Recept Halali

Mamut Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Postupně zašleháme cukr, pak žloutky a nakonec přimícháme mouku, prášek do pečiva a kakao. Pečeme na vymaštěném a vysypaném plechu ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi 15 minut. Na upečené a vychladnuté těsto dáme tmavý krém, na něj světlý a posypeme nahrubo postrouhanou čokoládou. Světlý krém: Ve svařeném mléku rozpustíme všechny suroviny. Žloutky přidáme až do vychladnutého nebo jen vlažného krému. Mixujeme 3 minuty a necháme stát 24 hodin v ledničce. Potom vyšleháme dohusta. Tmavý krém: Všechny přísady rozpustíme, mixujeme 3 minuty, necháme 24 hodin v ledničce a potom vyšleháme.

Recept je z kategorií: Sváteční řezy

Nahlásit recept

  • 18.12.03 vloženo
  • 10786x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto: 5 vajec (nebo 6 menších), 5 vrchovatých lžic krystalového cukru, 5 vrchovatých lžic polohrubé mouky, 1/3 balíčka prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa
  • Světlý krém: 4 dl mléka, 100 g másla, 200 g Cery, 100 g krystalového cukru, 2 žloutky, 2 balíčky vanilínového cukru
  • Tmavý krém: 3 dl mléka, 150 g másla, 150 g varové čokolády

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Halali

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Halali

Mamut
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Halali

Omlouvám se - je to jeden ze ztužených tuků. Takový tužší. Podobná je kupříkladu Omega. Byl uveden v původním receptu, jistě ho lze nahradit libovolným jiným, možná dokonce, že by všechen tuk mohlo být jenom máslo, ale ještě jsem to nezkoušela. Hezký den.

Beda
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Halali

Jen takový dotaz - co je to Cera? (viz světlý krém)

Mamut
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Dodatek: Halali

Moučník přinesla kolegyně a vypadal i chutnal tak, že jsme všechny okamžitě žadonili o recept. Ovšem když jsem ho dělala sama, musím přiznat, že sa mi nepovedl krém tak tuhý jako jí, tak nevím, jestli to bylo surovinami, špatným technologickým postupem nebo nějakým zamlčeným ztužovadlem. Zkusí to někdo taky?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz