Recept Hrušky pošírované v hruškovici, pečené ve sněhu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hrušky pošírované v hruškovici, pečené ve sněhu

Úvod

Rebo Moučníky a dezerty

Hrušky po oloupání pokapejte citronovou šťávou s olejem, aby nezhnědly.

Postup

Hrušky oloupeme, stopky ponecháme.

V kastrolu zahřejeme 200 ml vody s cukrem a zahříváme do sirupovité konzistence, přilijeme hruškovici, vložíme hrušky a povaříme podle tvrdosti asi 15 minut těsně pod bodem varu.

Hrušky necháme okapat.
Troubu předehřejeme na 210°C.

V misce ušleháme z bílků, špetky soli a moučkového cukru tuhý sníh. Nádobu vložíme do vodní lázně a šleháme dál, dokud nevznikne lesklý, pevný sníh.

Za pomoci cukrářského sáčku nebo stěrky pokryjeme hrušky sněhem, necháme vyčnívat pouze stopky. Posypeme nasekanými ořechy nebo plátky mandlí. Vložíme do máslem vymazané nízké formy a pečeme 5-10 minut.

Kousky anděliky nebo jiné lístky naaranžujeme ke stopkám, tak aby vypadaly jako lístečky.
Dezert podáváme vlažný.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 17.11.11 vloženo
  • 1877x zobrazeno

Čas přípravy

  • příprava 25 min + vaření 25 min

Ingredience

  • 4 zralé pevné hrušky
  • 70 g cukru krupice
  • 3 lžíce hruškovice
  • bílky ze dvou vajec
  • 80 g moučkového cukru
  • 2 lžíce pistáciových ořechů nebo plátků mandlí
  • 10 g másla
  • kousek kandované anděliky (děhel lesní) lze nahradit citroníkovými nebo mátovými lístky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hrušky pošírované v hruškovici, pečené ve sněhu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.11.11 13:55

Svevo, recept je z kuchařky receptů celého světa, přiznávám, že jsem se setkala poprvé s názvem italská pěna, je to obyčejný český sníh z bílků, do kremrolí ho dělám stejně už léta, ale těšila jsem se na tvůj komentář :-)
V názvu opravuji - pečené ve sněhu :-), určitě bude výstižnější :lol:

sveva
751 příspěvků 20.11.11 13:37

Danda – neznám italskou pěnu, obávám se, že překladatel nevěděl jak na italský výraz „meringa“, všude jinde „meringue“. Myslím, že v Česku tomu říkají bezé z francouzské pusinky, ale ta je vždy ze dvou kousků cukroví, nejčastěji z meringue. Ale v Česku je pusinka jedna samotná. Prostě jeden z těch jazykových přeskoků, které jsou pěkné, zajímavé a zábavné.
Recept se mi moc líbí.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Květáková polévka Květáková polévka
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz