Recept Italská Pupa - velikonoční panenka, nebo ptáček

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Ve velké míse smíchat mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Udělat uprostřed jamku a rozbít do ni vejce. Pomocí rukou postupně vpracovávat suché ingredience do vajec. Přidat pokrmový tuk, mléko a dobře promíchat. Přidat kůru, anýz a také obojí dobře zamíchat dovnitř. Přidat tolik teplé vody, aby vzniklo měkké, vláčné těsto. Vypracovat po 1min. a dát stranou. Lehce vymastit a vysypat moukou 2 plechy, nebo je vyložit pečícím papírem. Rozdělit těsto na dva díly a z každého vyformovat pomocí rukou tvar panenky, nebo ptáčka (uschovat malý kousek těsta). Trochu zploštit břicho panenky, nebo ptáčka a vtisknout dovnitř 1 obarvené červené vajíčko. Přikrýt vejce zbytkem těsta ve formě kříže. Do obličeje panenky vtisknout dvě hrozinky jako oči. Stejně tak do hlavy ptáčka. Péct po 25-30min., až je zapíchnutá špejle po vyjmutí čistá. Nechat úplně vystydnout na mřížce. Potřít figurky polevou (Smíchat mletý cukr s vanilkovým a přidat tolik mléka, aby vznikla poměrně tekutá hmota.) a ozdobit je nakrájenými gumovými bonbóny. P.S.: V Itálii se tradičně peče Pupa panenka pro děvčátka a Pupa ptáček pro klučíky.

Recept je z kategorií: Buchty

Nahlásit recept

  • 30.03.03 vloženo
  • 5461x zobrazeno

Ingredience

  • 1 hrnek=250ml, 1 zarovnaná lžíce=15ml, 1 zarovnaná lžička 5ml
  • 900g polohrubé mouky
  • 556ml jemného krystalového cukru (2 1/4 hrnku)
  • 5 zarovnaných lžiček prášku do pečiva
  • 310ml (1 1/4 hrnku))
  • 5 velkých vajec
  • 310ml pokrmového tuku pokojové teploty, není náhrada! (1 1/4hrnku)
  • vanilkový cukr
  • 80-110ml mléka, nebo podle potřeby (1/3-1/2 hrnku)
  • několik lžiček teplé vody
  • kůra z celého vosku zbaveného pomeranče
  • 1 lžíce anýzových semínek
  • 2 obarvená na tvrdo uvřená vajíčka
  • 4 hrozinky
  • Poleva:
  • mletý cukr
  • mléko
  • vanilkvý cukr
  • barevné gumové bonbóny na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italská Pupa - velikonoční panenka, nebo ptáček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Hruškový koláč Hruškový koláč
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz