Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V míse smícháme mleté maso, strouhanku, játrovku, strouhaný česnek, parmezán, petrželku, vejce, osolíme, opepříme a dobře promísíme. Vytvarujeme 12-16 kuliček, které asi 10 minut opékáme ve velké pánvi na oleji. Potom odebereme přebytečný olej, přidáme asi 2 lžíce másla (maso necháme v pánvi), ztlumíme teplotu, vmícháme špenát a oloupaná rajčata, zbavená jádřinců. (Rajčata spaříme ve vařící vodě, přelijeme studenou vodou, oloupeme, lžičkou vydlabeme semínka a nakrájíme na malé kostičky.) Provaříme, dokud se špenát nerozmrazí, omáčku zredukujeme a prohřejeme ještě asi 2 minuty. Dáváme pozor, aby se masové kuličky při míchání omáčky nerozdrobily. Dochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem a dle chuti případně česnekem. Nakonec zalijeme smetanou a již nevaříme.
Recept je z kategorií: Mleté maso
špagety
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Italské masové kuličky ve špenátové omáčce
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
v tom případě bych použila mražené špenátové listy nebo alespoň takový ten na kousky nasekaný. Nejsem si jistá, jak by špenátový protlak vypadal s těmi rajčaty (i vizuálně by to asi nebylo nic moc…). Nebo vynechat ta rajčata a udělat z toho masové kuličky ve smetanovém špenátu, ty by byly dobré i třeba s bramborovými noky (gnocchi)…
Dobrou chuť Bona
73 příspěvků 25.1.09 03:43
Dalo by se to udělat i ze špenátového protlaku?