Recept Hochepot
Eja Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
V kastrole rozpálíme sádlo a opečeme v něm vcelku kusy hovězího, telecího a skopového masa po všech stranách asi celkem 8 minut. Pak přidáme nožičky, veškerou zeleninu / kapustu na čtvrtky, pórky na velké kusy, cibule na čtvrtky, mrkve v celku/ , sůl, pepř, bouqet garni. Zalijeme 1,5 litru horké vody, přivedeme prudce do varu, pak stáhneme plamen, přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme 2 hodiny. Pak přidáme bůček a klobásky a vaříme ještě hodinu. Vodu přiléváme jen tehdy, jestliže jí hodně ubylo, polévka má být kalná a hustá. Masa nakrájíme na kousky. Každému dáme do talíře kousky jednotlivých mas, klobásek, zeleniny a zalijeme malým množstvím voňavé husté kalné polévky. P.S. Jestli je to polévka nebo jídlo z jednoho hrnce, těžko říct, ale i s omezeným sortimentem mas je to lahůdka - já to dělám bez skopového.
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
- 12.08.03 vloženo
- 6587x zobrazeno
Čas přípravy
- 3,5 hodiny
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 1,8 kg masa, dle originálního receptu:
- 90 dkg zadního hovězího / rozdělíme na 3 kusy/
- 30 dkg skopového
- 30 dkg telecího plecka
- 30 dkg vepřových nožiček
- /pokud určitý druh masa nemáme, měli bychom dodržet alespoň poměr hovězí : ostatní = 1:1/
- 15 dkg uzeného vepřového bůčku
- 30 dkg klobásek
- 30 dkg mrkve
- 4 pórky
- 1 kapusta
- cibule
- bouquet garni
- 6 dkg sádla
- sůl, pepř
Doporučená příloha
chléb
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Hochepot
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hochepot