, že Tě recept zaujal a doufám, že Vám bude i chutnat!

Pěkný podvečer Ti přeje,

Cuso
350 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Italsky marinované mrkvičky ke křoupání - passatempo i k vínu

Babi, myslim, ze aj v nasej rodine toto jedlo zaboduje. Urcite vyskusam.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Italsky marinované mrkvičky ke křoupání - passatempo i k vínu

Jeno, jsi moc hodná, žes nahlédla do receptu. Díky za tak pěkný komentář, doufám že bude pravdivý ;o)

Přeji Vám příjemnou neděli!

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Italsky marinované mrkvičky ke křoupání - passatempo i k vínu

Babi, mám pocit, že tě můj muž bude milovat. Má rád mrkev v jakékoliv podobě - tohle bude bomba :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz