Recept Irský guláš

Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji, přidáme kýtu, nakrájenou na větší kousky a zprudka orestujeme.Chvíli maso dusíme ve vlastní šťávě, potom přidáme nakrájenou slaninu a kousky pečeně.Do vypečeného tuku zaprášíme papriku, zpěníme a podlijeme.Přidáme předvařené brambory vcelku a společně dusíme.Když je maso měkké, přidáme sterilované fazole a pokrájená vařená vejce.Vše ještě krátce povaříme.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 29.04.04 vloženo
  • 10148x zobrazeno

Ingredience

  • 2 cibule, 600g vepřové kýty, 600g brambor, 100g slaniny, 100g vepřové pečeně, 150g fazolí, 2 vejce, mletá paprika, sůl, 50ml oleje.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Irský guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
majkl1
15 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Irský guláš

Je to jedna z modifikací tohoto pokrmu. Doporučuji prostudovat recept z knihy Jerome Klapka Jerome: 3 muži ve člunu (o psu nemluvě), kde teprve objevíte jeho úžasné možnosti.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Irský guláš - Sigrid,

i já jsem byla přesvědčená, že Irish Stew je ze skopového. Jelikož se tady ale skopové dostane málokdy, nahrazuji ho jehněčím. Ale ta mrkev, kapusta, brambory a tuřín v tom nesmí chybět.

sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Irský guláš

Moje teta byla Irka, i když si ji strýc nepřivezl z Irska, ale z Brightonu. V celé rodině vždy vládlo přesvědčení, že čím je teta úžasnější společnice, tím je horší kuchařka a strýci přisuzovali ochrnutí chuťových buněk. Jedno její jídlo jsme ale milovali a až do její smrti jsme se na ně hojně sjížděli ze všech končin republiky. Tím byl její irský guláš. My jsme mu říkali „dušák“ (z Irish stew). Teta ho ale dělala jinak. Především nepoužívala vepřové, ale skopové plecko. Malé kousky masa balila v mouce smíchané se solí a pepřem. Pak je skládala do kastrolu střdavě s vrstvami brambor a mrkve s vodnicí nebo s kapustou. To pak zalila trochou vývaru ze skopových kostí a další spousty zeleniny, přiklopila poklicí a dobře dvě hodiny i déle pekla v troubě, ke konci odklopené. Do vývaru přidávala česnek, ale vždycky zdůazňovala, že to je ústupek naší kontinentální chuti. Dělám ho takhle dodneška a moje děti se na nj sjždějí ze všech konců Evropy i z Irska :-D.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz