Recept Hluchec

(Hodnoceno 1x) Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hluchec

Postup

Z šálku mléka, cukru a droždí uděláme kvásek, v troše mléka rozehřejeme sádlo a připravíme si asi 2 hrnky polohrubé mouky. Vlijeme do ní vykynutý kvásek, vejce, rozmícháme, přidáme mléko se sádlem , sůl, koření a zaděláme se zbylým mlékem těsto, pokud bude příliš řidké přidáme mouku, pokud naopak zředíme mlékem. Pak ho necháme vykynout asi hodinu na teplém místě. Mezitím oškrábeme brambory, oloupeme česnek a vymastíme pekáč. Do vykynutého těsta zamícháme nastrouhané brambory, z nichž jsme vymačkali vodu, přidáme česnek, těsto nalijeme na pekáč v tenčí asi 1-1,5 cm vrstvě a dáme péci do vyhřáté trouby dozlatova.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 23871x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2l vlahého mléka
  • 2 lžíce sádla
  • 50g droždí
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 vejce
  • sůl
  • majoránka
  • pepř
  • 2 brambory
  • 4 stroužky česneku
  • tolik polohrubé mouky, aby bylo těsto jen o málo hustší než na lívance
  • tuk na pekáč

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.2.16 15:06

Klasika, ale nikdy neomrzí :)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Hluchec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hluchec

HelcaK
960 příspěvků 16.3.07 17:51
Re: Hluchec DanoJ

tady je taky…

Helca.22
13 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hluchec

I já peču verzi s měkkým salámem, ale bez kmínu. Ale nechávám ho kynout asi 30 minut v míse a pak ho naleji na vymazaný pekáč a nechám ho asi 20 minut kynout. Hluchec je bezvadný k bramboračce, nebo je dobrý s horkým čajem.

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hluchec

jiná verze: 1/2 kg syrových brambor, 1/2 l mléka, 700 g polohrubé mouky, 200 g měkkého salámu, 4 stroužky česneku, 5 lžic oleje, droždí, 3 celá vejce, sůl, kmín, majoránka.
Ze všeho uděláme hmotu, nemusíme dávat kynout a pečeme v troubě na vymaštěném pekáči. Skvělý doplněk k bramboračce.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz