Recept Itálie v Řecku nebo Řecko v Itálii (slaný koláč s lilkem a fetou)

bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Lilky nakrájíme na kousky cca 1x1 cm velké a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme, necháme vychladnout a promícháme s třemi lžícemi olivového oleje, jednou lžící vinného octa, nastrouhaným česnekem a svazkem nasekané petrželky. Kuřecí maso nakrájíme na velmi tenoučké nudličky, osolíme, zakápneme olejem a okořeníme směsí na gyros. Přidáme k naloženému lilku a promícháme. Listové těsto (nebo těsto na pizzu) vyválíme, rozprostřeme na plech, rovnoměrně na něj navrstvíme směs lilku a kuřecího masa a vložíme do maximálně rozpálené trouby. Po deseti minutách posypeme rozdrobeným nebo hrubě nastrouhaným feta (balkánským) sýrem. Pečeme dalších 20 minut. Pozn.: Pro tento recept jsem zneužila úžasný a inspirující marinovaný lilek od Jenofefy. Vynechala jsem kapary, neodmyslitelnou součást Jenůfky receptu, ale tady nejsou vysloveně nepostradatelné. Pokud by někomu chyběly, klidně je může použít.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 02.10.08 vloženo
  • 4724x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 balení listového těsta nebo těsta na pizzu
  • 2 lilky
  • 200 g kuřecích stehenních řízků
  • 100 g sýru feta nebo balkánského sýra
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového leje
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • svazek nasekané čerstvé petrželky
  • koření na gyros
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Itálie v Řecku nebo Řecko v Itálii (slaný koláč s lilkem a fetou)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Itálie v Řecku nebo Řecko v Itálii (slaný koláč s lilkem a fetou)

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Itálie v Řecku nebo Řecko v Itálii - Soňo,

tolik jsem se těšila na naše setkání (a vyloženě jsem se k Blance vnutila, i když ona to samozřejmě nepřizná..:-)). Bohužel to z mé strany nevyšlo a moc mě to mrzí. Všechna dosavadní setkání s lidmi zde dopadla dokonale a ani teď by tomu nebylo jinak, o tom jsem přesvědčená.
A mimochodem - čekala jsem, že se jako odborník na italskou kuchyni ozveš ve věci tohoto mnou vytvořeného a - pochybného - receptu … Děkuji. B.

noskovice
1322 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Itálie v Řecku nebo Řecko v Itálii - bona,

nam velice chutnaji jak lilky, tak i kureci stehynka, takze to urcite zkusim uvarit. Jenom bych udelala malinkatou zmenu. Ty lilky bych uvarila v 1/3 vody, 1/3 bilkeho vina a 1/3 bileho vinneho octa. Potom bych je okapane, trochu osusene smichala s cesnekem, petrzelkou a olivovym olejem. Ty lilky tak dostanou vynikajici chut a nerozmaci Ti to testo. Dik za pekny napad.
Abych nezapomela, skoda, ze jsi nemohla prijet v patek k Blance, radi bychom Te poznali. Tak snad priste. Ahoj Sona

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Itálie v Řecku nebo Řecko v Itálii (slaný koláč s lilkem a fe

Butu, asi máš pravdu, já nejsem odborník ani přes jednu z těchto národních kuchyní…:-)
Ale myslím, že v Řecku se něco podobného dělává z těsta filo - slané koláče s masem a zeleninou. A některé italské pizzy mají podle mě také k jednoduchosti daleko.. Tady jsou jen tři základní suroviny (kromě těsta), nepřipadá mi to složité ani přeplácané. Možná by šlo vynechat maso, i bez něj to bude dobré. Pa B.

buturenka
311 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Itálie v Řecku nebo Řecko v Itálii (slaný koláč s lilkem a fe

recept vypadá zajímavě, ale Italové ani Řekové by z něj radost asi neměli, aspoň Itálie vyznává v jídle -v jednoduchosti je krása a požitek :-)

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Itálie v Řecku nebo Řecko v Itálii (slaný koláč s lilkem a fe

Omlouvám se 185 čtenářům tohoto receptu, včera večer jsem zapomněla napsat jednu velmi důležitou ingredienci - ČESNEK!! Teď jsem si na něj vzpomněla, protože ho krájím…:-))) B.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz