Recept Hluchec

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hluchec

Postup

Z šálku mléka, cukru a droždí uděláme kvásek, v troše mléka rozehřejeme sádlo a připravíme si asi 2 hrnky polohrubé mouky. Vlijeme do ní vykynutý kvásek, vejce, rozmícháme, přidáme mléko se sádlem , sůl, koření a zaděláme se zbylým mlékem těsto, pokud bude příliš řidké přidáme mouku, pokud naopak zředíme mlékem. Pak ho necháme vykynout asi hodinu na teplém místě. Mezitím oškrábeme brambory, oloupeme česnek a vymastíme pekáč. Do vykynutého těsta zamícháme nastrouhané brambory, z nichž jsme vymačkali vodu, přidáme česnek, těsto nalijeme na pekáč v tenčí asi 1-1,5 cm vrstvě a dáme péci do vyhřáté trouby dozlatova.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 17472x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2l vlahého mléka
  • 2 lžíce sádla
  • 50g droždí
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 vejce
  • sůl
  • majoránka
  • pepř
  • 2 brambory
  • 4 stroužky česneku
  • tolik polohrubé mouky, aby bylo těsto jen o málo hustší než na lívance
  • tuk na pekáč

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.2.16 15:06

Klasika, ale nikdy neomrzí :)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Hluchec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hluchec

HelcaK
960 příspěvků 16.3.07 17:51
Re: Hluchec DanoJ

tady je taky…

Helca.22
13 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hluchec

I já peču verzi s měkkým salámem, ale bez kmínu. Ale nechávám ho kynout asi 30 minut v míse a pak ho naleji na vymazaný pekáč a nechám ho asi 20 minut kynout. Hluchec je bezvadný k bramboračce, nebo je dobrý s horkým čajem.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hluchec

jiná verze: 1/2 kg syrových brambor, 1/2 l mléka, 700 g polohrubé mouky, 200 g měkkého salámu, 4 stroužky česneku, 5 lžic oleje, droždí, 3 celá vejce, sůl, kmín, majoránka.
Ze všeho uděláme hmotu, nemusíme dávat kynout a pečeme v troubě na vymaštěném pekáči. Skvělý doplněk k bramboračce.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz